ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

Στην Έκθεση Greek Travel Show, στην Αθήνα, συμμετείχε η Καβάλα μέσω της «Δημωφέλεια»

Στην Έκθεση Greek Travel Show στη Αθήνα συμμετείχε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλια» με δικό της περίπτερο όπως το διαβεβαίωσε η πρόεδρος της κα Αναστασία Ιωσηφίδου. Μία έκθεση που ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώθηκε την Κυριακή.

Η κα Ιωσηφίδου είπε ότι «το τριήμερο που μας πέρασε –Παρασκευή μέχρι Κυριακή- συμμετείχαμε στην Έκθεση Τουρισμού που γίνεται στην Αθήνα, την Greek Travel Show, προκειμένου να προβάλλουμε φυσικά την Ελλάδα, την Καβάλα, στην Αθήνα και γενικά στους Έλληνες τουρίστες και επισκέπτες κυρίως. Γιατί είναι μία έκθεση που κυρίως επικεντρώνεται στον ελληνικό τουρισμό, προκειμένου η Καβάλα να συνεχίσει να είναι δυναμικός προορισμός. Πραγματικά, ήταν πολλοί οι επισκέπτες στο περίπτερο της Καβάλας. Η κίνηση ήταν συνεχόμενη. Υπήρχαν και κάποιοι ξένοι προορισμοί που συμμετείχαν στην έκθεση, τους οποίους φυσικά κι αυτούς τους προσεγγίσαμε. Όπως ήταν, για παράδειγμα, η Σερβία αλλά και η Κένυα. Με την Κένυα έγινε μία καλή συνεργασία. Στην πρόξενο της χώρας φυσικά της γνωστοποιήσαμε το γεγονός ότι η Κένυα συμμετέχει στο φεστιβάλ Cosmopolis έτσι ώστε να υπάρχει μία πιο καλή και δυναμική συνεργασία των δύο φορέων. Από ‘κει και πέρα υπήρχαν και πολλές συναντήσεις με διάφορους επαγγελματίες του χώρου του τουρισμού στην έκθεση, παραδείγματος χάρη δημοσιογράφους κλπ. Υπήρχαν, επίσης, πολύ καλές συζητήσεις με διάφορους εξειδικευμένους επαγγελματίες του χώρου προώθησης του εναλλακτικού τουρισμού. Ήδη καλέσαμε κάποιους από αυτούς προκειμένου να επισκεφθούν την Καβάλα για να γίνει πιο δυναμική η προβολή της περιοχής όσον αφορά και το κομμάτι του εναλλακτικού τουρισμού. Εναλλακτικός τουρισμός, να υπενθυμίσουμε είναι οι μορφές τουρισμού, π.χ., θρησκευτικός τουρισμός, ιαματικός τουρισμός, ορειβατικός τουρισμός, ποδηλατικός τουρισμός, μία ειδική μορφή τουρισμού στην οποία έγινε μία ημερίδα και στην συγκεκριμένη έκθεση, προκειμένου να προβληθούν οι περιοχές που πραγματικά έχουν χώρους, διαδρομές για την ακρίβεια, προκειμένου να γίνει πιο γνωστός ο προορισμός όσον αφορά κι αυτήν τη μορφή τουρισμού. Πολύ καλή συνεργασία είχαμε και με την Hellexpo που διοργάνωσε τη συγκεκριμένη Έκθεση, με συζητήσεις και συνεργασία για την προβολή της Καβάλας ως επιπλέον δυναμικό προορισμό για να εναλλακτικές μορφές τουρισμού που θα δημοσιοποιηθούν στην πορεία».

ΤΟ ΧΑΠΕΝΙΝΓΚ ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

Κλείνοντας επισήμανε κάτι το οποίο «το δημοσιοποιήσαμε αλλά να το πούμε για άλλη μία φορά. Τη τελευταία μέσα της Έκθεσης, την Κυριακή, προσκλήθηκε η Φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας η οποία ήταν Αθήνα για δικό της σκοπό. Προσκαλέσαμε, λοιπόν, τη Φιλαρμονική του δήμου Καβάλας στο περίπτερο μετά από συνεννόηση που είχα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας τον κ. Τζάτζαρη και πραγματικά ξεσηκώσαμε την Έκθεση. Μπήκαν μέσα στον εκθεσιακό χώρο με τη μελωδία «Μακεδονία ξακουστή». Καταλαβαίνετε τι έγινε… Κατ’ αρχήν, όλοι συγκινηθήκαμε, χαρήκαμε, τραβήξαμε όλα τα βλέμματα δημοσιογράφων, των blogger, όποιου ήταν εκείνη τη στιγμή στην έκθεση. Ήρθαν να τραβήξουν το γεγονός, είτε με κάμερες, είτε με φωτογραφικές μηχανές. Πραγματικά θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τα μέλη της Φιλαρμονικής τα οποία ήταν εξαιρετικά όλα τα παιδιά, με τον μαέστρο τους, ήταν όλοι πραγματικά εξαιρετικοί και καλή συνέχεια να έχουμε, καλή συνεργασία όλων των φορέων, προκειμένου να προβάλλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την Καβάλα. Γιατί σ’ αυτό στοχεύουμε όλοι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *