Στα «χαρακώματα» η Συντονιστική Επιτροπή Αλλαγής Όδευσης Αγωγού ΤΑΡ

Συνεχίζει τον αγώνα της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αλλαγής όδευσης του Αγωγού ΤΑΡ  διαμαρτυρόμενη  για την στάση της κοινοπραξίας του αγωγού που δεν δέχεται να αλλάξει όδευση, όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων  στην Καβάλα  Oil   κ .  Μανώλης Κελαϊδάκης.

Σύμφωνα με τον  ίδιο «Μετά από το τριήμερο των εξελίξεων και αφού προσωρινά ξεμπερδέψαμε από τα Δικαστήρια, αποφασίσαμε με την Συντονιστική Επιτροπή και αφού βγήκε  από το Νοσοκομείο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας  κ. Καλπακίδης και αποφάσισε να συνεχίσει την απεργία πείνας, να συνεχίσουμε  και εμείς.

Βέβαια ο κ. Καλπακίδης ουσιαστικά ποτέ δεν σταμάτησε την απεργία πείνας και ακόμη και μέσα στο Νοσοκομείο συνέχιζε. Οπότε βγήκε και δήλωσε ότι πράγματι συνεχίζει. Οπότε όπως δήλωσε ο αγώνας  θα συνεχισθεί. Βέβαια μεγάλο ρόλο έπαιξε η στήριξη του κόσμου, του απλού πολίτη που ενώ σχεδόν δεν ήξερε τι σημαίνει ΤΑΡ αποφάσισε να στηρίξει αυτό το δίκαιο αγώνα και μετά τις εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας,  η στήριξη στον αγώνα έγινε ακόμη πιο συγκλονιστική».

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

Ο κ. Κελαϊδάκης σχολίασε πως «Για εμάς επομένως ήταν μονόδρομος ο αγώνας ενώ τις τελευταίες ημέρες ο ΤΑΡ ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια μια και είδε ότι ο κ. Καλπακίδης θα συνεχίσει την απεργία οπότε αφουγκράσθηκε το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί και θέλησε να αποκρύψει το κίνημα που γεννήθηκε και που θα διατρανωθεί στην συνέχεια όπως όλα δείχνουν!

Δεν είναι τυχαίο ότι υπήρξε παράταξη που δεν επέτρεψε να εκδοθεί ψήφισμα μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη κ. Μέττιου μετά από τις εντελώς παράλογες συλλήψεις οκτώ ατόμων, τεσσάρων δημοτικών συμβούλων και 4 πολιτών.

Παρόλα αυτά δεν είχαν το σθένος να μιλήσουν δυνατά. Να εκδώσουν ένα ψήφισμα, να δείξουν την αντίθεση σε αυτή την αν μη τι άλλο λάθος κίνηση. Θα δείτε ανθρώπους και φορείς να μιλούν σοβαρά. Είδαμε  για παράδειγμα ο κ. Μυστακίδης, πρόεδρος  του ΓΕΩΤΕΕ να μιλάει σοβαρά, ανοικτά και συγκινητικά, την ίδια ώρα που πλανώνται διάφορα απειλητικά επ` αυτού και από την άλλη βλέπεις τους ανθρώπους της Περιφέρειας που πρέπει να προστατέψουν τη Δημοκρατία αλλά δεν κάνουν κάτι προς το παρόν».

ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ

Πρόσθεσε δε πως «Σε αυτόν τον αγώνα θα πέσουν πολλές μάσκες. Θα γράψουν κάποιοι ιστορία, κάποιοι θα αποκτήσουν πολλά λεφτά. Όλα θα φανούν, άλλοι θα κάνουν πολιτική εντύπωση, άλλοι θα χαθούν, άλλοι ως αγωνιστές δεν θα τα ξεπουλήσουν όλα. Είμαστε εν αναμονή των εξελίξεων και σιγά σιγά θα δείτε απλούς πολίτες κοντά στην Συντονιστική Επιτροπή. Σιγά σιγά εκτός Καβάλας θα μάθουμε πολλά νέα».

Πριν το Ζυγός λοιπόν, υπάρχει ένας λόφος με σημαίες και εκεί βρίσκονται οι αντιδρώντες. Συγκεκριμένα 100 μέτρα από το σημείο που σταμάτησαν οι εργασίες οι αντιδρώντες παραμένουν και καλούν όσους το θέλουν να συστρατευθούν μαζί τους, όπως το ζήτησε ο κ. Κελαϊδάκης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.