Σε 1 εκ. υπολογίζονται οι τουρίστες για φέτος στο νησί της Θάσου!

Συνεδρίασε προχθές το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καβάλας στις 5 το απόγευμα στο παράρτημα του Επιμελητηρίου στη Θάσο. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν οι  προτάσεις τουριστικής ανάπτυξης της νήσου Θάσου και η  διοργάνωση της ετήσιας έκθεσης  του Επιμελητηρίου «KAVALAEXPO 2016». Στη συνεδρίαση εκφράστηκε η ικανοποίηση όλων για το γεγονός ότι περίπου 1 εκ. τουρίστες επισκέφθηκαν το καλοκαίρι το νησί, 200.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι.

Δηλώσεις έκανε ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας, σημειώνοντας πως «είναι η συνεδρίαση που γίνεται πλέον σε ετήσια βάση στο νησί της Θάσου, στο υποκατάστημα που έχει το Επιμελητήριο και ουσιαστικά είναι μια συνεδρίαση που μας δίνει τη δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με φορείς του νησιού κυρίως του τουριστικού κλάδου. Ήταν παρόντες ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Θάσου, ο πρόεδρος των ενοικιαζομένων δωματίων και φυσικά από τους επαγγελματικούς φορείς, ο ίδιος ο δήμαρχος, ο μέχρι πρότινος Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Αμοιρίδης. Πραγματικά ακούστηκαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για το πώς εξελίχθηκε αν και ακόμα είναι σε εξέλιξη ο τουρισμός της Θάσου, από ότι φαίνεται και ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας καλός μήνας και φυσικά τα πολύ ενθαρρυντικά στοιχεία τουλάχιστον της πολύ υψηλής επισκεψιμότητας. Υπολογίζω ότι με βάση τουλάχιστον τα στοιχεία του Λιμεναρχείου θα πλησιάσει το ένα εκατομμύριο ο αριθμός των διακινούμενων επιβατών τη φετινή σεζόν, που θα λέγαμε ότι είναι από τα υψηλότερα νούμερα των τελευταίων χρόνων».

ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Συμπλήρωσε δε πως «βέβαια πάντοτε υπάρχουν οι διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν, πρέπει κυρίως να δούμε τον ποιοτικό τουρισμό, είναι αυτό από το οποίο πάσχει λίγο το νησί. Σε νούμερα καλά πάμε, αλλά θα πρέπει από κει και πέρα να δούμε κι εμείς πώς θα βελτιώσουμε τις παροχές στον τουριστικό τομέα και πώς φυσικά θα μπορέσουμε να τραβήξουμε πιο ποιοτικό κόσμο που θα έχει μια καλύτερη αγοραστική δυνατότητα. Πάντως τα στοιχεία ήταν ενθαρρυντικά, από κει και πέρα νομίζω και ο σχεδιασμός που γίνεται σε ετήσια βάση με συμμετοχή σε στοχευμένες εκθέσεις κυρίως των γειτονικών βαλκανικών χωρών έχουν φέρει αποτελέσματα και περιμένουμε και την επόμενη χρονιά που θα αρχίσει ο σχεδιασμός να δούμε πώς θα κινηθούμε».

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ

Αναφερθείς ο κ. Δέμπας στις εργασίες που γίνονται στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη, προκειμένου να είναι καθόλα έτοιμο να φιλοξενήσει την έκθεση του Επιμελητηρίου, τόνισε πως «ετοιμάζεται κανονικά, δεν βλέπω από ότι φαίνεται να έχουμε κάποιες καθυστερήσεις, ευελπιστώ σε περίπου μια βδομάδα με δέκα ημέρες να έχουμε και μια καλύτερη εικόνα των συμμετοχών. Υπάρχει ένα αρκετά καλό ενδιαφέρον και εκτιμούμε ότι και αυτή η έκθεση θα είναι μια πετυχημένη και καλή έκθεση για τις επιχειρήσεις μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση