ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Στενές σχέσεις Καβάλας – Λήμνου όπως αποδεικνύονται από τις επαφές των φορέων των δύο μερών

Τις στενές σχέσεις ανάμεσα στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Λήμνου, επιβεβαίωσαν σε συνάντηση που είχαν χθες  ο Αντιπεριφερειάρχης, Θόδωρος Μαρκόπουλος και ο έπαρχος του νησιού, Ευάγγελος Γιαρμαδούρος.

Η συνάντηση των δυο ανδρών πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, ενώ το κλίμα που επικράτησε στη διάρκεια της ήταν ιδιαίτερα θερμό.

«Η Λήμνος είναι μια όμορη περιοχή, με την οποία ιστορικά και διαχρονικά διατηρούμε πολύ καλές σχέσεις. Είχαμε την τιμή να δεχτούμε την επίσκεψη του έπαρχου της Λήμνου. Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία που πρέπει να την διευρύνουμε ακόμη περισσότερο. Από την άλλη, εκείνο το οποίο θέλω να πω, είναι ότι παρά το γεγονός πως τα προηγούμενα χρόνια πάντα οι δυο πλευρές είχαν στενή σχέση εξαιτίας του λιμανιού, μεσολάβησε μια περίοδος όπου οι κυβερνητικές παρεμβάσεις, άλλων εποχών, οδήγησαν στο σημείο να μην υπάρχει ούτε καν συγκοινωνία. Ευτυχώς όμως, η φυσική φορά των πραγμάτων έφερε όλες τις ναυτιλιακές γραμμές στο λιμάνι εκείνο της Καβάλας που εξυπηρετεί τα νησιά και οπωσδήποτε τη Λήμνο, τους νησιώτες, τους μεταφορείς, όπως φυσικά και την ίδια την Π.Ε. Καβάλας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

Από την πλευρά του ο έπαρχος της Λήμνου σημείωσε στις δηλώσεις που έκανε τόνισε πως  «Είναι ιδιαίτερη χαρά μου που βρίσκομαι στην πόλη της Καβάλας, η οποία είναι πόλη – αδελφή για τη Λήμνο. Η συζήτηση μας αποτέλεσε μια νέα αρχή, για να έχουμε περισσότερη σύσφιξη των σχέσεων μας σε όλα τα επίπεδα, ειδικά αυτό που αφορά τον εμπορικό δρόμο, που για εμάς είναι η θάλασσα. Έχουμε πλέον έξι πλοία την εβδομάδα για το λιμάνι της Καβάλας. Είναι το κοντυνότερο σημείο για τη Λήμνο, ακόμη και από την πρωτεύουσα μας που είναι η Μυτιλήνη. Οι σκέψεις και οι στόχοι μας είναι να βρισκόμαστε το δυνατό στο σύντομο δρόμο, για να πιάνουμε τη στεριά, που εμείς οι νησιώτες ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό. Άρα, οι όποιες συζητήσεις κάνουμε σίγουρα και οι όποιες δυνατότητες μας δοθούν, θα είναι πάνω στο πλαίσιο της σύσφιξης των σχέσεων, η μικρότερη το δυνατόν απόσταση, είτε αφορά τον δρόμο, είτε τις σκέψεις».

Ο κ. Γιαρμαδούρος, τέλος, ευχαρίστησε για την υποδοχή τον κ. Μαρκόπουλο, επισημαίνοντας ότι θα μεταφέρει τα όσα συζητήθηκαν ανάμεσά τους και στην περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, την κ. Καλογήρου, η οποία κατάγεται κατά το ήμισυ από τη Λήμνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *