Σοβαρά ζητήματα που αφορούν τη Θάσο έθιξε σε επιστολή του ο Σύλλογος Συνταξιούχων Ναυτεργατών

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Ναυτεργατών με επιστολή τους ζητούν να υπάρξει σεβασμός στην εκτέλεση των δρομολογίων Καβάλας- Πρίνου. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Λάμπρος Λαμπρινίδης τόνισε σε δηλώσεις του πως είναι αδιανόητο οι κάτοικοι της νοτίου Θάσου να στερούνται αυτή την γραμμή.

Συγκεκριμένα είπε ότι «αυτή η επιστολή είναι αποτέλεσμα μιας σοβαρής δουλειάς που κάναμε όλο αυτόν τον καιρό και με συνεχόμενες ενημερώσεις απ’ όλους τους φορείς. Το συλλαλητήριο της Πέμπτης στο Λιμένα ήταν το αποτέλεσμα μιας δουλειάς που κάναμε για όλα τα ζητήματα που απασχολούν το νησί. Τα συγκεντρώσαμε όλα για να αντιληφθεί ο κόσμος ότι δεν είναι ένα ή δύο. Αυτά που έπονται από το Σεπτέμβριο και μετά θα είναι χείμαρρος. Το ψήφισμα του συλλαλητηρίου ήταν ότι η λειτουργία της γραμμής του Πρίνου θα πρέπει να είναι κάτι το αυτονόητο. Κι όχι να κατεβαίνει ο κόσμος στο Λιμάνι και να παρακαλάει τις ναυτιλιακές εταιρείες να βάλουν δρομολόγια στον Πρίνο. Ούτε να κατεβαίνει αντιπροσωπεία να συναντιέται με τον κεντρικό λιμενάρχη Καβάλας που είναι ο κατ’ εξοχήν υπεύθυνος για να μπορεί να εξυπηρετηθεί. Η σύνδεση της Καβάλας, της πρωτεύουσας του νομού με το νησί, πρέπει να θεωρείται αυτονόητη. Αυτά που μας είπαν οι ναυτιλιακές εταιρείες είναι η δική τους πλευρά. Όμως ο κάτοικος του νησιού, ιδιαίτερα της νότιας πλευράς, δεν μπορεί να ξεκινάει στις 4 τα χαράματα για να περάσει από το Λιμένα και να πάει στην Καβάλα για τη δουλειά του ή για να πάει σε έναν γιατρό».

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΙΝΟΥ

Συνέχισε λέγοντας ότι «το Κέντρο Υγείας του Πρίνου αυτήν τη στιγμή έχει μια καλή στελέχωση αλλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τυχόν κρούσματα ή άλλα συμβάντα. Η λειτουργία της μονάδας αιμοκάθαρσης είναι πάγιο αίτημα των κατοίκων. Οι νεφροπαθείς αυξάνονται κάθε χρόνο κι έχουμε φτάσει περίπου τους 30. Η προηγούμενη διοίκηση του νοσοκομείου υπό τον κ. Καρασαββόγλου, προσφέρθηκε να μας δώσει τα μηχανήματα και να λειτουργήσει η μονάδα. Το παρακολουθούμε το ζήτημα. Έχουμε κάνει δύο υπερωτήσεις στη Βουλή, είναι στη διάθεση των κυβερνητικών βουλευτών και της κυβέρνησης να σκύψουν στο πρόβλημα και να μας βοηθήσουν».

ΕΡΓΑ

Πρόσθεσε ότι «έχουμε μπει ήδη στην τουριστική περίοδο με τα όποια προβλήματα υπάρχουν, και τα αντιπλημμυρικά και τα αντιπυρικά έργα δεν έχουν προχωρήσει αθόλου. Αν συμβεί οτιδήποτε στην αντιπυρική περίοδο δεν υπάρχει πρόσβαση στο βουνό.

Τα υπόλοιπα ζητήματα που βάζουμε στην ανακοίνωση είναι βασικά και θα τα βρει ο κόσμος μπροστά του στο αμέσως επόμενο διάστημα. Οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, ζήτημα που το ανοίγουν και το κλείνουν ανάλογα με το πολιτικό κόστος που έχει. Και το πιο ουσιαστικό είναι ότι όλοι μιλάνε για την προστασία της επιχειρηματικότητας αλλά κανείς δεν μιλάει για την προστασία του εργαζόμενου, του άνεργου, του αυτοαπασχολούμενου, του μικρού επαγγελματία. Έδωσαν στον κόσμο 800 ευρώ και περιμένουν να τη βγάλει για τρεις μήνες. Είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά σε μία χώρα που πριν 10 χρόνια ήταν η μεγάλη οικονομία των Βαλκανίων. Πριν 20 χρόνια το χρηματιστήριο ρήμαζε ό,τι υπήρχε. Τα κέρδη τους αυξάνονται σε καιρό πανδημίας κι ο κόσμος καλείται να τα βγάλει πέρα με 800 ευρώ σε 3 μήνες και τώρα είπαν ότι θα δώσουν άλλα 400. Εμείς δεν θα κάνουμε πίσω σ’ αυτά. Όλα τα αυτά τα αιτήματα είναι η σοβαρότερη απόδειξη ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε άλλο με αυτό το σύστημα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.