Στην αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου θα προχωρήσει ο Δήμος Παγγαίου

Στην αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου θα προχωρήσει ο Δήμος Παγγαίου προσδοκώντας στην εξυπηρέτηση των αγροτών και την θέρμανση κατοικιών.  Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Μποσμπότη πλέον το πεδίο αυτό ανήκει αποκλειστικά στον Δήμο Παγγαίου.

Όπως ανέφερε «Ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι το γεωθερμικό πεδίο Ακροποτάμου που αποτελείται από 4 βεβαιωμένες γεωτρήσεις του ΙΓΜΕ και οι οποίες έχουν τη δυνατότητα παροχής 400 κυβικών την ώρα, θερμοκρασίας 87 βαθμών κελσίου. Όλες οι πηγές ενέργειας της Ελλάδας υπάγονται στην ΡΑΕ, την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Πριν από λίγο καιρό η ΡΑΕ είχε βγάλει μια πρόσκληση – ανακοίνωση για την εκμετάλλευση του πεδίου. Εμείς ως Δήμος Παγγαίου υποβάλλαμε μια πρόταση που έγινε αποδεκτή. Έτσι έχει παραχωρηθεί η εκμετάλλευση στο Δήμο Παγγαίου. Αυτό είναι η αρχή, το ήμισυ του παντός και όποιος θέλει να ασχοληθεί με το Γεωθερμικό Πεδίο Ακροποτάμου πρέπει πια να μιλήσει με το Δήμο Παγγαίου.

Έχουμε την αρμοδιότητα να μιλήσουμε για το γεωθερμικό πεδίο και από εκεί και πέρα, υπάρχει ένα τεράστιοι ενδιαφέρον από την Ε.Ε. και για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά και για την γεωθερμία».

ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Πρόσθεσε δε πως «Επιδοτήσεις υπάρχουν ενώ το δικό μας πλάνο λέει ότι το νερό αυτό το ρευστό υγρό θα μεταφερθεί στους οικισμούς για να θερμάνει τους οικισμούς Ορφανίου, Κάρυανης και Τούζλας και τμήμα του νερού αυτού θα δοθεί για θερμοκηπιακές ενέργειες και ένα τμήμα θα πάει στα 10 χιλιάδες στρέμματα του Δήμου Παγγαίου, ώστε να υπάρχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για όσους θέλουν να επενδύσουν στο κομμάτι αυτό του Δήμου.

Σε τρία σημεία θα οδεύσει το ζεστό νερό. Το ενδιαφέρον είναι έντονο. Οι διαδικασίες προχωρούν, οι μελέτες τρέχουν, η κυβέρνηση θέλει να τρέξει την υπόθεση, η Ε.Ε. έτσι και αλλιώς θέλει να προχωρήσει και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη γεωθερμία του Παγγαίου στην ομιλία του στην Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Τα επόμενα χρόνια θα δούμε τις ενέργειες των αρμοδίων και θα έχουμε την εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου. Έχει γίνει η αρχή. Γεωθερμία και τουρισμός θα είναι ένας από τους μοχλούς ανάπτυξης του Δήμου Παγγαίου και πασχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Τρία σημεία για να γίνουν καλλιέργειες, να θερμανθούν σπίτια και να αξιοποιηθεί μια μεγάλη έκταση προς τον πρώην Δήμο Ελευθερών είναι τα σημεία που θα τρέξουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.