ΑνάπτυξηΚύριο άρθρο

«Σκοπεύουμε σε αλλαγές που αφορούν και στο κτήριο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας» τονίζει ο Πρόεδρος του Χρήστος Ηλιάδης

Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας έχει πολλά σχέδια για την αξιοποίηση του κτηρίου στο οποίο λειτουργεί σήμερα καθώς σκοπεύει να γίνει η μεταφορά των υπηρεσιών του στο Τελωνείο. Για το θέμα αυτό αλλά και για τις πλωτές εξέδρες δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Χρήστος Ηλιάδης.

Αρχικά αναφέρθηκε  για τις πλωτές εξέδρες και για το αν αυτές έχουν  καλυφτεί από τις αιτήσεις των πλοιοκτητών, απάντησε ότι «Να πω ότι χωρίς να υπολογίζουμε την μια πλευρά, τον εξωτερικό κυματοθραύστη αυτή που είναι στην συστάδα και είναι εκεί που στεγάζονται τα αθλητικά σωματεία και εκεί που μένει ουσιαστικά χώρος ελεύθερος ένα γιότ, όλες οι άλλες εξέδρες έχουν τη δυνατότητα να δώσουν φιλοξενία σε 150 γιοτ, μικρά και μεγάλα. Οι αιτήσεις ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, ο αριθμός τους υπερβαίνει τις θέσεις ελλιμενισμού και όπως καταλαβαίνετε υπερβαίνουν ήδη οι θέσεις.

Το ότι ακόμη δεν βλέπει ο κόσμος τα σκάφη στις θέσεις τους, είναι γιατί ακόμη δεν έχουν έρθει όλοι να πάρουν την αντίστοιχη άδεια. Έχουν έρθει περίπου 120 – 130 άτομα, τις επόμενες μέρες φαντάζομαι θα έρθουν οι υπόλοιποι, ενώ αν καθυστερήσουν υπάρχουν αιτήσεις άλλων και άλλων που έχουν σειρά προτεραιότητας για να καταλάβουν τις θέσεις. Να πω εδώ ότι δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι που εξακολουθούν να νομίζουν λάθος και να εννοούν λανθασμένα τι σημαίνει δημόσιο έργο και να νομίζουν ότι ανήκουν στους ίδιους.

Και το λέω αυτό γιατί κάποιοι παρότι τους έχουμε ενημερώσει καταλαμβάνουν κάποιες θέσεις χωρίς να έχουν άδεια στα χέρια τους. Αυτό το να γίνει για μια ή δύο ημέρες γιατί κάποιο συμβάν έχει τύχει, μπορώ να το καταλάβω. Αλλά να γίνει την ημέρα σε επανάληψη είναι δεδομένο ότι θα επιληφθεί το Λιμεναρχείο.

Αλλοίμονο αν ο καθένας πηγαίνει όπου νομίζει, και εκεί προσπαθεί να κρύψει κάποιος το σκάφος του να μην πάρει άδεια και να ελλιμενίζει το σκάφος του στις πλωτές εξέδρες. Αυτά είναι πράγματα που γίνονταν πάρα πολλά χρονιά αλλά σιγά σιγά εκλείπουν τα φαινόμενα αλλά είναι κάποιοι που λειτουργούν με αυτή την λογική. Θα ενημερωθεί το Λιμεναρχείο τις επόμενες ημέρες γιατί δεν μπορούν να δημιουργούν αναστάτωση κάποιοι οι οποίοι είναι μη τυπικοί, απέναντι σε αυτούς που είναι τυπικοί, πλήρωσαν και πήραν κανονικά την άδεια τους. Και πολύ περισσότερο αυτοί οι άνθρωποι πήγαν με την άδεια στα χέρια τους στην συγκεκριμένη θέση και όμως δεν βρήκαν κανένα μέρος ορισμένο παρά άλλους και μάλιστα έτυχαν και άσχημης αντιμετώπισης.

Αυτά όλα θα εξαλειφθούν για να μπορέσει το έργο των πλωτών να λειτουργήσει ως πρέπει να λειτουργήσει».

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην ανάγκη αξιοποίησης του κτιρίου όπου λειτουργούν σήμερα τα γραφεία του Οργανισμού.  «Στο μάστερ πλαν που είχε γίνει πριν από 8-9 χρόνιας υπήρχε μια αναφορά για το κτήριο του ΟΛΚ. Εμείς στο στρατηγικό και επιχειρησιακό μας σχέδιο το αναφέρουμε ρητά και κατηγορηματικά και είναι από τις πρώτες προτεραιότητες μας να μεταφερθούμε μόλις αδειάσουν τα γραφεία του κτηρίου του Τελωνείου όταν αυτό καταστεί δυνατό και εδώ θα κάνουμε και εμείς ό,τι είναι δυνατό ώστε η μέρα αυτή να μην είναι μακρινή και να εγκατασταθεί εκεί ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας, το Λιμεναρχείο αλλά και η δεύτερη Περιφερειακή Διεύθυνση Λιμενικού Σώματος ώστε αυτό το κτήριο να είναι έτοιμο να παραχωρηθεί για ξενοδοχείο και μόνο. Είναι μια πρωτοβουλία αναπτυξιακή, είναι μια δράση που χρειάζεται η πόλη, λείπουν οι κλίνες, ο τουρισμός αυξάνεται ραγδαία και είναι ένα ακόμη βήμα προς την σωστή κατεύθυνση» κατέληξε ο ίδιος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *