Κύριο άρθροΠολιτική

Σλαβομακεδονία προτείνει ως όνομα του κράτους των Σκοπίων ο Γιώργος Καλαντζής

Το συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην  Καβάλα είχε μεγάλη επιτυχία και σε αυτό συμμετείχε και ο πρώην υπουργός κ. Καλαντζής Γιώργος.  Ο τελευταίος αρχικά ειρωνεύτηκε  σε δηλώσεις του δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ που υποστήριξε ότι δεν είχε επιτυχία. Όπως σχολίασε «Απαράδεκτο,  μικρό ήταν το συλλαλητήριο….  Δεν είδατε τι είπαν στην Αθήνα, στον ΣΚΑΙ…. Μιλάω ειρωνικά. Ο σκοπός μας είπαν απέτυχε γιατί οι συγκεντρώσεις ανά την Ελλάδα ήταν μικρές.

Μα δεν ντρέπονται; Εγώ τέτοιες συγκεντρώσεις είχα να δω από το 1990 επί Μητσοτάκη και Παπανδρέου.  Ποιος μπορεί να γεμίσει την Καβάλα έτσι; Και να λένε οι έμμισθοι ή άμισθοι υπάλληλοι δημοσιογράφοι του Μαξίμου ότι δεν πέτυχε το συλλαλητήριο; 

Με αυτή την ζέστη κατέβηκε τόσος κόσμος στην Κεντρική  Πλατεία και δεν το είδαν; Δεν ντρέπονται; Εκεί στον ΣΚΑΙ τι είδαν; Μάλιστα ο υπεύθυνος για το συλλαλητήριο της Αθήνας είπε ότι δεν χρειάζεται κίνηση στην επαρχία αφού δεν μαζεύεται κόσμος!

Δηλαδή ακόμη και όταν είχαμε τους αγανακτισμένους, πάνω από 3000 κόσμος δεν μαζεύονταν ποτέ.

Κι τότε έλεγαν ότι η Ελλάδα ξέσπασε ενώ εμείς σε 25 πόλεις είχαμε συλλαλητήρια και κόσμο σε όλες».

ΟΥΣΙΑ

Ο ίδιος αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση επισπεύδει να δώσει απάντηση  στο Σκοπιανό, όταν η ίδια η χώρα των Σκοπίων είναι αυτή και μόνο αυτή που έχει θέμα.

«Γιατί δεν σηκώνει το θέμα της κατοχής της Κύπρου η κυβέρνηση και νοιάζεται για τα Σκόπια; Δεν είναι η κατοχή θέμα; Και παράλληλα το έχω πει πολλές φορές και υπάρχει διαφορά μεταξύ του NOVA MACEDONIA ως μια ή δύο λέξεις. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό είναι υποκριτής.

Για μένα η καλύτερη λύση θα ήταν αυτό που προτάθηκε και τώρα να λέμε Σλαβομακεδονία! Μια λέξη και ως όνομα της χώρας και ως ταυτότητα. Τα παπαγαλάκια του Μαξίμου προσπαθούν άλλα να πουν τώρα. Εγώ ήμουν στις Βρυξέλλες το 2008 και ξέρω ότι ο Καραμανλής έβαλε βέτο. Αλλιώς πως δεν ήρθε το θέμα στο Συμβούλιο Αρχηγών του ΝΑΤΟ; Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπους είχε πει να τελειώνουμε με το θέμα εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ αλλά ποτέ δεν μπήκαν αφού η Ελλάδα έβαλε βέτο.

Εμείς είπαμε να δεχθούμε τον όρο μόνο αν υπάρχει γεωγραφικός προσδιορισμός. Το 40% της χώρας είναι Μακεδονία και αυτοί δεν είναι Μακεδόνες. Όταν ο Καραμανλής είπε να πάμε σε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό είπε ότι θα πρέπει να τηρηθούν και δύο προϋποθέσεις.

Ότι δηλαδή θα απαληφθεί το θέμα από το σύνταγμα και την ταυτότητα ότι είναι Μακεδόνες. Κανονικά είναι Σλαβοβούργαροι. Και παράλληλα δεν υπάρχει κάτι άλλο που να τους προσδιορίζει παρά η γλώσσα τους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό.  Στην Αθήνα μας λένε καβαλιωτάκια αλλά στην ταυτότητα μας λέει  Έλληνες. Έθνος Μακεδόνων δεν υπήρχε παρά ένα φύλλο που ήρθε και κατοίκησε σε μια περιοχή που λέγεται Μακεδονία. Άρα πάμε στις προτάσεις του Βουκουρεστίου και εκεί να τελειώσουμε».

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ

Πρόσθεσε δε πως «Το όνομα είναι το τελευταίο. Και ο  καθείς μπορεί να πάρει το όνομα που θέλει όταν δεν υπάρχουν όμως ιστορικές ανακρίβειες. Τους απαγορεύουμε και λέμε να πουν ότι είναι Σλαβομακεδόνες. Μια λέξη και σαν όνομα χώρας και σαν εθνότητα.

Εγώ είμαι σύμφωνος να μπει μια λέξη. Δύο λέξεις σημαίνει ότι σε έξι μήνες πάει το νόβα και μένει το Μακεδονία. Δεν υπάρχει διαφορά; Αν τους πούμε άνω Μακεδονία στην πορεία δεν θα φύγει το άνω και θα μείνει μόνο το Μακεδονία; Δεν είναι το θέμα το όνομα που μας λέει ο κ. Τσίπρας για να μας παραπλανήσει.

Αν δεν βρεθεί λύση η Ελλάδα μπορεί εσαεί να βάζει βέτο. Αυτοί έχουν πρόβλημα, εμείς έχουμε; Και στην χειρότερη περίπτωση ας μείνουν τα πράγματα ως έχουν. Αν δεν μπουν στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ αυτοί θα έχουν το θέμα.

Εγώ συναντώ πολλούς και δεν το λέω…. Ήμουν με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ελλάδος κ.  Μίχαλο ο οποίος μου είπε ότι αν μπουν τα Σκόπια στην Ευρώπη, με 8% φορολογία, όπως η Βουλγαρία με 10%, οπότε όλες οι επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας θα φύγουν και θα μείνουν και άνεργοι πάνω από 70 χιλιάδες Έλληνες..  Φαντασθείτε να γίνει κάτι τέτοιο; Εμείς με 20% φορολογία τι να κάνουμε; Ποιον θα κρατήσουμε εδώ;».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *