«Σταθερά στα χωράφια για να προστατέψουμε το μέλλον μας» δηλώνει ο  Παναγιώτης Αρσονιάδης

Έχουν διακοπεί οι εργασίες για την κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ και με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες επρόκειτο να επαναληφθούν από χθες 3 Ιανουαρίου. Το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής για την αλλαγή όδευσης του αγωγού κ. Παναγιώτης Αρσονιάδης δήλωσε πως πολύ πιθανόν οι εργασίες να έχουν σταματήσει λόγω και κάποιων ενεργειών της εταιρείας που δεν  είναι σύννομες.

«Δεν έχουμε κάτι νεώτερο, παρά ξέρουμε ότι το έργο είναι σταματημένο όχι μόνο στη δική μας περιοχή αλλά και σε όλη την έκταση και στο μήκος τους, άγνωστο για ποιο λόγο όμως.

Ενδεχομένως να έχει αυτό να κάνει και με την χρηματοδότησή του έργου, λόγω των προβλημάτων που δημιουργούνται ανά τόπους μεταξύ αυτών και των προβλημάτων στην περιοχή των Φιλίππων γενικότερα, όπου υπάρχουν έντονες αντιδράσεις.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που και κατά το παρελθόν έχει επισκεφθεί και την περιοχή μας, έχει δει και έχει εντοπίσει τις παράνομες κινήσεις της εταιρείας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη μη διαβούλευση με την τοπική κοινωνία» σημείωσε αρχικά.

ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Ο κ. Αρσονιάδης πρόσθεσε ότι «Δεν υπήρξε διαβούλευση και ενημέρωση και παράλληλα η εταιρεία προχώρησε και σε μονόπλευρες κινήσεις οι οποίες είναι παράνομες και παράλογες. Προσπαθεί λοιπόν να μπει μέσα στα χωράφια ανθρώπων που δεν έχει αποζημιώσει, που δεν έχει καν ενημερώσει, με  στόχο να ολοκληρώσει το έργο, επικαλούμενη πάντα το εθνικό συμφέρον και ότι το έργο είναι εθνικής σημασίας.

Αυτές τις καταστάσεις τις έχουμε καταγγείλει και έχουμε φτάσει να ετοιμαζόμαστε για δίκη στις 3 Φεβρουαρίου ενώ η τελευταία αναβολή ήταν στις 2 Νοεμβρίου του 2016 και μάλιστα με αιτία περίεργη.

Εξάλλου και ο χρόνος της αναβολής αποτυπώνει αυτή την σκέψη μου μια και είναι πολύ μικρός ο χρόνος αναβολής από το Νοέμβριο στον Φεβρουάριο οπότε θέλω να πιστεύω ότι τον Φεβρουάριο θα δικαστούν και οι δύο οι δικές μας προσφυγές, η μια από το Δήμο Καβάλας και η άλλη από τον Φυσιολατρικό Όμιλο του Ζυγού για να τελειώσει αυτή η ιστορία. Εμείς λοιπόν περιμένουμε το τέλος ενώ παραμένουμε σταθερά στα χωράφια μας και αντιδρούμε σε κάθε περίπτωση προκειμένου να προστατέψουμε τις ζωές μας, τα μνημεία μας, την αγροτική καλλιέργεια και το μέλλον το δικό μας και το μέλλον των παιδιών μας».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.