Στάση αναμονής τηρεί η Συμπαράταξη Πολιτών για το θέμα της πραγματογνωμοσύνης για την κατάρρευση της γέφυρας

Στάση αναμονής τηρεί η Συμπαράταξη Πολιτών για το θέμα της πραγματογνωμοσύνης για την κατάρρευση της γέφυρας στο παλιό Νοσοκομείο. Ο επικεφαλής της κ. Άρης Βέρρος σημείωσε ότι το όλο γεγονός είναι πρωτοφανές.

Όπως τόνισε αρχικά «Νομίζω ότι όντως όλοι μας αναμένουμε. Και περιμένουμε να δούμε ποιος τελικά θα κάνει την πραγματογνωμοσύνη, όχι μόνο για τα αίτια της πτώσης του κομματιού της γέφυρας αλλά και γιατί μας ενδιαφέρει να δούμε και το υπόλοιπο κομμάτι της γέφυρας σε τι κατάσταση είναι.

Πρέπει να δούμε την στατικότητά της όπως και το τι παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν εκεί αλλά και το κόστος των παρεμβάσεων. Εμείς θεωρούμε ότι ήδη ζούμε το κυκλοφοριακό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και ειδικά στην περιοχή, όπως επίσης θεωρούμε ότι θα πρέπει όσο το δυνατόν γρηγορότερα να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα ώστε να δούμε και να αποφασίσουμε και ως τοπικό συμβούλιο αλλά και ως κοινωνία για το τι πρέπει να πράξουμε. Βέβαια για μια ακόμη φορά επανέρχεται το θέμα αν και κατά πόσο είναι ανάγκη να προχωρήσουμε σε μια νέα Περιμετρική Οδό. Και μιλάμε για Περιμετρική και όχι για παράκαμψη. Διότι αυτά που μας είχε παρουσιασθεί το 2012 από την προηγούμενη διοίκηση ήταν μια νέα Παράκαμψη και όχι μια Περιμετρική. Γιατί η Περιμετρική πρέπει να έχει τους κόμβους, τους καθέτους άξονες, όπου θα ενώνει την οδό με τις συνοικίες και δεν θα λειτουργεί μόνο ως Παράκαμψη. Διότι έτσι έχουμε την Εγνατία οδό…. Μας ενδιαφέρει η διέξοδος από ανατολικά και δυτικά της πόλης και παράλληλα θα λύσουμε το κυκλοφοριακό με την έννοια ότι δεν εισέρχονται ανατολικά και δυτικά της πόλης τα αυτοκίνητα τα οποία εισέρχονται εντός της πόλης».

ΣΩΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Ο ίδιος εκτιμά ότι έτσι μόνο μπορεί να γίνει σωστή συζήτηση. Στο ερώτημα τελικά ποιος θα κάνει  την πραγματογνωμοσύνη  απάντησε χαρακτηριστικά ότι  «Και εμείς δεν έχουμε ακόμη καταλάβει τι ακριβώς θα γίνει. Είναι γνωστό ότι στην πρώτη συνάντηση που έγινε το προπερασμένο Σάββατο με τους δύο υπουργούς κ.κ. Νοτοπούλου και Γιανακίδη και με την Εγνατία Οδό, και μάλιστα σε εκείνη την σύσκεψη που η ίδια η Δήμαρχος προκάλεσε, ειπώθηκε από τη Δήμαρχο ότι την πραγματογνωμοσύνη θα την κάνει τελικά η Εγνατία Οδός Α.Ε..

Μετά από 48 ώρες όμως και με την έλευση του Περιφερειάρχη τονίσθηκε – εν απουσία βέβαια του Αντιπεριφερειάρχη  κ. Μαρκόπουλου – και αποφασίσθηκε η πραγματογνωμοσύνη να ανατεθεί στο ΤΕΕ. Και εκεί όμως ήταν γνωστό ότι υπήρχε μια αδυναμία με την έννοια ότι είναι σύμβουλος του κράτους αλλά υπάρχει αδυναμία σε εξειδικευμένα έργα όπως γέφυρες. Μάλιστα ο Πρόεδρος του ΤΕΕ είπε ότι αν τελικά τους ανατεθεί αυτή η πράξη τότε θα απευθυνθούν σε εξωτερικό συνεργάτη!

Άλλωστε το θέμα δεν ήρθε ποτέ προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο  (Δ.Σ.) ως τακτικό θέμα   και θα έπρεπε ένα τόσο σοβαρό θέμα να απασχολήσει το Δ.Σ. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε ποτέ και θεωρώ ότι με αυτό τον τρόπο που λειτουργούν όσοι λένε ότι θα αργήσει πολύ η αποκατάσταση της γέφυρας».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.