Στην Καβάλα καταργήθηκε το τμήμα Γεωλογίας

 

Καταργήθηκε το Τμήμα Γεωλογίας του Διεθνούς πανεπιστημίου Ελλάδος στην Καβάλα. Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Μπαντέκα καταργήθηκαν 37 τμήματα σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «πρόκειται για 37 τμήματα Γεωλογίας  σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας που δημιουργήθηκαν με τις συνενώσεις, τότε που είχαμε κάνει κι εμείς τη δική μας με το Διεθνές Πανεπιστήμιο. Υπήρξαν αυτά τα τμήματα που θα λειτουργούσαν από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, δηλαδή από φέτος. Αυτά τα παρέπεμψε η νέα κυβέρνηση στην ΕΣΑΕ, δηλαδή στην Αρχή διασφάλισης ποιότητας και αποφάσισαν ότι δεν θα πρέπει να δημιουργηθούν όλα αυτά τα τμήματα, προφανώς βλέποντας ότι μπαίνει και η βάση φέτος στις πανελλήνιες. Θέλουν να δουν πώς θα πάνε τα τμήματα που υπάρχουν και στη συνέχεια να δουν πιθανών κι αυτά. Προς το παρών τα καταργούν αλλά δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον. Εμείς, πάντως, δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση».

ΒΑΣΕΙΣ

Πρόσθεσε ότι «αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Θέλουμε να δούμε τι θα γίνει με τις βάσεις γιατί φέτος έχουμε 1350 εισακτέους στην Καβάλα. Θα δούμε αν θα έρθουν τόσοι, αν θα πιάσουν τις βάσεις, διότι είχαμε και χαμηλόβαθμα τμήματα οπότε θα δούμε πώς θα πάνε τα τμήματα μας και στη συνέχεια θα το δούμε κι αυτό. Ας εξασφαλίσουμε πρώτα να λειτουργήσουν σωστά τα υπάρχοντα τμήματα και στη συνέχεια θα κάνουμε τις παρεμβάσεις μας στο υπουργείο Παιδείας  για να εξετάσουν ξανά το θέμα. Πιθανόν να μας ζητήσουν να κάνουμε προτάσεις για κάποια νέα τμήματα. Πάντως το μέτρο είναι οριζόντιο, δεν αφορά μόνο εμάς. Και τα 37 τμήματα της χώρας σταμάτησαν».

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Τέλος, για το οικονομικό είπε ότι «μας ενισχύει το κράτος αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι τόσο στη χρηματοδότηση. Εδώ και χρόνια έχουμε υπό-χρηματοδότηση αλλά προσπαθούμε να τα καταφέρουμε. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού. Παίρνουν συνέχεια συντάξεις και δεν αναπληρώνονται. Αυτό το μήνα θα φύγουν 5-6 άτομα μόνο από το διοικητικό προσωπικό. Αυτοί δεν αναπληρώνονται και δεν θα μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες του Ιδρύματος. Αυτό, βέβαια, απασχολεί όλα τα Ιδρύματα. Δεν αναπληρώνονται όλοι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast