Κύριο άρθροΠαιδεία

Σημαντική η συμβολή των φροντιστηρίων της Καβάλας στην επιτυχία των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Μεγάλες οι επιτυχίες για τα φροντιστήρια της Καβάλας καθώς πολλοί από τους αποφοίτους τους πέρασαν σε σχολές ΤΕΙ και ΑΕΙ πανελλαδικά. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστηρίων Καβάλας κ. Σπύρος Κετζετζής έκανε σχετικές δηλώσεις, σημειώνοντας πως «είχαμε μια πρωτιά που ήταν ιδιαίτερη. Δοκιμάστηκε για πρώτη φορά το νέο σύστημα και είχαμε και το παλιό το σύστημα, δηλαδή είχαμε δυο ταχυτήτων πανελλήνιες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και με βάση τις επιλογές των παιδιών να έχουμε μια μεγάλη αύξηση στις σχολές για τα επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με τον κλάδο της υγείας. Είχαμε πολύ μεγάλη πτώση στις παιδαγωγικές σχολές. Άλλες σχολές διατηρήθηκαν στα ίδια πλαίσια και γενικά υπάρχει μεγάλη πτώση στα οικονομικά, αλλά αυτό ισχύει γενικότερα, είναι πάρα πολλές οι σχολές, αλλά όταν πας για το οικονομικό πας μόνο για το οικονομικό, δεν μπορείς να δηλώσεις Πολυτεχνείο ή κάτι άλλο. Τα θέματα ήταν σχετικά εύκολα φέτος για αυτό και είχαμε αύξηση των αριστούχων».

ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

«Σαφώς τα φροντιστήρια είναι πάντα κοντά στα παιδιά, βοηθούν στο μάθημα και καλύπτουν όλα τα κενά του σχολείου. Δίνουμε στο μαθητή έναν προγραμματισμό και έναν τρόπο διαβάσματος. Ενημερώνουμε για το σύστημα, πάρα πολλά παιδιά βρέθηκαν προ εκπλήξεως φέτος γιατί είχαν να κάνουν επιλογές και δεν το ήξεραν. Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε και καθόμαστε δίπλα στους γονείς και τα παιδιά, πέρα από ημερίδες που κάνει ο σύλλογος, είμαστε κοντά τους να τους ενημερώνουμε να ξέρουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν. Υπάρχει όμως πολύ μεγάλο πρόβλημα γιατί το σύστημα αλλάζει κάθε τρεις και λίγο, έχουμε παγκόσμιο ρεκόρ σε αυτό. Όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το χώρο και εγώ ως αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας έχω μια πανελλήνια εικόνα, κάνουμε μια έκκληση στο υπουργείο ώστε επιτέλους κάποια στιγμή να βρεθεί μια φόρμουλα για να σταθεροποιηθεί το σύστημα των εξετάσεων» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *