ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

Στην Καβάλα την Τρίτη η εκδήλωση «wheeling2help vol.2» για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες

Η  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Πολιτιστικών Δράσεων κ. Κυριακή Χιώτη Πρασσά , η Διευθύντρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Κουμανίδου και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ κ. Κρεμμύδας  παραχώρησαν χθες  συνέντευξη τύπου για τη μεγάλη γιορτή εθελοντισμού στο πλαίσιο της δράσης «wheeling2help vol.2»,  στην  1.30 μετά το μεσημέρι  στην ανακαινισμένη αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός».

Όπως τόνισε αρχικά η κ. Πρασσά,  μια μεγάλη γιορτή εθελοντισμού ετοιμάζει η πόλη της Καβάλας στο πλαίσιο της δράσης wheeling2help vol.2 με σκοπό την ευαισθητοποίηση για τα άτομα με αναπηρία.

Τιράντα ένας  σύλλογοι και οργανώσεις της Καβάλας  επιδεικνύοντας αστείρευτο πνεύμα εθελοντισμού θα συμμετέχουν με δράσεις που έχουν σχέση με αναπηρία, υγεία, αθλητισμό, δημιουργική απασχόληση για παιδιά και ενήλικες, περιβάλλον, ψυχαγωγία, κλπ.

Το wheeling2help μια δράση αγάπης και αλληλεγγύης, με κύριο σκοπό μέσα από διάφορα δρώμενα που αφορούν κοινωνικά θέματα όπως η υγεία, ο αθλητισμός και το περιβάλλον, να εμπνεύσει του νέους στον εθελοντισμό, ξεκίνησε το 2015 όπου οι εμπνευστές του ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης και η Δώρα Μπίτση μαζί με μία μικρή ομάδα εθελοντών ξεκίνησαν ποδηλατώντας από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα διασχίζοντας 2,500 χλμ σε 35 ημέρες, περνώντας από 8 χώρες. Ο σκοπός τους, ο οποίος και επιτεύχθηκε, ήταν να μαζέψουν χρήματα για τα παιδιά της «Φλόγας».

Το ταξίδι τους συνεχίζεται με το wheeling2help vol 2 με στόχο αυτή τη φορά να συγκεντρωθεί το ποσό το 19.000 ευρώ, μέσα από μία διαδικτυακή καμπάνια, (http://www.giveandfund.com/giveandfund/project/wh), για την αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων, εκ των οποίων πέντε θα λάβει η κάθε πόλη σταθμός, προκειμένου να παραχωρηθούν σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Θα ξεκινήσουν ποδηλατώντας στις 7 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που ξεκινάνε οι παραολυμπιακοί αγώνες στη Βραζιλία, από την Κωνσταντινούπολη και θα καταλήξουν στις 9 Οκτωβρίου στην Κρήτη.

ΚΑΙ Η ΚΑΒΑΛΑ

Σταθμοί τους θα είναι 20 πόλεις μεταξύ των οποίων και η πόλη της Καβάλας όπου θα πραγματοποιηθούν γιορτές εθελοντισμού, αθλητισμού και ευαισθητοποίησης όχι μόνο για τη συγκέντρωση του ποσού των 19.000 ευρώ αλλά και για να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους τα άτομα με αναπηρία.

Η Καβάλα, τέταρτη στη σειρά ως πόλη σταθμός του wheeling2help θα επιδείξει ότι καλύτερο έχει στον τομέα του εθελοντισμού, με ένα πλούσιο πρόγραμμα από δραστηριότητες, πραγματοποιώντας μια μεγάλη γιορτή την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στην Παραλιακή Λεωφόρο και ώρα 17:30.

Στην Καβάλα τους ποδηλάτες θα τους υποδεχθεί ο Ποδηλατικός  Σύλλογος Κύκλοτρον  και όλοι μαζί από το Ανθή Καραγιάννη θα διασχίσουν την Αμ. Ερυθρού Σταυρού, την Ομονοίας, την Δαγκλή και θα καταλήγουν στην παραλιακή Λεωφόρο. Η κ. Χιώτη παρότρυνε όσους έχουν ποδήλατα να ενισχύσουν την πομπή καθόλη την διάρκεια της πορείας της.

Στην Παραλιακή Λεωφόρο θα υπάρξουν χορόι από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ, την Αγία Μαρίνα, μία συναυλία από τον Σύλλογο Νεάπολης μία συναυλία με τίτλο Χρώματα και Αρώματα από τους Κατάκαλο, Βαλσαμίδη, Μπαταλογιάννη, Πιτέλη και Νικολαϊδη.

31 ΦΟΡΕΙΣ

Στην όλη εκδήλωση συμμετέχουν 31 φορείς  ενώ η κ. Χιώτη ευχαρίστησε μεταξύ άλλων την κ. Ανέστη και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Λουκά για την αγορά ενός αμαξιδίου.

Η κ. Κουμανίδου ευχαρίστησε τους 31 συλλόγους για την συμμετοχή τους σημειώνοντας ότι η Καβάλα διοργανώνει μία από τις καλύτερες υποδοχές – εκδηλώσεις στην όλη διοργάνωση.

Ο κ. Κρεμμύδας δήλωσε πως συμμετέχουν και σαν συνδιοργανωτές για την ανάδειξη των προβλημάτων της Καβάλας και της περιοχής και πως αφορμή και έναυσμα της συμμετοχής τους  είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα ΑΜΕΑ

Τέλος ο κ. Παπανικολάου από την «Δημωφέρλεια» ανέφερε πως καλό θα είναι την ομάδα των ποδηλατών που θα έρθει την Τρίτη στην Καβάλα να την πλαισιώσουν και ποδηλάτες από την Καβάλα. Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν χθες από την Κωνσταντινούπολη με  πρώτο σταθμό την Αλεξανδρούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *