«Σημαντικά και θετικά νέα για τις αθλητικές υποδομές του Δήμου Παγγαίου» ανακοινώνει ο Δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης

Δηλώσεις έκανε ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης  για την συνάντηση που είχε με τον  υφυπουργό κ. Βασιλειάδη για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Αθλητικού Κέντρου Νικήσιανης.

Όπως  τόνισε αρχικά «Όντως συναντήθηκα με τον υπουργό – παρουσία και του βουλευτή της Καβάλας κ. Κώστα Μορφίδη – και ο υπουργός υποσχέθηκε ότι θα μας δώσει τα χρήματα που ζητάμε και το έργο που έχουμε εμπρός μας θα λάβει σάρκα και οστά. Έχουμε τις μελέτες που θέλουν εκτός από την ενεργειακή αναβάθμιση και την κατασκευή παρκέ εντός του γηπέδου και αυτό πρέπει να ρυθμισθεί.

Ήταν άλλωστε ένα αίτημα και των παραγόντων αλλά και των παιδιών που δραστηριοποιούνται στο γήπεδο μπάσκετ. Ωστόσο χωρίς παρκέ είχαμε θέμα, ετοιμάσαμε την μελέτη μας και αναμέναμε την χρηματοδότηση.

Θέλαμε να το εντάξουμε ως έργο στο LEADER αλλά επειδή είδαμε ότι καθυστερεί πάρα πολύ ζητήσαμε βοήθεια και όντως ο υπουργός μας είπε ότι θα ρυθμίσει το όλο θέμα.

Εκτιμώ ότι μέσα στον Μάιο θα είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε την σύμβαση με προϋπολογισμό 180 χιλιάδες ευρώ. Εκεί όντως δραστηριοποιούνται πολλά παιδιά από τη Νικήσιανη, τη Γεωργιακή και το Δήμο Παγγαίου όπως πολλά παιδιά έβρισκαν εκεί πρόσφορα έδαφος για δράση ερχόμενα από τη γειτονική Δράμα. Όμως δεν έβρισκαν το παρκέ που ήθελαν και αυτό ήταν ένα θέμα».

ΤΟ ΠΑΡΚΕ

Ο δήμαρχος πρόσθεσε πως  «Έτσι μαζί με το παρκέ πάμε και στην ενεργειακή αναβάθμιση. Το παρκέ είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Εμείς θα βάλουμε παρκέ – μπορούμε να βρούμε βέβαια παρκέ με 30  ευρώ  το τετραγωνικό απλά δεν είναι παρκέ που θα άντεχε στις απαιτήσεις ενός τέτοιου γηπέδου. Το απέρριψε μάλιστα η τεχνική μας υπηρεσία. Και έτσι θα βάλουμε ένα παρκέ που θα είναι ό,τι το καλύτερο».

Το συνολικό κόστος θα ανακοινωθεί ενώ ο κ. Αναστασιάδης στη διάρκεια των επαφών του με τους κυβερνητικούς παράγοντες στη διάρκεια της επίσκεψης του στην Αθήνα, συνάντησε και τους συνεργάτες της υπουργού Τουρισμού  κ. Κουντουρά ενώ έγινε συζήτηση και για άλλα θέματα.

«Είδαμε και παράγοντες για όλα όσα αφορούν στο γεωθερμικό πεδίο των Ελευθερών. Αλλά και για μια μεγάλη έκταση του Δήμου Παγγαίου  κοντά στα Λουτρά Ελευθερών. Παράλληλα είδαμε και τους αρμοδίους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για να δούμε τι θα γίνει με την Λέσχη Αξιωματικών στην Ελευθερούπολη αφού μένει αναξιοποίητη και μαραζώνει μέρα με τη μέρα. Η πρώτη κουβέντα έγινε, θα κάνουμε στην συνέχεια τους αναγκαίους μας φακέλους και ελπίζω να έχουμε καλές εξελίξεις.

Τέλος αρχίζει και η διαδικασία για τους Αμμολόφους ώστε να υπάρχει το μεγαλύτερο δυνατό επενδυτικό ενδιαφέρον. Χρονικά είμαστε καλά, έχουμε εκδώσει και οικοδομικές άδειες ώστε ο επενδυτής να ξεκινήσει τις εργασίες του, οπότε θα έρθει μια κανονικότητα στην περιοχή Των Αμμολόφων. Θα έχουμε και τη νομοθεσία για να καλύπτει σωστά την λειτουργία και τις άδειες των αναψυκτηρίων  αλλά και ο Δήμος πλέον με τον τρόπου που μπαίνει θα είναι ήσυχος για να προσφέρει και να εισπράττει αυτά που πρέπει ώστε να είναι και αυτός με την σειρά του καθόλα εντάξει σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις του προς την ΕΤΑΔ. Γενικά θα πάμε καλά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση