ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι οικοπεδούχοι του ΒΙΟΠΑ

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας λόγω του ότι καλούνται να πληρώσουν χρήματα σε επαγγελματία που δικαστικά κέρδισε μία υπόθεση κατά του Βιοτεχνικού Πάρκου. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Παναγιωτίδης Γιάννης σημείωσε πως είναι θέμα που πρέπει να λύσει η Περιφέρεια.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Παναγιωτίδης σημείωσε πως «υπάρχει μια όχληση από ιδιώτη ο οποίος είχε να λαμβάνει χρήματα από το ΒΙΟΠΑ. Δικαιώθηκε στο δικαστήριο και στρέφεται τώρα προς τους οικοπεδούχους ώστε να διεκδικήσει τα χρήματά του από αυτούς ζητώντας τα μισθώματα να καταβάλλονται σε αυτόν. Αυτό έχει φέρει μια αναστάτωση στους οικοπεδούχους εκεί, ήδη ένας εκεί έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί και βέβαια εδώ και τέσσερα χρόνια απραξίας της Περιφέρειας όσον αφορά τη λειτουργία του ΒΙΟΠΑ στο ότι δεν υπάρχει διοίκηση, έχει συσσωρεύσει προβλήματα τα οποία έχουν πολλαπλασιαστεί λόγω της αδράνειας των μετόχων και κυρίως της Περιφέρειας που είναι και ο μεγαλομέτοχος στο να μπορέσει να λειτουργήσει και να λύσει τα προβλήματα του ΒΙΟΠΑ».

ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ

Τόνισε δε ο κ. Παναγιωτίδης πως «το θέμα είναι σοβαρότατο και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ήδη οι οικοπεδούχοι εκεί έχουν προστεθεί κι άλλα προβλήματα τα οποία δεν έχουν καμία ευθύνη σε αυτό οι οικοπεδούχοι και εκείνο το οποίο χρειάζεται για να λυθεί άμεσα το θέμα είναι το να ασχοληθεί ο μεγαλομέτοχος δηλαδή η Περιφέρεια κατ΄ επέκταση και να δώσει λύση στο πρόβλημα ξεκινώντας από το να διορίσει Διοικητικό Συμβούλιο στο ΒΙΟΠΑ που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει διοίκηση γιατί έχει αδρανήσει όλο αυτό το διάστημα η Περιφέρεια. Υπήρξε μια προσπάθεια και από την προηγούμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου στο να υπάρξει μια κινητικότητα και να βρεθεί μια λύση, αλλά έχει μείνει εκεί η προσπάθεια. Κυρίως χρειάζεται η πολιτική βούληση της Περιφέρειας για να λυθεί το θέμα. Ήδη έχουν ενημερωθεί και ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Περιφερειάρχης όσον αφορά το πρόβλημα. Νομίζω ότι η γρήγορη και έγκαιρη παρέμβασή τους θα βοηθήσει ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Αλλιώς θα διαιωνίζεται και θα πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα. Σε αναμονή είμαστε και κυρίως για τις πρωτοβουλίες που θα πάρει η Περιφέρεια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *