ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Σταδιακά στην κανονικότητα επιστρέφει από χθες το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας

Σταδιακά στην κανονικότητα επιστρέφει από χθες το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας καθώς επιτρέπονται πλέον οι μετακινήσεις των επιβατών χωρίς έγγραφα. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Κώστας Πανταζής σημείωσε πως έχουν αυξηθεί όλα τα δρομολόγια σε όλες τις γραμμές ενώ η επιβατική κίνηση είναι ελαφρώς αυξημένη.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «έχουν ενισχυθεί τα δρομολόγια. Έχουμε ελαφρώς μία αυξημένη κίνηση μέχρι στιγμής, από τα στοιχεία που έχω. Περιμένουμε να αυξηθεί περισσότερο σταδιακά. Σε όλες τις γραμμές έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια. Στη γραμμή Καβάλα- Δράμα τα δύο δρομολόγια αυξήθηκαν σε 7. Οι γραμμές Καβάλας- Χρυσούπολης, Καβάλας- Ελευθερούπολης, Καβάλας- Περάμου, έχουν παραπάνω δρομολόγια. Έχουμε βγάλει αναλυτικό πρόγραμμα εδώ και μια βδομάδα, είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα μας. Μπορεί να επικοινωνεί ο κόσμος τηλεφωνικά να μάθει τα δρομολόγια. Πιστεύω ότι τηρώντας αυτά τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ανακοινωθεί, να λειτουργήσουμε και σιγά- σιγά να πάμε προς μια ομαλότητα».

ΚΑΒΑΛΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Για τη γραμμή Καβάλας- Θεσσαλονίκης είπε ότι «έχουμε βάλει δύο δρομολόγια ενώ ήταν ένα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει απαγόρευση μετακίνησης μεταξύ νομών. Δεν έχουν επιτραπεί ακόμη οι μετακινήσεις, δεν έχουμε αυξημένη κίνηση. Στα τοπικά δρομολόγια κάπως ξεκίνησε ο κόσμος να πηγαίνει δειλά- δειλά σε κάποιες δουλειές, που έχουν ανοίξει κι εκεί βλέπουμε κάποια κίνηση.

Τα λεωφορεία μας είναι ασφαλή, καθαρίζονται καθημερινά, σχολαστικά κι από τους οδηγούς κι από ειδικό συνεργείο που απολυμαίνει. Σε κάθε δρομολόγιο και πριν ξεκινήσει το επόμενο, καθαρίζονται τα λεωφορεία. Οι οδηγοί φοράνε τις μάσκες, τα γάντια τους, είναι όλα τα λεωφορεία εφοδιασμένα με αντισηπτικά. Αν τηρήσει ο κόσμος τους κανόνες που έχει επιβάλλει η πολιτεία δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα».

ΚΑΥΣΙΜΑ

Για τα καύσιμα είπε ότι «είναι ένα ευτυχές γεγονός που μειώθηκε η τιμή τους. Αλλά δυστυχώς είναι σε μία εποχή που εμείς δεν είμαστε στο φουλ της δουλειάς μας. Με δύο μήνες απραξίας στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ έχουν συσσωρευτεί τόσες ζημιές εδώ. Δύο μήνες δουλεύουμε χωρίς έσοδα. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Τα οικονομικά μας είναι στη χειρότερη κατάσταση που έχει βρεθεί το Υπεραστικό ΚΤΕΛ. Δεν ξέρω αν δεν βοηθηθούμε, αν θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε τα δρομολόγιά μας κι άλλο από βδομάδα, ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε. Για να μας προμηθεύσουν οι εταιρείες πετρέλαιο θέλουν μετρητό. Είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Δύο μήνες δεν έχουμε έσοδα. Κάναμε μόνο έξοδα.

Ο κόσμος να εμπιστευτεί το υπεραστικό ΚΤΕΛ, του παρέχουμε την ασφάλεια κι αυτό το βλέπουν οι επιβάτες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *