ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Σοβαρές καταγγελίες του πρώην δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή για τη δράση φιλόζωων που ταΐζουν αδέσποτα σκυλιά μέσα στους χώρους του ΤΕΙ Καβάλας

Σοβαρές καταγγελίες έκανε ο πρώην δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Κωστής Σιμιτσής για τη δράση φιλόζωων που ταΐζουν αδέσποτα σκυλιά μέσα στους χώρους του ΤΕΙ Καβάλας και οι οποίοι απώθησαν συνεργεία του Δήμου Καβάλας που ήθελαν να τα περισυλλέξουν. Σύμφωνα με τον κ. Σιμιτσή πρόκειται για άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με το Ίδρυμα και μάλιστα επέδειξαν επιθετικές τάσεις εις βάρος του συνεργείου του Δήμου Καβάλας.

Στις δηλώσεις του ο κ. Σιμιτσής σημείωσε πως «είναι ένα συμβάν που έγινε τη Δευτέρα το μεσημέρι γύρω στις 12.30 η ώρα. Βέβαια είχαν μαζευτεί εδώ και μέρες τα αδέσποτα σκυλιά στο ΤΕΙ και παρά τις προσπάθειες των συνεργείων του δήμου δεν μπορούσε να περιοριστεί το φαινόμενο. Τη Δευτέρα συνέβη αυτό που φοβόμασταν όλοι, τα σκυλιά ανέπτυξαν επιθετικότητα και δάγκωσαν μία καθηγήτρια και δύο φοιτήτριες, τρομοκρατήθηκαν και τα θύματα αλλά υπήρξε και τεράστιο πρόβλημα και στη διοίκηση. Ως εκ τούτου ήρθαν και ο αντιδήμαρχος Καβάλας ο Ζήσης Μπόνιας και το συνεργείο του δήμου και προσπάθησαν να μαζέψουν την αγέλη. Με τις προσπάθειες του διοικητικού προσωπικού και της υπηρεσίας καθαριότητας του ΤΕΙ τα σκυλιά είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο του τένις. Όπως ήταν εκεί μαζεμένα θα ήταν εύκολο να τα περισυλλέξει και το συνεργείο του δήμου. Εκείνη όμως τη στιγμή εισέβαλαν κυριολεκτικά στο χώρο τρία άτομα που ήταν άγνωστα σε όλους τους παράγοντες του ΤΕΙ και μάλιστα με άγριες φωνές και ανάρμοστες εκφράσεις αποκαλούσαν το συνεργείο του δήμου φασίστες και έλεγαν θα σας δείξουμε εμείς και τέτοια πράγματα. Δηλαδή εγώ έχω δει ζωόφιλους που είναι φανατικοί και καμιά φορά δείχνουν να αγαπάνε περισσότερο τα ζώα από τους ανθρώπους και μερικές φορές θα έλεγα ίσως να έχουν και δίκιο, αλλά να είναι το συνεργείο του δήμου σε φάση εργασίας, να κάνει τη δουλειά του όπως πρέπει να την κάνει και να έρχονται δύο τρεις εξωτερικοί κουβαλώντας μάλιστα και τρία τελάρα με ζωοτροφές, τα οποία κάπου τα μεταφέρανε δεν τα αφήσανε εκεί πάντως και να απειλούν με αυτόν τον τρόπο, να βρίζουν, δηλαδή η περισυλλογή των αδέσποτων είναι φασιστική συμπεριφορά; Ίσα ίσα είναι μια συμπεριφορά που βοηθάει την ασφάλεια σε όλους τους Καβαλιώτες και στη συγκεκριμένη περίπτωση του ακαδημαϊκού προσωπικού, των φοιτητών, των εκπαιδευτικών και των διοικητικών υπαλλήλων του ΤΕΙ. Είναι και θέμα υγείας, όταν έχουν δαγκώσει ανθρώπους αυτά τα σκυλιά, πιθανόν να είναι φορείς και ασθενειών όπως είναι η λύσσα, που είναι πολύ επικίνδυνη αρρώστια. Τους είπανε βέβαια ότι ήρθαμε να μαζέψουμε σκυλιά που δάγκωσαν ανθρώπους, άρα πρέπει να τα μαζέψουμε, να τα παρακολουθήσουμε, να δούμε αν είναι ύποπτα για λύσσα, αυτοί το βιολί τους».

ΔΙΕΦΥΓΑΝ

Συμπλήρωσε δε πως «τελικά με όλη αυτή τη φασαρία που έγινε και την απόσπαση της προσοχής των υπαλλήλων του δήμου από τη δουλειά τους, τα σκυλιά το βάλανε στα πόδια, διέφυγαν. Διασκορπίστηκαν στο χώρο, προφανώς ανασυντάχθηκαν σε άλλη περιοχή ως αγέλη και βέβαια παρατηρήθηκε αυτό το φαινόμενο αργότερα, όταν έφυγαν όλοι τα σκυλιά πάλι κυκλοφορούσαν εκεί με τη μορφή της αγέλης. Άρα αυτό που συνέβη τη Δευτέρα δεν ήταν ότι απλώς υπήρχαν κάποια αδέσποτα σε ένα σχολικό συγκρότημα, είναι ότι κάποιοι με τον τρόπο τους σκόπιμα εμπόδισαν το συνεργείο του δήμου να κάνει τη δουλειά του. Και επιπλέον εξέθεσαν σε κίνδυνο την υγεία όλων όσοι έρχονται στο ΤΕΙ Καβάλας, δεδομένου ότι εκεί κυκλοφορούν σκυλιά επιθετικά και επικίνδυνα».

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

Και όπως τόνισε ο κ. Σιμιτσής «αυτό είναι κάτι απαράδεκτο για αυτό το λόγο την Τρίτη το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΤΕΙ ο κ. Μητρόπουλος μαζί με τα θύματα της επίθεσης, επισκέφθηκαν την αστυνομία και υπέβαλλαν μηνυτήρια αναφορά – καταγγελία κατά παντός υπευθύνου, κατά αγνώστων βεβαίως, που μπορεί όμως η αστυνομική έρευνα να τους εντοπίσει, δεδομένου ότι ελήφθησαν φωτογραφίες και υπάρχει ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου με το οποίο ήρθαν. Θα πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι η αγάπη μας προς τα ζώα υπόκειται σε κανόνες, όπως κάθε τι εξάλλου σε μια οργανωμένη κοινωνία. Μια συμβίωση γίνεται με τους κανόνες, με το βασικό κανόνα που λέει ότι εγώ ασκώ τα δικαιώματά μου αλλά μέχρι εκεί που ενοχλούν τον άλλο, εκεί σταματάει η άσκηση των δικών μου δικαιωμάτων γιατί υπάρχει ο περιορισμός ότι και ο άλλος έχει αντίστοιχα δικαιώματα. Σε ένα σχολείο δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούν αγέλες. Από ότι φαίνεται οι συγκεκριμένοι φέρνουν τρόφιμα στα σκυλιά και τα συγκεντρώνουν εκεί, γιατί προφανώς εκτιμούν ότι επειδή υπάρχει μεγάλη άπλα μπορούν να ζήσουν άνετα εκεί πέρα. Τα σκυλιά όμως δεν ζούνε απομονωμένα, πηγαίνουν εκεί που υπάρχουν άνθρωποι, γιατί και αυτά είναι κοινωνικά ζώα. Πηγαίνουν λοιπόν στην είσοδο των κτηρίων που είναι αίθουσες διδασκαλίας, όπως επίσης και στην πόρτα της Λέσχης, καθώς εκεί έχει μυρωδιές που τους ερεθίζουν. Φυσικά οι υπεύθυνοι της φοιτητικής Λέσχης κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους, δεν δίνουν αποφάγια στα σκυλιά, κι επίσης δεν επιτρέπουν στους σπουδαστές αν περισσέψει φαγητό να το πετάξουν στα σκυλιά. Άρα τα σκυλιά μαζεύονται εκεί από εξωγενείς παράγοντες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *