Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει ο Δήμος Καβάλας με τα αδέσποτα σκυλιά που αυξάνονται δραματικά

Σοβαρό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Καβάλας με τα αδέσποτα σκυλιά, που αντί να μειώνονται αντίθετα αυξάνονται δραματικά. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ζήσης Μπόνιας παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πολλές αγέλες σκυλιών σε όλη την πόλη της Καβάλας και προσπαθούν να τις διαλύσουν…

Στις δηλώσεις του ο κ. Μπόνιας σημείωσε πως «είναι πάρα πολύ μεγάλο το πρόβλημα, αυτό το διάστημα έχουν μαζευτεί πάρα πολλά. Κάθε μέρα τα παιδιά που υπάρχουν στο συνεργείο παρακολούθησης και περισυλλογής και ταΐσματος των αδέσποτων  μου αναφέρουν ότι κάθε μέρα βλέπουν καινούρια σκυλιά. Τα αφήνουν κάποιοι; Ήταν έξω από την πόλη, τα ταΐζανε κάποιοι έξω και τώρα σταματήσανε και έρχονται μέσα στην πόλη; Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται. Κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια. Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο άτομα με ένα αυτοκίνητο, προσπαθούμε να κάνουμε μια διαχείριση, υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν δαγκώματα, υπάρχουν επιθέσεις, προσπαθούμε να διαλύσουμε αγέλες. Όπου βλέπουμε ότι κάποιοι συμπολίτες μας ταΐζουν ζώα, κάποιοι νομίζουν ότι τους κάνουν καλό όταν αφήνουν κεσεδάκια με αποφάγια όπου να ΄ναι. Στην ουσία δημιουργούν πρόβλημα. Το να ταΐσω κάποιο αδέσποτο πρέπει να μαζέψω μετά τα κεσεδάκια, τα αλουμινόχαρτα, ότι μείνει γιατί μετά δημιουργείται εστία μόλυνσης. Περνάει και ακόμα ένα γλυκαίνεται εκεί. Και έτσι δημιουργούνται οι αγέλες. Καλά κάνουν και ταΐζουν, εγώ δεν μπορώ να πω ότι δεν κάνουν καλά, αλλά τουλάχιστον το κεσεδάκι ή το αλουμινόχαρτο που θα αφήσουν να μαζευτεί μετά. Παράκληση είναι αυτό. Γιατί μετά μαζεύονται τρία τέσσερα ζώα και μετά έχουμε τηλεφωνήματα ότι στη γειτονιά μας έχουμε αγέλη. Όταν μαζεύονται τρία τέσσερα κάποιο προσπαθεί να πάρει την αρχηγία. Και εκεί δημιουργείται το πρόβλημα. Αν μαζέψουμε το κεσεδάκι, μαζέψουμε το αλουμινόχαρτο, δεν ρίξουμε χύμα τα αποφάγια μας, ίσως αποφύγουμε κάποιες τέτοιες περιπτώσεις. Δεν είναι δύσκολο να γίνει αυτό, μπορούν να μας βοηθήσουν».

ΑΓΕΛΕΣ

Αναφορικά με τις αγέλες των ζώων, που έχουν καταγραφεί στην περιοχή του Δημοτικού Κήπου Καβάλας, στη συνοικία του Προφήτη Ηλία, στο Νοσοκομείο αλλά και αλλού, ο κ. Μπόνιας σημείωσε πως «υπάρχουν και στο Ασημακοπούλου και στο Lidl και αλλού. Για αυτά τα θέματα αν έχουμε κάποια καταγγελία ότι υπάρχει κάποιο επιθετικό ζώο προσπαθούμε να το περισυλλέξουμε. Ή να διαλύσουμε την αγέλη. Να πάρουμε τον αρχηγό να τον πάμε κάπου αλλού να διαλυθεί η αγέλη. Διαχείριση προσπαθούμε να κάνουμε, δεν έχουμε πολλές δυνατότητες».

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ

Για το Δημοτικό Κυνοκομείο ο κ. Μπόνιας ανέφερε πως «το Δημοτικό Κυνοκομείο πάντα είναι γεμάτο. Απλά γίνεται ανακύκλωση των ζώων, κάποιο θα βγει κάποιο θα μπει, κάποιο θα αρρωστήσει θα το πάρουμε να το πάμε για θεραπεία στο γιατρό που έχει σύμβαση. Κάποια στιγμή θα το βγάλουμε θα βάλουμε κάποιο άλλο. δεν υπάρχει περίπτωση να αδειάσει ο χώρος εκεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση