Στίγμα για την κοινωνία η αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος «Αγία Μαρίνα» σύμφωνα με το βουλευτή Καβάλας Δημήτρη Εμμανουηλίδη

Οδυνηρή χαρακτήρισε την εξέλιξη με το κλείσιμο του ιδρύματος «Αγία Μαρίνα» ο βουλευτής Καβάλας κ. Εμμανουηλίδης. Ο βουλευτής της Καβάλας τόνισε με έμφαση ότι προσπαθούν πάση θυσία να δώσουν λύση στο πρόβλημα..

Στις δηλώσεις του ο κ. Εμμανουηλίδης σημείωσε πως «η εξέλιξη αυτή είναι οδυνηρή θα έλεγα για την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα για τους ανθρώπους βαστάζουν ένα τεράστιο βάρος, εννοώ τις οικογένειες των παιδιών που φιλοξενούνταν στο ίδρυμα. Το να κλείσει ένα τέτοιο ίδρυμα είναι θα έλεγα στίγμα για την κοινωνία. Γίνονται προσπάθειες στην κατεύθυνση να βρεθεί μια λύση που θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχεια αυτού του ιδρύματος. Δεν είναι εύκολο, εμπόδια υπάρχουν πολλά, ωστόσο λύνονται. Τώρα με τη θέσπιση του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό μπορεί να υπάρξει διευκόλυνση όσον αφορά τη διευθέτηση του χρέους προς το ΙΚΑ που είναι το μεγάλο αγκάθι στα οικονομικά του ιδρύματος. Είναι ενήμεροι οι άνθρωποι που εμπλέκονται στη διαδικασία λειτουργίας του ιδρύματος».

ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ

Συμπλήρωσε πως «τώρα από κει και έπειτα θα υπάρξει η δυνατότητα να ενταχθεί αυτό στις δομές τις κοινωνικές είτε της ίδιας της Πολιτείας είτε ενδεχομένως του δήμου με ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ. Αναζητούνται οι λύσεις και προς αυτήν την κατεύθυνση όλοι προσπαθούμε να πετύχουμε το καλύτερο. Βέβαια η αιφνίδια διακοπή της λειτουργίας του ιδρύματος δημιουργεί ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα. Ζούμε αυτήν την πραγματικότητα, δεν είμαστε αμέτοχοι αυτής της αγωνίας και προς αυτήν την κατεύθυνση πιστεύω ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις με μια και μόνο στόχευση, να επαναλειτουργήσει αυτό το ίδρυμα στην όποια νομική μορφή του, γιατί είναι επιτακτική ανάγκη να ανακουφίσουμε οικογένειες που βαστάνε αυτό το κοινωνικό βάρος το τεράστιο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση