Σημαντική η μείωση στις τιμές των εισιτηρίων του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας

Σημαντική είναι η μείωση στις τιμές των εισιτηρίων του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας που αγγίζει το 11% λόγω της μείωσης του ΦΠΑ. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Γιάννης Χαλεπιάδης σημείωσε πως οι νέες τιμές κάνουν πιο ελκυστικό το αστικό για το επιβατικό κοινό που διαθέτει σε αρκετές περιπτώσεις και ευέλικτα λεωφορεία.

Συγκεκριμένα είπε ότι «έχουμε μπει και εμείς στο μέτρο της κυβέρνησης για πτώση του ΦΠΑ από το 24% στο 13%, με αποτέλεσμα να κατέβουν οι τιμές σε κάποια εισιτήρια. Όχι σε όλα, διότι πηγαίνουν με βάση την απόφαση του 2015 που μας το δίνουν εμάς χωρίς ΦΠΑ το εισιτήριο και μετά μπαίνει ο ΦΠΑ. Το 2018 άλλαξε ο συντελεστής από το 13% στο 24%, τότε το είχαμε απορροφήσει εμείς αυτό το 11%. Με την καινούργια απόφαση της κυβέρνησης από 1 Ιουνίου μέχρι και 31 Οκτωβρίου πέφτει ο συντελεστής και τη διαφορά του 11% την επωφελείται το επιβατικό κοινό.

Έχει αλλάξει η τιμή στο κανονικό εισιτήριο, από 1,20 πήγε στο 1,10. Στο συνεχόμενο εισιτήριο για τις διπλές γραμμές, Περιγιάλι- Νοσοκομείο και Βύρωνα, από 1,70 κατέβηκε στο 1,50 και το φοιτητικό για παιδιά του ΙΕΚ και για φοιτητές εκτός Καβάλας, από 0,90 έπεσε στα 0,80. Τα φοιτητικά, μαθητικά, πολύτεκνα, παρέμειναν στα 0,60. Δεν είναι μικρή η μείωση. Για κάποιον που κινείται καθημερινά είναι αρκετά τα χρήματα».

ΚΙΝΗΣΗ

Για την επιβατική κίνηση είπε ότι «ο κόσμος ακόμη δεν αισθάνεται άνετα μέσα στο λεωφορείο. Καθημερινά βλέπουμε ότι αρχίζει να το συνηθίζει, να το χρησιμοποιεί. Εμείς είμαστε σε καθημερινές μετρήσεις, βλέπουμε την κίνηση και είμαστε έτοιμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή να ενδυναμώσουμε τα δρομολόγιά μας. Αυτήν τη στιγμή έχουμε το πρόγραμμα που βγήκε στις 25 Μαΐου, με ενδυνάμωση σε όλες τις γραμμές και γίνονται καθημερινές μετρήσεις. Αν θα χρειαστεί, σε δρομολόγιο που θα συμπληρώσει το 50% των επιβατών που λέει η νομοθεσία, υπάρχουν εφεδρικά αυτοκίνητα και σε 2 λεπτά θα πάει από πίσω άλλο λεωφορείο. Δεν χρειάστηκε ακόμη».

ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ

Και πρόσθεσε πως  «Είμαστε πολύ χαμηλά ακόμη σε σχέση με την προ κορωνοϊού εποχή. Σιγά- σιγά μπαίνουμε στην κανονικότητα αλλά έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας.

Είμαστε δίπλα στους επιβάτες, χωρίς να έχουμε βοηθηθεί από πουθενά και κοιτάζουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά μας. Δεν δουλεύουμε ακόμη με κέρδος, αλλά τουλάχιστον καλύπτουμε τα έξοδά μας. Τους δύο μήνες που ήταν σταματημένα τα πάντα, ήμασταν «μέσα» οικονομικά. Ακόμη και τώρα τις μέρες που είναι κλειστή η αγορά το απόγευμα, σε κάποιες γραμμές αραιώνουν τα δρομολόγια και σε κάποιες άλλες δεν γίνονται. Υπήρχαν δρομολόγια με έναν οδηγό που είναι κόστος και μετέφερε συνολικά 5 άτομα. Αυτά τα δρομολόγια δεν μπορώ να τα κρατήσω. Πηγαίνουμε βήμα- βήμα, μέρα με τη μέρα. Έχουμε αναρτήσει το πρόγραμμά μας στο site της εταιρείας μας (www.astiko-kavalas.,gr). Οι επιβάτες μπορούν να μπαίνουν και να ενημερώνονται».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.