Κύριο άρθροΟικονομία

Στα 95 λεπτά το λίτρο εκτιμάται με τα σημερινά δεδομένα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην Καβάλα  η διάθεση του οποίου ξεκινάει στις 15 Οκτωβρίου

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Αυξημένη αναμένεται να είναι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κατά 10 λεπτά του λίτρου λόγω της αύξησης του ΕΦΚ οπόταν η τιμή στο λίτρο θα είναι στα 95 λεπτά το λίτρο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας κ. Φώτη Πούλο, λόγω της πολιτικής του ΟΠΕΚ πολύ πιθανόν να υπάρξει και περεταίρω αύξηση στο πετρέλαιο διεθνώς με ότι αυτό συνεπάγεται.. .

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Πούλος «με τις τελευταίες εκτιμήσεις η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης πολύ πιθανόν θα ξεπεράσει τα 95 λεπτά, γιατί από τη μέρα που ανακοινώθηκε η μείωση της παραγωγής από τους εκπροσώπους του ΟΠΕΚ βλέπουμε ότι έχουμε καθημερινές αυξήσεις στις τιμές του αργού πετρελαίου. Και με την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που είχαμε από την κυβέρνηση και την επιβολή νέων φόρων, βλέπουμε ότι θα έχουμε μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αυτό που θέλω να τονίσω για ακόμα μια φορά είναι ότι η κυβέρνηση δεν έκανε συμβόλαιο με κανέναν και δεν μπορεί να κάνει κανένα συμβόλαιο με καμία χώρα ότι οι διεθνείς τιμές θα παραμείνουν χαμηλές. Βλέπουμε ότι όλες αυτές οι αυξήσεις γυρνάνε μπούμερανγκ και δεν μπορούν να εισπραχθούν τα αναμενόμενα έσοδα λόγω πτώσης της κατανάλωσης. Είναι ένα λανθασμένο μέτρο για ακόμα μια φορά που θα οδηγήσει πάρα πολλά νοικοκυριά να μην έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα αγαθό που νομίζω ότι είναι πρώτης ανάγκης για να ζεστάνουν τα σπίτια τους. Με τα σημερινά δεδομένα η τιμή εκτιμάται ότι θα είναι στα 95 λεπτά. Δυστυχώς όμως αυτές τις μέρες έχουμε καθημερινές αυξήσεις στην τιμή του αργού, που αυτό συμπαρασύρει καθημερινά και τις λιανικές τιμές, οπότε μέχρι το Σάββατο ή την ερχόμενη Δευτέρα που θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ενδεχομένως να έχουμε και λίγο παραπάνω, ένα ή δύο λεπτά, δεν ξέρω πώς θα κυμανθεί εκείνη τη μέρα η τιμή ακριβώς».

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ

Συμπλήρωσε δε πως «κατά τα άλλα θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι, αλλά νομίζω δεν έχουμε πάρα πολλά περιθώρια για αυτό το πράγμα. Πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα ριζικά, εμείς έχουμε πει πάρα πολλές φορές στο κομμάτι το δικό μας που μας αναλογεί έχουμε μια άποψη και νομίζω ότι μπορούμε να την εκφέρουμε, έχουμε ενημερώσει πολλές φορές όλους τους κυβερνώντες και όταν ήταν αντιπολίτευση και τώρα που είναι κυβέρνηση, απλώς γίνονται τα ίδια επαναλαμβανόμενα λάθη. Και από την προηγούμενη κυβέρνηση και από αυτήν την κυβέρνηση. Και ξαναλέω ότι τίποτα δεν είναι κοστολογημένο. Λένε ότι θα ανεβάσουν τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης από τα 230 ευρώ τον τόνο στα 280 ευρώ τον τόνο συν τον ΦΠΑ και θα εισπράξουν αυτά τα χρήματα. Δεν υπάρχει περίπτωση, γιατί έχουμε δει ότι οι καταναλώσεις με το που αυξάνονται οι φόροι πέφτουν. Οπότε μένουμε στον ίδιο και χειρότερο παρανομαστή από αυτόν που είχαμε τα προηγούμενα έτη».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *