Στάση αναμονής για τις Σχολικές Καθαρίστριες του Δήμου Καβάλας

Οι Σχολικές Καθαρίστριες Καβάλας συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Καβάλας κ. Μουριάδη ζητώντας του να συμπληρώσει το χρηματικό ποσό για να αυξηθούν από 14 οι καθαρίστριες σε 35 την φετινή σχολική χρονιά. Η πρόεδρος του Συλλόγου Καθαριστριών κ. Φωφώ Στρουμπούλη σημείωσε πως ο δήμαρχος δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα μέσω της οικονομικής Υπηρεσίας.

Όπως σημείωσε αρχικά “Είναι γεγονός ότι συναντηθήκαμε με το Δήμαρχο Καβάλας, μια έκτακτη συνάντηση μαζί του, λόγω των θεμάτων που προκύπτουν το ένα πίσω από το άλλο. Οι καταστάσεις είναι πολύ δύσκολες, όλα είναι ρευστά και έτσι βρεθήκαμε με το Δήμαρχο προκειμένου να δούμε τι θα γίνει μια και τα πράγματα αλλάζουν τη μια στιγμή στην άλλη.  Ζητήσαμε λοιπόν από το Δήμαρχο να συμπληρώσει το ποσό από τις μειωμένες συμβάσεις ώστε να γίνουν πλήρους απασχόλησης για να μπορέσουμε τις 14 θέσεις πλήρους απασχόλησης  να τις κάνουμε τουλάχιστον 35 άτομα. Ζητήσαμε τουλάχιστον 21 άτομα πλήρους απασχόλησης μέχρι να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και τι μέλει γενέσθαι.

Μας είπε ο Δήμαρχος ότι θα ενημερωθεί από το οικονομικό τμήμα του Δήμου Καβάλας, έχει λέει βέβαια τη διάθεση αλλά θα δούμε πόσα άτομα θα μπορούν να πληρώσουν επιπλέον από το Δήμο Καβάλας προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης».

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΣ

Και πρόσθεσε πως «Βέβαια και με 35 άτομα πλήρους απασχόλησης  πάλι δεν θα λειτουργούν τα σχολεία όπως πρέπει.  Εμείς ζητήσαμε να γίνει ένα  έκτακτο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να λάβει απόφαση και η αντιπολίτευση και δεν ξέρω αν αυτό θα γίνει υπόσχεση από το Δήμαρχο,  πήραμε υπόσχεση αλλά αναμένουμε».

Ακολούθως ανέφερε ότι «ο κλάδος μας ζητά οι 14 καθαρίστριες αορίστου χρόνου να γίνουν 35 ενώ έχουμε άλλες 12 γυναίκες μόνιμες και μόνο έτσι θα μπορέσουμε με μεγάλη δυσκολία βέβαια να λειτουργήσουμε τα σχολεία προς όφελος των μαθητών και των εκπαιδευτικών εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Θα μπορέσει έτσι να γίνει κάπως πιο σωστά η δουλειά. Δεν μπορεί να δουλέψουν μόνο μερικής απασχόλησης. Έτσι και αλλιώς οι γυναίκες που δούλευαν με τα μόρια που έχουν θα προσληφθούν. Ως 3ωρη απασχόληση όμως δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για καθαριότητα.

Για να είναι τρεις ώρες την ημέρα συνολικά στην δουλειά τους  τι ωράριο θα διαλέξουν; Από το πρωί; Ανάμεσα στα μαθήματα για να κάνουν χλωριώσεις; Μετά το κλείσιμο για να καθαρίσουν; Και μια 3ωρη καθαρίστρια δεν μπορεί να είναι μόνο στο τελείωμα του σχολείου.  Καθαρισμός ολόκληρου του σχολείου δεν γίνεται στο τελείωμα της ημέρας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.