Σε 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης

Σε 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης μετά από αγωγή συμπολίτισσας που τραυματίστηκε από πτώση της σε πεζοδρόμιο, θεωρώντας ότι δεν έγινε η ανάλογη επίβλεψη από την Τεχνική Υπηρεσία, την εποχή που ήταν Αντιδήμαρχος Τεχνικών ο κ. Μουριάδης. Ο τελευταίος αιφνιδιάστηκε από την απόφαση του Δικαστηρίου.

Όπως ανέφερε αναλυτικά «ήταν πολύ δυσάρεστη η έκπληξη, καταδικάστηκα σε 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή και φυσικά έχουμε κάνει έφεση καθώς θεωρούμε ότι και η ποινή είναι υπερβολική, αλλά και είναι κάτι που δεν μπορούσε κανείς να κάνει τίποτα. Κι εξακολουθώ και το πιστεύω, διότι καμία φορά μπορεί η ποινή να είναι οτιδήποτε, αυτό που μετράει όμως περισσότερο είναι η συνείδησή μας. Έφυγα από το δήμο έχοντας καθαρή τη συνείδησή μου ότι έκανα παραπάνω από αυτά που μπορούσα να κάνω και το ίδιο πράγμα και η Τεχνική Υπηρεσία. Κι είναι άδικο για μια υπηρεσία η οποία ειλικρινά μοχθεί διότι έχει μείνει με πολύ λίγο κόσμο πλέον και οι υποχρεώσεις είναι πάρα πολλές, διότι δεν είναι μόνο οι δρόμοι, δεν είναι μόνο τα πεζοδρόμια, είναι τα σχολεία, είναι οι κοινόχρηστοι χώροι, είναι τα πάρκα, είναι πάρα πολλά πράγματα τα οποία κάποιος ο οποίος μπορεί να βλέπει μεμονωμένα ένα γεγονός να θεωρεί ότι δεν κάνει τίποτα. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική. Το θέμα λοιπόν για το οποίο καταδικάστηκα ήταν ότι τον Οκτώβριο του 2011 μια συμπολίτισσά μας περπατώντας στην Τενέδου μπροστά από το Mercedes υπήρχε στην άκρη του δρόμου και στην εσωτερική πλευρά κάποιο μικρό τμήμα μεταλλικό,  ήταν διαφημιστική κολώνα, ήταν καλαθάκια, ήταν σήμανση, που σήμανση λίγο δύσκολο να είναι στην εσωτερική πλευρά, τέλος πάντων αυτό προϋπήρχε, σκόνταψε, έπεσε, χτύπησε και ταλαιπωρήθηκε για ένα διάστημα. Το γεγονός υπήρχε. Εμείς το πληροφορηθήκαμε αυτό το 2012, όταν ήρθε η προανάκριση, γιατί είχε κάνει μήνυση η κυρία αυτή εναντίον του Δήμου Καβάλας. Το σκεπτικό της έδρας  του Δικαστηρίου ήταν ότι ο Δήμος Καβάλας όφειλε κι οφείλει να κάνει περιοδικούς ελέγχους στους δρόμους για να βεβαιώνεται για την καλή κατάσταση. Και ναι μεν εάν ήμασταν σε άλλες εποχές και με άλλο προσωπικό είχε δίκιο, αλλά στις εποχές όμως αυτές με το προσωπικό που υπάρχει είναι ανέφικτο».

ΕΦΕΣΗ

Συμπλήρωσε πως «τώρα έχει γίνει έφεση και ελπίζω σε δεύτερο βαθμό να είναι καλύτερο το αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη η ποινή. Δεν θα ήθελα να σχολιάσω την απόφαση γιατί είναι απόφαση της δικαιοσύνης, τέλος πάντων έχει ένα σκεπτικό, ας μην τα βάζουμε με τους δικαστές. Απλώς θεωρώ ότι και αυτοί που ασκούν δικαιοσύνη πρέπει να καταλαβαίνουν ποια είναι η πραγματικότητα. Κάποιος που ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όταν έχει αυτήν την αντιμετώπιση, γιατί δεν υπάρχει ούτε χρηματική απολαβή για να ασχοληθεί κάποιος με το δήμο, απλώς είναι η αγάπη του για τα κοινά της πόλης του. Θεωρώ ότι τέσσερα χρόνια έχω δώσει ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου που δεν μπορώ να το ξαναπάρω πίσω και ξαφνικά βρίσκομαι κατηγορούμενος και με 15 μήνες, λες και ήμουν ο μεγαλύτερος εγκληματίας, γιατί είναι μεγάλη ποινή οι 15 μήνες. Τέλος πάντων αυτή ήταν η απόφαση τι να κάνουμε. Κι επίσης για μένα θεωρώ ότι η ποινή δεν είναι προς το πρόσωπό μου ως άτομο, αφορά όμως και όλη την Τεχνική Υπηρεσία που αισθάνομαι ότι αυτοί οι άνθρωποι αυτή τη στιγμή ενδεχόμενα στα μάτια κάποιων συμπολιτών μας να αδικούνται, θεωρώντας ότι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Θέλω να πω και να διευκρινίσω ότι οι μόνιμοι υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας προσφέρουν περισσότερα από ότι μπορούν να προσφέρουν. Και υπερβάλλοντας καμιά φορά τον εαυτό τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση