Σε 12 μήνες με αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Φιλόσογλου

 

 

Με ποινή 8 ετών καταδικάστηκε ο πρώην ταμίας του Δήμου Ελευθερούπολης  Μηλιάτης για την υπεξαίρεση 185.000  ευρώ από τα ταμεία του Δήμου. Αντίθετα ο πρώην δήμαρχος κ. Γιάννης Φιλόσογλου καταδικάστηκε με αναστολή σε 12 μήνες και όπως δήλωσε δεν σκοπεύει να ασκήσει έφεση.

Σε δηλώσεις του ο κ. Φιλόσογλου σημείωσε πως «πάντοτε όταν κάποιος ηγείται είναι συνυπεύθυνος για ότι συμβεί είτε φέρει ευθύνη αποκλειστική είτε δεν φέρει. Άρα συνιστώ από την εμπειρία μου όλους τους νυν δημάρχους και τους μελλοντικούς να έχουν τα αυτιά τους και τα μάτια τους ανοιχτά. Γιατί ανά πάσα στιγμή παρότι δεν θα φταίνε αυτοί θα μπορούν να τους εκθέσουν κάποιοι άλλοι για τους δικούς τους λόγους. Η ουσία είναι ότι μετά από έξι χρόνια έκλεισε μια ιστορία και αποδείχθηκε και έγινε τοις πάσι γνωστό ότι ο πρώην δήμαρχος Ελευθερούπολης ο Γιάννης Φιλόσογλου ήταν πεντακάθαρος, ποτέ μα ποτέ δεν αναμείχθηκε σε θέματα οικονομικά και εκείνο το οποίο έκανε καθόλη τη διάρκεια της θητείας του είναι να προστατεύει οικονομικά το δήμο και ίσως ήταν ο λόγος για τον οποίο η ποινή που μου επέβαλαν ήταν ενδεικτική, 12 μήνες με αναστολή, απλά και μόνο για να αποδείξουν ότι πρέπει να είσαι κι εσύ συνυπεύθυνος όταν συμβαίνει κάτι στο δήμο σου. Αλλά εν πάση περιπτώσει όταν ανέφερα ότι με το κλείσιμο της δημοτικής αρχής το 2010 παρέδωσα στα ταμεία του Δήμου 2.800.000 ευρώ εκ των οποίων τα δύο εκατομμύρια ήταν σε κλειστά ομόλογα στην τράπεζα Alpha Bank για να τα χρησιμοποιήσουμε μετά τη διεύρυνση του δήμου, όλοι απόρησαν και έμειναν με ανοιχτό το στόμα και οι δικαστές έλεγαν αν είναι δυνατόν εκείνες τις εποχές κάποιοι να άφησαν χρήματα ενώ όλοι οι δήμοι ήταν υπερχρεωμένοι. Αυτό βέβαια είχε ως συνέπεια να γίνει κι ότι έγινε, γιατί αν στα ταμεία του δήμου δεν υπήρχαν χρήματα ο κ. Μηλιάτης δεν θα έφτανε στο σημείο να κάνει όλα αυτά που έκανε και βεβαίως αποδείχθηκε περίτρανα και κάτι άλλο. Ότι από το ταμείο του δήμου έφυγε ένα μικρό ποσό ακριβώς μετά τις εκλογές το Νοέμβριο του 2010 και το μεγάλο ποσό από ότι αποδείχθηκε έφυγε 7 Ιανουαρίου του 2011, όταν εγώ δεν ήμουν πλέον δήμαρχος. Για αυτό λοιπόν εγώ όταν έκανα έλεγχο δεν έβρισκα το παραμικρό. Γιατί πλαστογράφησε μεν τα έγγραφα, αλλά τα χρήματα τα οποία έφυγαν μέσα από τα ταμεία του δήμου ήταν στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου του 2011 όταν εγώ πλέον δεν υπήρχα στο δημαρχείο. Εν κατακλείδι να πω ότι εγώ δικαιώθηκα, άσχετα αν κάποιοι πολιτικοί μου αντίπαλοι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έριχναν λάσπη και μάλιστα με φορτηγό ολόκληρο, λέγοντας διάφορα προκειμένου να ωφεληθούν και να κερδίσουν τις εκλογές. Αποδείχθηκε ότι όλα αυτά ήταν φούμαρα, αλλά εκείνο που συνιστώ και προς όλους τους υπαλλήλους και τους αιρετούς, τεράστια προσοχή και δεν πρέπει να έχει εμπιστοσύνη κανένας σε κανέναν».

ΟΧΙ ΕΦΕΣΗ

Ερωτηθείς ο κ. Φιλόσογλου αν προτίθεται να καταθέσει έφεση επί της αποφάσεως, σημείωσε πως «δεν νομίζω, δεν θέλω να το τραβήξω. Γιατί έξι χρόνια τράβηξε αυτή η ιστορία, τώρα 12 μήνες με αναστολή να κάνω έφεση για να αθωωθώ, που είμαι βέβαιος ότι αν κάνω έφεση θα αθωωθώ 100%, δεν θέλω να προχωρήσω περαιτέρω. Ας κλείσει αυτή η ιστορία, βεβαίως εγώ θα συνιστούσα τον κ. Μηλιάτη να ξεκινήσει πλέον να ζει ανθρώπινα, να μη βάλει ποτέ στο μυαλό του τέτοιες πράξεις, γιατί οι πράξεις αυτές έκαναν κακό στον ίδιο, στην οικογένειά του, αλλά το ήθελε και το έπαθε, δεν φταίνε κάποιοι άλλοι, να πληρώσουν όλα αυτά που πλήρωσαν εξαιτίας της ανοησίας του».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *