ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Σοβαρό πρόβλημα σημειώθηκε στο Σταθμό Βιολογικού Καθαρισμού στο Δάτο καθώς κάηκε ο κεντρικός ηλεκτρονικός πίνακας

Σοβαρό πρόβλημα σημειώθηκε στο Σταθμό Βιολογικού Καθαρισμού στο Δάτο καθώς κάηκε ο κεντρικός ηλεκτρονικός πίνακας. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Ξανθόπουλος έκανε γνωστό ότι ήδη ανέθεσε έρευνα για τα αίτια της βλάβης.

Στις δηλώσεις του ανέφερε πως «τη Δευτέρα το πρωί διαπιστώσαμε ότι ο κεντρικός ηλεκτρικός πίνακας της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στο Δάτο κάηκε, είχαμε ανάφλεξη εκεί. Αυτό σημαίνει ότι η εγκατάσταση τέθηκε για λίγο χρονικό διάστημα εκτός λειτουργίας. Πήγαμε εκεί τάχιστα, κάναμε μια πρώτη επισκόπηση της ζημιάς τη Δευτέρα, ενημερώσαμε τη Διεύθυνση Υγείας. Από την Τρίτη ήμασταν εκεί μέχρι το βράδυ που επαναλειτούργησε η εγκατάσταση σιγά σιγά και την Τετάρτη το πρωί μπήκε σε πλήρη λειτουργία. Και αυτό σημαίνει ότι μόλις δούμε τις βλάβες οι οποίες έχουν γίνει τελικά και οριστικά, θα προχωρήσουμε σταδιακά στην αποκατάσταση των βλαβών αυτών που αφορούν κυρίως το ηλεκτρολογικό κομμάτι της τροφοδοσίας του ρεύματος. Παράλληλα έδωσα εντολή σε πραγματογνώμονα εξωτερικό να κάνει και μια έκθεση σχετικά με τα αίτια που προκάλεσαν τη συγκεκριμένη βλάβη, γιατί η βλάβη ήταν πάρα πολύ μεγάλη και δεν θα έπρεπε να συμβεί κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τη λογική, σε μια εγκατάσταση που είναι καινούρια, δεν έχει κλείσει δέκα χρόνια λειτουργίας. Παρόλα αυτά μας απασχολεί το μέγεθος και η έκταση της βλάβης αυτής για να δούμε για ποιο λόγο συνέβη. Και παράλληλα με αυτές τις ενέργειες και την ενημέρωση της Διεύθυνσης Υγείας, την Τρίτη εκδώσαμε και σχετική ανακοίνωση στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων για να μη χρησιμοποιούμε επιφανειακά ύδατα τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί και αποκατασταθεί πλήρως η βλάβη κι όλα αυτά με συνεννόηση με τη Διεύθυνση Υγείας η οποία είναι ενημερωμένη από τη Δευτέρα το πρωί και τη δήμαρχο Καβάλας η οποία επίσης είναι ενημερωμένη. Οι τεχνικοί μας είναι εκεί μαζί με εξωτερικούς συνεργάτες για να αποκαταστήσουνε τη βλάβη, να επαναλειτουργήσει η εγκατάσταση 100% σε κάποιο χρονικό διάστημα και ότι ζημιά έχει προκληθεί εν τω μεταξύ να την αποκαταστήσουμε και αυτήν».

ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΔΙΑΡΡΟΗ

Ερωτηθείς σχετικά διευκρίνισε πως «δεν υπήρξε διαρροή λυμάτων, υπήρξε όδευση των λυμάτων στο κεντρικό κανάλι για αυτό και βγάλαμε την ανακοίνωση αυτή για τη μη χρησιμοποίηση επιφανειακών υδάτων. Γιατί από τη στιγμή που η εγκατάσταση δεν μπορεί να λειτουργήσει λογικό είναι ότι το λύμα αφού φεύγει δεν μπορεί να επεξεργαστεί θα φύγει έξω. Δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Μέχρι την Τρίτη το βράδυ λοιπόν πραγματικά είχαμε και την παροχέτευση των λυμάτων στο κεντρικό κανάλι της περιοχής εκεί στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων. Από την Τρίτη που επαναλειτούργησε η εγκατάσταση και που από την Τετάρτη το πρωί μπήκε σε λειτουργία στο 100%, σταδιακά όλα αυτά τα θέματα λύνονται. Από την Τρίτη σταμάτησε η όδευση λύματος έξω στο κεντρικό κανάλι, το επόμενο διάστημα θα τακτοποιηθεί πλήρως η λειτουργία του βιολογικού του Δάτου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *