Στην Καβάλα βρίσκεται Ινδός τουριστικός πράκτορας από τη Δευτέρα και ξεναγείται στα αξιοθέατα της περιοχής

Στην Καβάλα βρίσκεται φιλοξενούμενος Ινδός τουριστικός πράκτορας που ξεναγείται από τη Δευτέρα στα διάφορα τουριστικά αξιοθέατα του Δήμου Καβάλας. Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση «Δημωφέλεια» όπως παραδέχτηκε η πρόεδρος της κ. Αναστασία Ιωσηφίδου.

Συγκεκριμένα η κ. Ιωσηφίδου σημείωσε πως «είναι ο πρώτος φιλοξενούμενος Ινδός τουριστικός πράκτορας στην Καβάλα. Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο η Καβάλα έχει την τιμή και τη χαρά να φιλοξενεί εκπροσώπους δύο πολύ μεγάλων χωρών. Από τη μια είχαμε εκπρόσωπο πόλης της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ και είχαμε το διευθυντή των υπηρεσιών των αδελφοποιήσεων της περιοχής. Η αποστολή αυτή δείχνει φοβερό ενδιαφέρον για αδελφοποίηση και για υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με το Δήμο Καβάλας, έχοντας ως επίκεντρο το Μουσείο Καπνού, διότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι μια περιοχή στην οποία ήταν η έδρα της μεγάλης καπνοβιομηχανικής εταιρίας American Tabaco. Και ψάχνοντας και βλέποντας το ενδιαφέρον για το Μουσείο Καπνού ήρθαν λοιπόν, φιλοξενήθηκαν την Τρίτη στην Καβάλα. Από τη μια λοιπόν είχαμε εκπρόσωπο της συγκεκριμένης πόλης και από την άλλη ταυτόχρονα εκπρόσωπο από την Ινδία».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ

Συμπλήρωσε δε πως «έχουμε τον πρώτο τουριστικό πράκτορα από την Ινδία, ο οποίος ήρθε τη Δευτέρα, μέχρι την Παρασκευή θα είναι εδώ που θα αναχωρήσει για άλλη περιοχή της Ευρώπης στην Ιταλία. Φυσικά έγιναν οι πρώτες συζητήσεις και να μεταφέρω τι ενδιαφέρει τον Ινδό. Ο Ινδός όταν κάνει ένα ταξίδι το βλέπει ως ένα ταξίδι στην Ευρώπη. Και το ενδιαφέρον του συγκεκριμένου πράκτορα στήθηκε πάνω σε αυτό. Το να κάνει ένα 15μερο πρόγραμμα διακοπών ενός Ινδού και να συνδυάσει διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. Έτσι λοιπόν βάζει στο πρόγραμμα και την Ελλάδα που το κάνει για πρώτη φορά όπως συζητήσαμε. Οπότε φτιάχνει ένα πρόγραμμα ενός Ινδού που θα έρθει να μείνει 6 μέρες στην Ελλάδα, βάζει 4 μέρες στην Καβάλα, δυο μέρες στην Αθήνα και από κει να φύγει να αναχωρήσει για άλλες περιοχές όπως Ιταλία, Γερμανία, Ελβετία. Κάθε αρχή θέλει δουλειά φυσικά. Αυτό όμως το βλέπαμε και στο περίπτερο στην έκθεση της Βομβάης. Ένας που θα ξεκινήσει να κάνει ένα ταξίδι δέκα ωρών συνολικά, δεν θα μείνει μόνο σε μια περιοχή. Αυτό το πλάνο το συζητούσαμε με πολλούς τουριστικούς πράκτορες, δηλαδή αυτό που θέλαμε να τους μεταφέρουμε είναι ότι η Καβάλα πραγματικά τους δίνει τη δυνατότητα αυτή. Και μάλιστα το βλέπαμε να είναι η Καβάλα ως κέντρο για να πάει κάποιος να επισκεφθεί γειτονικές περιοχές, με την έννοια Βουλγαρία και Τουρκία. Οπότε στο συγκεκριμένο πλάνο ο Ινδός πράκτορας βάζει ταξίδι στην Ευρώπη. Μας είπε ότι πραγματικά οι Ινδοί που ταξιδεύουν τους ενδιαφέρει ένα πλάνο διακοπών 15μερο. Το βλέπει το ενδιαφέρον στους πελάτες του, βάζει λοιπόν ως στόχο και την Ελλάδα που δεν υπήρχε πριν. Και  μόνο το γεγονός ότι ο πράκτορας έκανε αυτή τη στιγμή ένα ταξίδι με δικά του έξοδα, δεν είναι μια αποστολή που εμείς τον πλησιάσαμε και του είπαμε έλα στην Καβάλα και σου κάνουμε εμείς τα έξοδα, πληρώνει ο ίδιος τη μεταφορά του από την Ινδία στην Ελλάδα, έρχεται στην Καβάλα, δεν είναι τυχαίο ότι από την Ελλάδα επιλέγει την Καβάλα. Και μάλιστα ενώ προσγειώθηκε στην Αθήνα κατευθείαν πήρε την πρώτη πτήση για Καβάλα, δεν είναι τυχαίο αυτό».

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Πρόσθεσε πως «πριν φύγει από Καβάλα και βλέποντας ποιο ακριβώς είναι το ενδιαφέρον του, θα κάνουμε ένα ραντεβού στα γραφεία της Δημωφέλεια να συζητήσουμε. Την πρώτη μέρα που ήρθε και λόγω του ότι ήταν κουρασμένος μείναμε μόνο στην Παναγία, από κει και πέρα την Τρίτη τον γυρίσαμε στις υπόλοιπες περιοχές της πόλης της Καβάλας, την Τετάρτη πήγε στους Φιλίππους και στην ευρύτερη εκεί περιοχή. Την Πέμπτη (σ.σ. σήμερα) έχουμε σκοπό να τον πάμε ακόμα και στη Θάσο και το τελικό ραντεβού να γίνει στα γραφεία της Δημωφέλεια για να του δείξουμε και το τόξο πάνω σε αυτό τον ενδιαφέρει».

Κλείνοντας η κ. Ιωσηφίδου δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι εκτός από το συγκεκριμένο Ινδό τουριστικό πράκτορα καταγράφεται ήδη ενδιαφέρον και από άλλους δύο πράκτορες της Ινδίας, ένας εκ των οποίων ενδιαφέρεται για τις σχολικές εκδρομές.

Επίσης, κληθείσα να διακινδυνεύσει μια πρόβλεψη για την τουριστική κίνηση στην Καβάλα το καλοκαίρι του 2017, η κ. Ιωσηφίδου εκτίμησε πως ο στόχος είναι να συνεχίσει και μεγαλώσει το ενδιαφέρον των τουριστών και να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.