Σημαντικές οι καθυστερήσεις στο αρδευτικό δίκτυο της δυτικής πεδιάδας του Νέστου

Όπως ήταν προγραμματισμένο, σύσκεψη με θέμα το αρδευτικό της δυτικής πεδιάδας του Νέστου, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι  στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, κ. Θόδωρου Μαρκόπουλου.

«Η σύσκεψη είχε σαν σκοπό να ενημερώσουμε την Ε.Α.Σ. Καβάλας, τον Τ.Ο.Ε.Β. Χρυσούπολης και το δήμο Νέστου, για την εξέλιξη του έργου, το οποίο έχει μια σημαντική καθυστέρηση εξαιτίας της μεταφοράς του από τη μια προγραμματική περίοδο στην άλλη», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

 

ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΟΛΩΝ

 

«Εμείς εκείνο το οποίο θέλουμε είναι να ολοκληρωθεί το έργο. Ενημερώσαμε για το πώς έχει η κατάσταση και για το ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν για την πορεία του μέχρι να τελειώσει. Πιστεύω ότι με την πίεση τη δική μας και τη συντονισμένη προσπάθεια, καθώς και τη βοήθεια των χρηστών του έργου, θα μπορέσουμε να το τελειώσουμε στην ώρα του», συμπλήρωσε σχετικά ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω έργο έχει ημερομηνία λήξης τον Απρίλιο του 2017 κι όπως υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας αν δεν υπάρξουν παρατάσεις ή αν υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις, τότε είναι δύσκολο να εξυπηρετηθεί αυτή η ημερομηνία.

«Για αυτό απαιτείται εντατικοποίηση και προσπάθεια από όλους, ώστε το έργο που θα εξοικονομήσει νερό, θα κάνει καλό στο περιβάλλον, θα μειώσει το κόστος καλλιέργειας και θα προστατεύσει τα εδάφη από την αλατότητα, να ολοκληρωθεί», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Μαρκόπουλος.

 

60% ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΕΡΓΟ

 

Ακολούθως από  την μεριά του ο κ. Αθανάσιος Καβάζης, πρόεδρος του Τ.Ο.Ε.Β. Χρυσούπολης, μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ανέφερε ότι  «Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει περίπτωση να σταματήσει το έργο, επειδή δεν χρηματοδοτείται. Πρέπει να συνεχιστεί και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν το καθήκον τους για να ολοκληρωθεί το έργο, ώστε να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα για τους αγρότες που ποτίζουν με μηχανάκια κι αυτό έχει μεγάλο κόστος για τους ίδιους».

Να επισημανθεί ότι το αρδευτικό της δυτικής πεδιάδας του Νέστου αφορά τμήμα του Ερατεινού, το Αγίασμα, τις Πηγές, την Πετροπηγή και την Πέρνη.

Το έργο είναι έτοιμο σε ποσοστό 60%, απαιτούνται ακόμη 8 εκατομμύρια ευρώ για να ολοκληρωθεί, ενώ το συνολικό ποσό του έργου ανέρχεται στα 11,7 εκατομμύρια ευρώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση