Στάση αναμονής τηρούν οι απλήρωτοι συμβασιούχοι του Δήμου Καβάλας

Στάση αναμονής τηρούν οι απλήρωτοι συμβασιούχοι του Δήμου Καβάλας όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον Δήμο Καβάλας κ. Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου.   Υπενθυμίζεται ότι ο Επίτροπος  δεν υπογράφει τα εντάλματα πληρωμής, με αποτέλεσμα να παραμένουν απλήρωτοι οι συμβασιούχοι εδώ και 3 μήνες περίπου.

Στις δηλώσεις του συγκεκριμένα ο κ. Χατζηκωνσταντίνου σημείωσε πως «εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι, κι επίσημα πλέον η τοπική υπηρεσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου επέστρεψε τα χρηματικά εντάλματα με πράξη. Ο δήμος πλέον θα εκφράσει τις αντιρρήσεις του και το θέμα θα οδηγηθεί στο αντίστοιχο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Αθήνα για να βγει μια απόφαση. Έτσι όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή έχουμε Επιτρόπους κυρίως από το Λεκανοπέδιο, από τη Νότια Ελλάδα δηλαδή, οι οποίοι έχουν υπογράψει χρηματικά εντάλματα και έχουν πληρωθεί οι εργαζόμενοι, αλλά και Επιτρόπους από τη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως στη Θεσσαλονίκη οι οποίοι δεν έχουν υπογράψει, όπως κι εδώ στην Καβάλα, με αποτέλεσμα να τίθεται το ερώτημα τελικά ποιος τηρεί τις διατάξεις του Συντάγματος. Και κατά πόσο οι εργαζόμενοι σε αυτή τη χώρα είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πλέον υπάρχουν κινητοποιήσεις υπό τη μορφή συγκεντρώσεων και διαμαρτυριών. Μια τέτοια συγκέντρωση πορεία διαμαρτυρίας και απαίτησης για να πληρωθούν οι συμβασιούχοι θα γίνει την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Είναι μια συγκέντρωση που αφορά τη Μακεδονία και Θράκη γιατί το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως εδώ πάνω. Εμείς ως σύλλογος μαζί με τους συμβασιούχους θα συμμετέχουμε σε αυτήν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Θα πάμε με λεωφορείο την Τρίτη το απόγευμα στις 6.30 στην Πλατεία Αριστοτέλους».

ΑΠΟΦΑΣΗ

Όπως ξεκαθάρισε δε «τώρα οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι επίκειται μια γρήγορη απάντηση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, δηλαδή μια απόφαση πριν βγει ο μήνας. Υπήρξε μια επιστολή από τους συμβασιούχους από το Σύλλογο Θεσσαλονίκης όπου το πρόβλημα αφορά γύρω στους 660 εργαζομένους. Υπήρξε από αυτούς μια επιστολή στο Ελεγκτικό Συνέδριο στην Αθήνα να βγει μια γρήγορη απόφαση για να δούμε τι θα γίνει. Αυτές είναι πληροφορίες κι όχι κάτι το επίσημο. Περιμένουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Συζητάμε μήπως με την άσκηση κάποιων ένδικων μέσων, όπως είναι τα ασφαλιστικά μέτρα, κατορθώσουμε να πάρουμε μια προσωρινή εντολή πληρωμής για αυτούς τους συμβασιούχους. Αυτές τις μέρες θα έρθουμε σε επικοινωνία και με κάποιον δικηγόρο να δούμε ποια θα είναι και η άποψή του».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση