Κύριο άρθροΠολιτική

«Σημασία δεν έχει η εκλογή του νέου Περιφερειάρχη αλλά η επόμενη μέρα στην Περιφέρεια ΑΜΘ» δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας  Θεόδωρος Μαρκόπουλος

Την Κυριακή η παράταξη του αποθανόντα Περιφερειάρχη  Γιώργου Παυλίδη θα κληθεί να ψηφίσει για την ανάδειξη νέου Περιφερειάρχη. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος.

«Στο τέλος της εβδομάδας και όπως προβλέπει ο Καλλικράτης θα γίνει μια συνεδρίαση ειδικού σώματος που περιλαμβάνει όλους τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης και φυσικά και τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες προκειμένου να συσκεφθούμε για να δούμε ποιος θα είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης μετά την απώλεια του Γιώργου Παυλίδη.

Συγκεκριμένα 36 άτομα θα καθίσουμε και προβλέπονται τρεις ψηφοφορίες. Στις δύο πρώτες απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία στην τρίτη η απλή. Όλα αυτά θα γίνουν την Κυριακή 30 Οκτωβρίου και θα έχουμε την ανάδειξη του νέου Περιφερειάρχη ΑΜΘ. Σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα υποψηφιότητας μπορούν και οι 36 να  εκδηλώσουν πρόθεση εκείνη την ημέρα» σημείωσε αρχικά.

ΘΑ ΕΙΝΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

Πρόσθεσε δε πως «Το αν ενδιαφέρομαι εγώ για την θέση αυτή, προέρχεται από το γεγονός αν υπάρχει διάθεση να ψηφισθώ προσωπικά από αυτούς που ψηφίζουν τελικά. Επειδή μέχρι την ημέρα που συγχωρέθηκε ο Περιφερειάρχης δεν είχα κάποια συζήτηση για αυτό, είχα μάλιστα απαγορεύσει τους άλλους συμβούλους να μιλούν για αυτό και έτσι εκτιμώ ότι υπάρχει ένα ρεύμα απέναντι στο πρόσωπο μου. Βέβαια δεν έχω προλάβει να μιλήσω με όλους τους συναδέλφους, ούτε έχω προλάβει να μιλήσω και να κάνω αυτό το 10ημερο της προεκλογικής ας πούμε εκστρατείας κάτι. Απλά πιστεύω ότι είμαι φορτισμένος με τις δουλειές της Περιφέρειας, ήμουν στον Συνέδριο των Περιφερειών στην Αθήνα, στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας για τον άξονα Ε61 θα είμαι και πάλι στην Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης που είναι πολύ σημαντικό για την Περιφέρεια. Οπότε διάθεση υπάρχει να είμαι υποψήφιος αλλά δεν έχω τον χρόνο και οι συνάδελφοι θα κρίνουν αξιολογώντας όλους τους υποψηφίους και θα πάρουν μια απόφαση που δεν θα στηρίζεται σε προσωπικά κριτήρια αλλά στο τι εχέγγυα μπορεί να παράξει ο καθένας για να υπάρξει μια καλή εκπροσώπηση και συνέχιση εποικοδομητική της διοίκησης της Περιφέρειας.

Τώρα προεκλογική δράση χρειάζεται σε εισαγωγικά και σαφώς γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Αλλά η εκλογή είναι μια διαδικασία που θέλει συζητήσεις, διαβουλεύσεις και όλα γίνονται με έναν ξεχωριστό τρόπο.

Προσωπικά είμαι γνωστός σε όλη την Περιφέρεια και ως Αντιπεριφερειάρχης και ως αντικαταστάτης του Γιώργου Παυλίδη, οι συνάδελφοι θα σκεφτούν και θα πράξουν αναλόγως». Πάντως ο κ. Μαρκόπουλος προχθές λίγο πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ

Τέλος ο κ. Μαρκόπουλος δήλωσε πως «Η Κυριακή είναι μια σημαντική ημέρα αλλά πιο σημαντική θα είναι η επόμενη μέρα. Γιατί όλα αυτά που ξεκίνησαν από τον Γιώργο Παυλίδη πρέπει να συνεχιστούν, Και η πορεία της υλοποίησης των προγραμμάτων πρέπει να συνεχισθεί. Δεν μπορεί να δώσουμε βαρύτητα στη διαδικασία παρά πρέπει να δώσουμε βάρος στην επόμενη μέρα για να συνεχισθεί το έργο του Παυλίδη, το όραμα του. Νομίζω ότι εγώ πρέπει να φέρω εις πέρας αυτό το κομμάτι και σαφώς το έργο είναι αυτό που προέχει. Και η προσέγγιση χρειάζεται και αυτή θα γίνει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *