Στην Α2 η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας;

Μετά τις τελευταίες  εξελίξεις των ομάδων που συμμετέχουν στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 Πρωταθλήματος Μπάσκετ φαίνεται οριστικά να ολοκληρώνεται η περίοδος στην Α2 και κατά επέκταση της Β` Εθνικής.

Αν επικυρωθεί  η βαθμολογία  στην Α2 ο ΓΣΕ είναι πολύ ψηλά και περιμένει τις εξελίξεις. Στη Β` Εθνική η Ένωση πριν τη διακοπή ήταν στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα οπότε αν  επικυρωθεί η βαθμολογία ανεβαίνει στην Α2 κατηγορία.

Εκτός σημαντικού απροόπτου ο νομός μας θα έχει τη σεζόν 2020-2021 δυο ομάδες στην Α2 κατηγορία.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το ρεπορτάζ του basketblog αναφέρει τα εξής:

Οριστικό «λουκέτο» αναμένεται να μπει στο πρωτάθλημα της Α2 Οι ομάδες δεν μπορούν να σηκώσουν το τσουνάμι των οικονομικών προβλημάτων που έχει φέρει ο κορονοϊός. Σε τηλεδιάσκεψη που έγινε στις 29/4  και στην οποία φέρονται να συμμετείχαν 15 ομάδες της Α2 καθώς έλειπε ο Διαγόρας Δρυοπιδέων, οι σύλλογοι συμφώνησαν να διακοπεί οριστικά η σεζόν!

Η ΕΟΚ δείχνει να συμφωνεί με την απόφαση. Έτσι είναι ξεκάθαρο ότι πάμε για οριστικό «λουκέτο» στην δεύτερη τη τάξει Εθνική Κατηγορία και αναδιάρθρωση σε όλες τις κατηγορίες.

Ας πάρουμε όμως, τα πράγματα από την αρχή. Οι ομάδες  τα είπαν σε μια τηλεδιάσκεψη που φαίνεται να έγινε πράξη μετά από ιδέα της Καρδίτσας. Οι σύλλογοι συμφώνησαν ότι το πρωτάθλημα πρέπει να διακοπεί, καθώς ο κορονοϊός έχει προκαλέσει οικονομικό τσουνάμι, που έχει παρασύρει τα πάντα. Από την άλλη, η συνέχιση του πρωταθλήματος θα προκαλούσε νέα οικονομικά ανοίγματα, καθώς οι παίκτες θα έπρεπε να πληρωθούν για επιπλέον διάστημα.

Αυτά τα βάρη δεν ήταν δυνατόν να τα σηκώσουν οι ομάδες και έτσι αποφάσισαν να ζητήσουν από την ΕΟΚ να… κατεβάσει τα ρολά.

Η ΕΟΚ ΘΑ ΑΝΑΨΕΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ

Η Ομοσπονδία θα πάρει τις επόμενες μέρες την οριστική απόφαση για το όλο θέμα. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΟΚ θα κάνει δεκτή την απόφαση των ομάδων και θα διακόψει το πρωτάθλημα. Ανάλογες αποφάσεις θα πάρει και για τα άλλα πρωταθλήματα της (Α1 και Α2 Γυναικών, Β’ Γ’ κλπ.). Και δεν είναι μόνο η στάση των ομάδων που έκανε την Ομοσπονδία να οδεύει προς το «λουκέτο». Είναι και το θέμα της υγείας. Η ΕΟΚ δεν θέλει να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία αθλητών, προπονητών κλπ. Γι’ αυτό άλλωστε και ξεκαθάρισε ότι τα πρωταθλήματα θα ξεκινούσαν και πάλι μόνο με απόφαση των υγειονομικών αρχών του κράτους.

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΜΕ ΑΝΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ

Το θέμα είναι τι γίνεται με την επόμενη μέρα και ποια θα είναι η εικόνα των πρωταθλημάτων στη νέα σεζόν.Η σκέψη που δείχνει να επικρατεί είναι στην Α1 να ανέβουν 2 ομάδες (οι πρωτοπόρες πριν την διακοπή) από την Α2 και να μην πέσει κανένας από τη δεύτερη τη τάξει Εθνική Κατηγορία στη Β’ Εθνική. Άνοδοι (από την Β’ στην Α2 κλπ.) θα υπάρξουν κανονικά σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες. Από την άλλη δεν θα υπάρξει ούτε και στις άλλες κατηγορίες κάποιος υποβιβασμός.

Έτσι θα γίνει αναδιάρθρωση σε όλες τις κατηγορίες για την νέα σεζόν. Η ΕΟΚ θα ζητήσει πάντως, και την γνώμη όλων των ομάδων  για το πλάνο της αναδιάρθρωσης με ανόδους, αλλά όχι υποβιβασμούς.

Έτσι τα πρωταθλήματα της ΕΟΚ θα έχουν περισσότερες ομάδες στη νέα σεζόν. Επαναφορά στην κανονικότητα από την σεζόν 2021-22

Η εικόνα αυτή με τις περισσότερες ομάδες στις κατηγορίες, όμως, δεν θα είναι μόνιμη. Θα κρατήσει μόνο ένα χρόνο. Την επόμενη σεζόν (2021-22) θα γίνει νέα αναδιάρθρωση και ο αριθμός των ομάδων στις κατηγορίες θα μειωθεί και θα έρθει και πάλι στα σημερινά επίπεδα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.