Στην Καβάλα το Σάββατο για μία ομιλία ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Για βήμα δημοσίου διαλόγου με συμμετοχή δημοκρατικά σκεπτόμενων κάνει λόγο ο πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Παπουτσής με την ευκαιρία της έλευσης στην Καβάλα του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, πρώην αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.. Ο τελευταίος θα μιλήσει σε κεντρική πολιτική εκδήλωση στην Καβάλα το Σάββατο στις 6 το απόγευμα στο  ξενοδοχείο ΩΚΕΑΝΙΣ.   Ο κ. Παπουτσής τόνισε αρχικά ότι « Έχουμε προγραμματίσει μια πολιτική εκδήλωση για το ερχόμενο Σάββατο και στις έξι το απόγευμα στο ξενοδοχείο ΩΚΕΑΝΙΣ στην Καβάλα με κεντρικό ομιλητή τον κ. Βενιζέλο.  Μια ανοικτή πολιτική συζήτηση με όρους δημοσίου διαλόγου που απευθύνεται σε κάθε έναν πολίτη και θα συμμετάσχουν μέσα από το πλαίσιο δημόσιων διαδικασιών διαλόγου η κ. Λίνα Μενδώνη, πρώην Γενική Γραμματέας του υπουργείου  Πολιτισμού, ιστορικός και ο λόγος γνωστός όπως και στους καβαλιώτες.

Μαζί μας θα είναι και ο κ. Μιχάλης Χρυσομμάλης, καθηγητής στο ΔΠΘ στη Νομική Σχολή και στο ευρωπαϊκό δίκαιο και έχει προσκληθεί και ο Μάνος Επιτροπάκης, προερχόμενος από την Καβάλα, γεννήθηκε και μεγάλωσε εδώ αλλά σήμερα ζει στην Αθήνα, όντας μουσικός, όπως επίσης και ο κ. Κοσμάς Χαρπαντίδης, δικηγόρος, ακαδημαϊκός με πλούσια βιβλιογραφία. Και εγώ και ο πρώην δήμαρχος Καβάλας  κ. Σιμιτσής θα είμαστε εκεί και οργανώνουμε αυτή την πολιτική διαδικασία μέσα από την προσπάθεια ekyklos που λειτουργεί υπό την αιγίδα του κ. Βενιζέλου. Θέλουμε να κατανοήσουμε τι συνέβη πριν, πως ήρθαμε στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα».

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Πρόσθεσε δε πως «Μέσα από την προσπάθεια που κάναμε από το βήμα του δημοσίου διαλόγου μέσα από το δικτυακό μας ekyklos και μέσα από τις ζωντανές και ανοικτές διαδικασίες πολιτικού διαλόγου, θέλουμε να συμβάλλουμε σε μια προσπάθεια όσο το δυνατόν περισσότερης, κατανόησης των όσων έχουν συμβεί στην χώρα, αναφορικά με το παρελθόν, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν και την τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που ζούμε τώρα, αλλά κυρίως θέλουμε να περιγράψουμε με ψύχραιμο και νηφάλιο τρόπο, λογική και σύνεση ποια θα πρέπει να είναι τα βήματα μας προς το μέλλον, ένα μέλλον που πρέπει να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο δύσκολο και περισσότερο ευοίωνο για τις γενιές του μέλλοντος Το κάλεσμα μας είναι ανοικτό, απευθύνεται σε κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο πολίτη που έχεις τις δικές του προτιμήσεις αναφορικά με τις πολιτικές του επιλογές και απόψεις.

Το βήμα που προανέφερα δεν είναι μια πολιτική κίνηση που φιλοδοξεί κάποια στιγμή να μετατραπεί σε πολιτική κίνηση και κόμμα, αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, ενώ δεν καλλιεργεί την μισαλλοδοξία, την οργή και την αγανάκτηση στο βαθμό, εργαλεία στη μνημονιακή περίοδο που χρησιμοποίησαν άλλοι πολιτικοί φορείς για να παίξουν ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Δεν έχει ρατσιστικές δράσεις για όσα συμβαίνουν γύρω μας και στην περιοχή μας, στη Νοτιοανατολική  Μεσόγειο, τα Βαλκάνια, η Ν.Α. Ευρώπη και φυσικά η χώρα μας με τις αβεβαιότητες και τα προβλήματα μας. Αυτά θα συζητήσουμε και ελπίσουμε να υπάρξει ανταπόκριση και να συμμετάσχουν όσοι θέλουν βάσει των όρων που προανέφερα. Έτσι θα έχουμε ένα χρήσιμο διάλογο σε μια κοινωνία που βασανίζεται, που παραπληροφορείται ταυτόχρονα, που δέχεται υποσχέσεις ψεύτικες, τις οποίες στην αρχή καλείται να πιστέψει και μετά να τις εξηγήσει και να τις συνηθίσει αλλιώς όμως. Θα έχουμε αρκετά να πούμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση