Κύριο άρθροΠολιτική

Στην Καβάλα χθες ο επικεφαλής του συνδυασμού «Το Ποτάμι» Σταύρος Θεοδωράκης

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του προέδρου «Το Ποτάμι» Σταύρου Θεοδωράκη στο ΤΕΙ ο πρόεδρος του ΤΕΙ ΑΜΘ Αθανάσιος Μητρόπουλος τον υποδέχτηκε στις 9.30 το πρωί στο γραφείο του και μάλιστα πραγματοποιήθηκε και σχετική σύσκεψη με όλους τους καθηγητές, έτσι ώστε ο ίδιος να καταθέσει τις προτάσεις του για την Ανώτατη Παιδεία και φυσικά να ακούσει και τις θέσεις των καθηγητών του Ιδρύματος. Ο κ. Θεοδωράκης νωρίτερα είχε επισκεφθεί την Ιχθυόσκαλα και συναντήθηκε με τους επαγγελματίες του κλάδου, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε και το Δικαστικό Μέγαρο. Επόμενος σταθμός ήταν το ΤΕΙ και στη συνέχεια επισκέφθηκε και την αγορά της Καβάλας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο ΤΕΙ αρχικά δηλώσεις έκανε ο κ. Μητρόπουλος και στην συνέχεια ο κ. Θεοδωράκης. Αρχικά ο κ. Μητρόπουλος καλοσώρισε τον κ. Θεοδωράκη ευχαριστώντας τον για την παρουσία του στο εκπαιδευτικό ίδρυμα, σημειώνοντας ότι ήταν προγραμματισμένο να συζητήσει με τη Σύγκλητο, έτσι ώστε να διαμορφωθεί η άποψη για το τι πρέπει να γίνει.

Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως «κάνουμε μια μεγάλη περιοδεία στην περιοχή. Ξεκινήσαμε από τους χώρους δουλειάς το ξημέρωμα και συνεχίζουμε από ένα ίδρυμα που δίνει μια σφραγίδα στην ευρύτερη περιοχή κι όχι μόνο στην Καβάλα και η επιμονή η δική μας είναι ότι τα ιδρύματά μας θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να συγκρατούν τους νέους να μη φεύγουν στο εξωτερικό και να έχουμε και δουλειές για να μπορούμε να τους απορροφήσουμε. Πρέπει να γίνει μια τεράστια προσπάθεια στην εκπαίδευση, φοβάμαι ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει το ρόλο που πρέπει να παίξουν τα ανώτερα και ανώτατα ιδρύματα. Νομίζω όμως ότι με μια συμμαχία καθηγητών, φοιτητών, πολιτών, που πιστεύουν ότι η δύναμή μας βρίσκεται και στην εκπαίδευση, θα μπορέσουν να καταφέρουν να συγκρατήσουμε τον κόσμο στην Ελλάδα και στο τέλος βέβαια της ημέρας να του παρέχουμε εκτός από εκπαίδευση και δουλειές».

ΕΚΛΟΓΕΣ

Κληθείς να σχολιάσει ο κ. Θεοδωράκης το ενδεχόμενο να είναι κοντά οι πρόωρες εθνικές εκλογές, μετά και το διάγγελμα του πρωθυπουργού και ενώ πυκνώνουν οι περιοδείες πολιτικών αρχηγών και κομματικών στελεχών, επισήμανε πως «δεν έχω την ίδια εκτίμηση. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να κάνει εκλογές στο επόμενο διάστημα. Η πλειοψηφία των 153 θα διατηρηθεί. Η δική μας περιοδεία δεν είναι προεκλογική. Είναι σε συνέχεια μιας μεγάλης βόλτας που κάνουμε σε όλη τη χώρα. Το Ποτάμι παίρνει τα βουνά είναι ο τίτλος και τις πόλεις και τις γειτονιές, γιατί θέλουμε να έρθουμε σε μια επαφή με τον κόσμο, να του πούμε τι λέει το Ποτάμι για τα προβλήματα της χώρας, αλλά και να ακούσουμε τα σημαντικά ζητήματα που έχουν να μας πουν οι πολίτες. Δεν είναι προεκλογική λοιπόν, είναι μια ουσιαστική επαφή, την οποία έχουμε και εμείς ανάγκη και ελπίζουμε την έχουν ανάγκη και οι πολίτες».

ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

Ερωτηθείς αν είναι ενήμερος για το θέμα της Βιομηχανίας Λιπασμάτων, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως «είδα τους εργαζόμενους που δεν είναι ακριβώς εργαζόμενοι είναι απολυμένοι. Πήγα στα δικαστήρια, με ενημερώσανε και τους είπα ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει βιομηχανίες. Η Ελλάδα πρέπει να έχει ισχυρή οικονομία, ισχυρή παραγωγή. Δεν θα μας σώσουν τα δανεικά, θα πρέπει το κράτος των Αθηνών να κάνει ότι είναι δυνατόν έτσι ώστε αυτές οι επιχειρήσεις να μη χαθούν και βέβαια να μην είναι σε χέρια ανθρώπων που δεν δουλεύουν για το κοινό καλό, αλλά δουλεύουν μόνο για το δικό τους όφελος».

ΛΟΥΚΕΤΑ

Κληθείς να σχολιάσει τα «λουκέτα» που μπαίνουν σε επιχειρήσεις και της Καβάλας, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε πως «το πρόβλημα με τα «λουκέτα», το πρόβλημα με την ανεργία δεν είναι τωρινό. Εδώ και πολλά χρόνια η Ελλάδα βασανίζεται από μια κρίση. Το θέμα είναι ότι αργεί η ανατολή. Είμαστε συνέχεια στο σκοτάδι. Αυτό που προσπαθούμε και το είπαμε και στη Βουλή με αφορμή τον προϋπολογισμό, είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε προτεραιότητες. Δεν πρέπει να κοιτάμε το κομματικό κράτος, δεν πρέπει να κοιτάμε το κράτος που μας έφερε ως εδώ, το κράτος της σπατάλης, πρέπει κυρίως να κοιτάμε την αγορά, τους επιχειρηματίες και τους ανθρώπους της ιδιωτικής οικονομίας. Εμείς είμαστε ένα κίνημα που υπερασπιζόμαστε πάνω απ΄ όλα την ιδιωτική οικονομία. Θα προσπαθήσουμε, θα τα λέμε, θα αγωνιστούμε, αλλά όσο στο κράτος των Αθηνών επικρατεί η άποψη ότι αυτό που προέχει είναι το κομματικό κράτος, τόσο η χώρα θα έχει καινούρια «λουκέτα» και περισσότερους ανέργους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *