Σημαντικά αυξημένος ο προϋπολογισμός του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας για το σύμφωνα με τον  Ανέστη  Δημητριάδη

Το μέλος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καβάλας κ. Ανέστης Δημητριάδης σε δηλώσεις του επέκρινε την πρακτική της Διοίκησης του ΔΗΠΕΘΕ για τις αυξημένες δαπάνες που έχει προβεί το τελευταίο διάστημα. Ο κ. Δημητριάδης συγκρίνει τη διοίκηση του φορέα επί ημερών Σιμιτσή με τη σημερινή.

Συγκεκριμένα ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως «πριν από λίγες μέρες πέρασε από το Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ ο προϋπολογισμός του 2017. Ένας προϋπολογισμός ο οποίος είναι κατά πολύ αυξημένος από τα προηγούμενα χρόνια, ειδικά στα έξοδά του. Δηλαδή όταν λέμε ότι φτάνει σε ένα σημείο να είναι και 80% τα έξοδα πάνω σε σύγκριση με το 2016, καταλαβαίνουμε ότι στις εποχές που ζούμε κάτι τουλάχιστον μας ξινίζει. Η δικαιολογία για αυτό ήταν ότι από τη στιγμή που υπάρχουν έσοδα έχουμε το «δικαίωμα» να κάνουμε και περισσότερα έξοδα. Βεβαίως σε αυτό δεν θα έλεγε κανένας όχι, αν όντως τα έξοδα αυτά φέρνουν και καλλιτεχνική άνθηση σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Τα έσοδα αυτά προέρχονται από ένα αποθεματικό που δημιουργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια το οποίο πειράζεται, αυτό είναι το κακό για αυτό γκρινιάζουμε, προληπτικά θα έλεγα. Είναι επίσης η σταθερή επιδότηση από το Δήμο Καβάλας, γιατί κακά τα ψέματα ο Δήμος Καβάλας είναι αυτός που κρατάει ανοιχτό το ΔΗΠΕΘΕ. Το αποθεματικό που έρχεται από την προηγούμενη χρονιά είναι στα 240 χιλιάρικα περίπου, με τον προϋπολογισμό που έχει κατεβεί λέγεται ότι θα φτάσει στα 60. Δηλαδή πειράζουμε περίπου 180 χιλιάρικα. Δεν θα έλεγα όχι αν τα λεφτά πηγαίνανε κάπου που θα έφερνε την καλλιτεχνική άνοιξη».

ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟ

Κι όπως συμπλήρωσε ο κ. Δημητριάδης «την τελευταία χρονιά της διοίκησης Σιμιτσή έγινε μια προσπάθεια ένα πολύ βεβαρημένο ΔΗΠΕΘΕ των προηγούμενων χρόνων να φτάσει και να γίνει τουλάχιστον πλεονασματικό. Αυτό το καταφέραμε με μεγάλη οικονομία, με μεγάλη προσπάθεια, με μεγάλη βοήθεια του καλλιτεχνικού διευθυντή του κ. Γκόνη που όντως έφτιαχνε καλλιτεχνικούς χειμώνες γεμάτους, χωρίς πολλά έξοδα. Αυτό μπορούμε να το δούμε από τα πεπραγμένα των τελευταίων ετών. Την επόμενη χρονιά η διοίκηση της κ. Καραβία και η διοίκηση του κ. Πετρόπουλου μετά πάτησαν πάνω σε αυτό το σκαλοπατάκι που τους δόθηκε, θα έλεγα ότι είχαμε μια χρηστή διοίκηση την προηγούμενη χρονιά και φτάσαμε να υπάρχει αυτό το αποθεματικό. Βέβαια μην ξεχνάμε ότι ζούμε σε μια αποχή που η καθημερινότητα η οικονομική αλλάζει άρδην. Δηλαδή μια δυσπραγία του Δήμου Καβάλας το επόμενο χρονικό διάστημα, μην μπορώντας να δώσει κάποια χρήματα που πρέπει να δώσει ή μια μείωση των χρημάτων που ίσως χρειαστεί να κάνει θα πρέπει να έχει αυτό το μαξιλάρι. Δεν σημαίνει ότι επειδή έχουμε λεφτά στα χέριά μας αυτή τη στιγμή τα σκορπάμε αλόγιστα».

ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Ερωτηθείς ο κ. Δημητριάδης τι είχε προγραμματιστεί για τις υποδομές, σημείωσε πως «όλοι μιλούσαμε για διάφορες επεμβάσεις. Υπήρχε ένα σκεπτικό μιας επέμβασης στο Όσκαρ, υπήρχαν και κάποια άλλα σχέδια, όμως αυτή τη στιγμή δεν είμαστε διοίκηση, κι ελπίζουμε η καινούρια διοίκηση να κάνει κάτι διαφορετικό και τα χρήματα αυτά να μην σπαταληθούν σε αλόγιστα έξοδα, γιατί ποτέ τα έξοδα δεν σημαίνει ότι έχουν το ανάλογο αποτέλεσμα. Αυτό βλέπουμε και φέτος με τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, που ενώ έχει ανεβεί πάρα πολύ το κόστος τους, το αποτέλεσμα δεν είναι και το αναμενόμενο.

Ευελπιστούμε να δούμε φέτος καλύτερες παραστάσεις, βέβαια αυτή τη στιγμή αν συγκρίνουμε με τις προηγούμενες χρονιές, ακόμα τουλάχιστον δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο και για αυτό προληπτικά ανησυχούμε. Το 2016 ήταν τα έξοδα 370 χιλιάρικα  ευρώ και 514 χιλιάρικα ευρώ το 2017. Θα δούμε πού θα δοθούν τα χρήματα, δεν έχει καθοριστεί κάτι τέτοιο, υπάρχουν κάποιες μικροεπεμβάσεις με αγορές κάποιων παγίων του ΔΗΠΕΘΕ, κάποιες εκδηλώσεις παραπάνω, εύχομαι από καρδιάς ειλικρινά στον απολογισμό του 2017 να μη δούμε μόνο έξοδα αλλά και έργα. Ο προϋπολογισμός είναι κάτι πολύ ρευστό, δείχνει μόνο μια τάση κι όχι το αποτέλεσμα. Ζητήσαμε περισσότερα στοιχεία και στα επόμενα Διοικητικά Συμβούλια θα υπάρχει σίγουρα μια διαφορετική πίεση στο να μάθουμε ακριβώς πώς θα γίνει η λελογισμένη χρήση των συγκεκριμένων χρημάτων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.