ΑνάπτυξηΚύριο άρθρο

Στην Πάφο της Κύπρου από χθες η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» Αναστασία Ιωσηφίδου για επαφές με αντικείμενο τον τουρισμό

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου «πέταξε» χθες για την Κύπρο και την Πάφο για να έχει μία σειρά επαφών  στον τομέα του τουρισμού.  Μάλιστα είχε προγραμματισμένη συνάντηση με το δήμαρχο και τον υπεύθυνο Τουρισμού.

Στις δηλώσεις της η κ. Ιωσηφίδου σημείωσε πως «ήδη έχω δρομολογήσει συνάντηση με τον υπεύθυνο του τουρισμού στην Πάφο και με το δήμαρχο, ο οποίος μάλιστα είναι και δικηγόρος και έχει σπουδάσει στην Αθήνα. Οπότε είναι καλό να υπάρχει κάποια συνεργασία με την Κύπρο. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε φιλοξενούμενους Κύπριους στην Καβάλα και οποιαδήποτε συνεργασία με την Κύπρο θα έχει μόνο οφέλη και για μας και για τους ιδίους βέβαια. Οποιαδήποτε συνεργασία πρέπει να έχει αποτελέσματα και από τις δύο πλευρές. Και αυτό βέβαια θα τους μεταφέρω, έχω πάρει και τα αντίστοιχα δώρα προς το δήμαρχο και τον υπεύθυνο τουρισμού, θα τους κάνω και μια πρόταση για Cosmopolis και πιστεύω ότι θα ανταποκριθούν. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι η Πάφος είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017».

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο αεροπορικής σύνδεσης της Καβάλας  με την Κύπρο με πτήσεις τσάρτερ, η κ. Ιωσηφίδου σημείωσε πως «το θέμα είναι να υπάρχουν γενικά low cost εταιρίες με συνδέσεις διαφόρων μεγάλων πόλεων. Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί και το κυνηγάμε και το ψάχνουμε. Ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι οποιαδήποτε low cost εταιρία θέλει κάποιο ποσό για να έρθει στο οποιοδήποτε αεροδρόμιο. Αυτό το ζήτημα έχει σχέση και με τις κλίνες που θέλουμε ως τουριστική πόλη, θέλουμε να αυξήσουμε τον αριθμό των κλινών, διότι ο Δήμος Καβάλας δεν μπορεί να μπει σε μια λογική να καταβάλλει ένα σημαντικό ποσό για να γεμίσουν μόνο 1.700 κλίνες. Γιατί στην ουσία αυτά λειτουργούν μαζί. Βέβαια το αεροδρόμιο της Καβάλας είναι ένα από τα 14 αεροδρόμια που παίρνει με σύμβαση η εταιρία Fraport, εγώ πιστεύω και σε αυτό κινούμαστε, οφείλει η εταιρία Fraport να ρίξει χρήματα, να κάνει επένδυση στο αεροδρόμιο της Καβάλας, έχοντας ως σκοπό βέβαια να αυξήσει τις αεροπορικές συνδέσεις με διάφορα αεροδρόμια. Διότι η Fraport αποσκοπεί στο δικό της το κέρδος, το οποίο κέρδος πώς μπορεί να επέλθει, πώς να γίνει απόσβεση των όποιων χρημάτων επενδύσει στο όποιο αεροδρόμιο; Μόνο αν αυξήσεις τις διάφορες αεροπορικές συνδέσεις. Άρα θα έχει κίνητρο να απευθυνθεί και προς low cost εταιρίες κι όχι μόνο φυσικά, προκειμένου η Καβάλα να γίνει ένα αεροδρόμιο όχι απλά για να υπάρχει, αλλά ένα αεροδρόμιο που πραγματικά θα φέρει μεγάλη επισκεψιμότητα στην πόλη της Καβάλας αλλά και στην Περιφέρεια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *