Κύριο άρθροΠολιτική

Στην Καβάλας χθες είχες επαφές και ομιλία ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης

Ανοιχτή πρόσκληση έγινε από πλευράς της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του Κινήματος Αλλαγής να δώσουν το παρών τους τα στελέχη του κόμματος χθες στο Ξενοδοχείο ΓΑΛΑΞΙΑΣ στην πρώτη πολιτική ομιλία που πραγματοποίησε στο Νομό Καβάλας ο Γραμματέας Κινήματος Αλλαγής κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν αξιόλογη ενώ νωρίς το πρωί χθες ο κ. Χριστοδουλάκης είχε συνάντηση με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Δέμπα ενώ νωρίς το απόγευμα συναντήθηκε με τα μέλη της ΝΕ του Κινήματος Αλλαγής και το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Καβάλας. Παράλληλα παραχώρησε και συνεντεύξεις τύπου στα τηλεοπτικά κανάλια αλλά και στους δημοσιογράφους συνολικά.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Στην συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στον «Γαλαξία» τον καλωσόρισε ο Γραμματέας της ΝΕ Καβάλας του Κινήματος Αλλαγής κ. Ιορδάνης Χοροζίδης και στην συνέχεια ο κ. Χριστοδουλάκης έκανε δηλώσεις. Αρχικά ανέφερε ότι η διαδικασία αυτών των ομιλιών σε όλη την Ελλάδα σηματοδοτεί την αρχή της εξωστρέφειας του κινήματος τους. «Με την αρχή του εγχειρήματος που έγινε τον Νοέμβριο και  σηματοδοτήθηκα από την συμμετοχή 212.000 συμπολιτών μας και μας έδωσαν μία εντολή για την αυτόνομη πορεία του κινήματος μας στον δρόμο για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος» σημείωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε πως αυτό που καλούνται να σηματοδοτήσουν είναι η διεύρυνση του πολιτικού τους χώρου και την πολιτική ανανέωση με όρους όχι ηλικιακούς αλλά μίας νέας νοοτροπίας με σύγχρονες ιδέες  και λόγο ώστε να μπορέσουν να γίνουν χρήσιμοι για τους Έλληνες πολίτες αφήνοντας στην άκρη τις θεωρίες και τα ψεύτικα προεκλογικά αφηγήματα και να  μπορέσουν να μιλήσουν για την ουσία με προτάσεις και λύσεις για την επόμενη ημέρα και για τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. «Θέλουμε να δηλώσουμε ότι η δημοκρατική παράταξη είναι και πάλι εδώ απέναντι σε μία κυβέρνηση η οποία λέει ότι αντιπολιτεύομαι με μία αντιμνημονιακή πολιτική και μόλις έρχομαι στην εξουσία εφαρμόζω το πιο σκληρό μνημόνιο από όλους χωρίς καμία αναπτυξιακή προοπτική και με μοναδικό γνώμονα το πώς θα μείνω λίγο ακόμη στην καρέκλα μου» σημείωσε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε ότι αντιτίθενται και στην λογική της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία δεν έχει πείσει ότι μπορεί να αποτελέσει μία αξιόπιστη λύση με ένα φιλελεύθερο περιτύλιγμα αλλά με μία αμιγώς συντηρητική βάση. Τέλος τόνισε την λύση θα την δώσει ο ελληνικός λαός στον οποίο καταθέτουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την έξοδο από την κρίση  και ζητούν την εμπιστοσύνη του για την προοδευτική διακυβέρνηση  του τόπου την επόμενη μέρα.

ΠΕΡΙ ΣΚΟΠΙΩΝ

Για το θέμα των Σκοπίων δήλωσε πως από ότι φαίνεται υπάρχει μία κατ` αρχήν συμφωνία μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών και το ζητούμενο είναι να μπορέσουν να τοποθετηθούν πάνω σε ένα συγκεκριμένο κείμενο και γι` αυτό το Κίνημα Αλλαγής ζήτησε να έχει το πλήρες κείμενο αυτής της συμφωνίας. Για τους ίδιους από την αρχή εστιάστηκαν σε δύο σημεία για την λύση του προβλήματος. Πρώτον την εξάλειψη όλων των αλυτρωτικών στοιχείων των Σκοπίων σε βάρος της χώρας μας όπου θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες συνταγματικές αλλαγές με αλλαγές στα μαθητικά βιβλία, τα αγάλματα κ.λ.π. Και δεύτερον η ονομασία τους κράτους αυτού να είναι ενιαία για όλες τις χρήσεις, erga omnes. Επίσης ανέφερε ότι είναι υπέρ της λύσης του προβλήματος και θέλουν η Ελλάδα να έχει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στον βωμό των πιέσεων του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης θα τα θυσιάσουν όλα. Καταληκτικά ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να διαπραγματευτεί στηριζόμενος στην κυβερνητική πλειοψηφία όταν μάλιστα ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει την λύση στο Σκοπιανό αλλά θα στηρίξει την κυβέρνηση στα μέτρα που θα ψηφιστούν, εφαρμόζοντας ένα σύστημα πολιτικών εντυπώσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *