Στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού του Λονδίνου συμμετείχε η Περιφέρεια ΑΜΘ

Στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού του Λονδίνου συμμετείχε η Περιφέρεια ΑΜΘ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κώστα Αντωνιάδη η Θάσος είναι και πάλι υψηλά στην ατζέντα των τουριστικών πρακτόρων της Βρετανίας. Στην έκθεση παρουσιάστηκαν τα αξιοθέατα του Νομού Καβάλας και της Περιφέρειας φυσικά, με τον κ. Αντωνιάδη να σχολιάζει ότι η παρουσία της Περιφέρειας ήταν πολύ θετική.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Αντωνιάδης ανέφερε πως «η Περιφέρεια ΑΜΘ συμμετείχε στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού του Λονδίνου, όπου συμμετέχουν σχεδόν όλες οι χώρες του κόσμου προσπαθώντας να προσελκύσουν τουρίστες. Η Περιφέρεια ήταν παρούσα σε αυτήν την έκθεση με ένα δικό της περίπτερο και μέσα από τις επαφές που έγιναν σε συνεντεύξεις που δώσαμε και σε εκδηλώσεις που κάναμε ως Περιφέρεια ΑΜΘ, δείχνει ότι και το 2017 η Θάσος είναι στον τουριστικό χάρτη των tour operator, που σημαίνει ότι θα είναι και το 2017 μια πολύ καλή χρονιά, όχι μόνο για τη Θάσο αλλά για όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ».

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Κι όπως συμπλήρωσε με έμφαση «η Περιφέρειά μας έχει εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που την κάνουν να είναι ένα δυναμικό κομμάτι στον τουριστικό κλάδο. Νομίζω ότι κι εμείς ως Περιφέρεια προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους του τουρισμού. Με διάφορες εκδηλώσεις που κάναμε στο περίπτερό μας, είχαμε μια μέρα γαστρονομίας, ήταν διάφοροι άνθρωποι που ασχολούνται με τη γευσιγνωσία και προωθήσαμε τοπικά προϊόντα της Περιφέρειάς μας όπως το κρασί, τον καβουρμά, για να δείξουμε ότι εκτός από φυσικές ομορφιές, από δυο θαυμάσια νησιά και όμορφες παραλίες, έχουμε επίσης και άλλα πλεονεκτήματα που πρέπει να τα αναδείξουμε. Δώσαμε συνεντεύξεις σε μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια και του εξωτερικού αλλά και της Ελλάδας και ήρθαμε σε επαφή με δημοσιογράφους από όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης για να τους γνωστοποιήσουμε για ακόμα μια φορά τις ομορφιές μας, ώστε και αυτοί στη συνέχεια με το γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο να το κάνουν γνωστό στους πελάτες τους. Απο κει και πέρα νομίζω ότι και οι ξενοδόχοι που ήταν στη συγκεκριμένη έκθεση τους βοηθούσαμε ώστε να έχουν ένα σημείο αναφοράς για να κάνουν τα ραντεβού τους με τους συναδέλφους τους και να δείξουν ότι και η Περιφέρεια ΑΜΘ είναι παρούσα σε αυτές τις κοσμογονικές κατά την άποψή μου αλλαγές που συντελούνται στον τουριστικό κλάδο. Νομίζω ότι ήταν μια πολύ καλή παρουσία, χρειάζονται βέβαια και οι προσωπικές επαφές, χρειάζεται να έρθεις face to face με ανθρώπους του τουριστικού κλάδου, να σε γνωρίσουν, να προσπαθήσεις να τους πείσεις για ποιο λόγο να επισκεφθούν την Περιφέρεια ΑΜΘ, τι διαθέτουμε, τι εναλλακτικές μορφές τουρισμού μπορούμε να τους προσφέρουμε, γιατί πια ο ήλιος και η θάλασσα έχουν πεθάνει. Ο τουρίστας θέλει και κάτι διαφορετικό, θέλει μεν να πάει σε ένα καλό ξενοδοχείο, θέλει τον ήλιο και την παραλία, αλλά από κει και πέρα όμως ψάχνει και εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Αυτό προσπαθήσαμε να μεταλαμπαδεύσουμε στους ανθρώπους αυτούς, ώστε να μπορέσουν να βάλουν στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη το νησί της Θάσου και την Περιφέρειά μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση