Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται τα έργα της ΔΕΥΑΚ στην οδό Βενιζέλου με την εγκατάσταση ενός αγωγού αποχέτευσης

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται τα έργα της ΔΕΥΑΚ στην οδό Βενιζέλου με την εγκατάσταση ενός αγωγού αποχέτευσης. Σε ότι αφορά τις εργασίες στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου η ΔΕΥΑΚ ολοκλήρωσε τα έργα ύδρευσης και το αργότερο σήμερα ολοκληρώνονται κι αυτά της αποχέτευσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιχείρησης κ. Ξανθόπουλο.

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του ο κ. Ξανθόπουλος αρχικά για την οδό Βενιζέλου σημείωσε πως «σε οτιδήποτε αφορά τα έργα ύδρευσης και τις παροχές τις ιδιωτικές εμείς έχουμε ολοκληρώσει μέχρι και το ύψος του ξενοδοχείου Ωκεανίς από το Φάληρο, κι αναφέρομαι στο τμήμα του πεζοδρομίου που είναι όπως πηγαίνουμε από Ωκεανίς προς το Φάληρο στα αριστερά. Εκεί τελειώσαμε πριν από 2 – 3 μήνες. Στην αντίθετη πλευρά του πεζοδρομίου από Φάληρο προς το Ωκεανίς έχουμε ολοκληρώσει τις παρεμβάσεις τις δικές μας που αφορούν ύδρευση και αποχέτευση μέχρι και την οδό Βότση, δηλαδή μέχρι και την Εθνική Τράπεζα. Τώρα που ο εργολάβος σκάβει πλέον από την Εθνική Τράπεζα μέχρι και πίσω από το Ωκεανίς θα βάλουμε έναν εφεδρικό αγωγό αποχέτευσης, ο οποίος στην ουσία θα μαζεύει την υπερχείλιση, γιατί υπήρχε μια αστοχία από το παρελθόν. δεν υπήρχε εκεί εφεδρικός αγωγός αποχέτευσης και οποτεδήποτε είχαμε υπερχειλίσεις αυτά καταλήγανε στο βιολογικό. Θα το αντιμετωπίσουμε αυτό αλλά περιμένουμε να τελειώσει το σκάψιμο του πεζοδρομίου ο εργολάβος και να το ολοκληρώσουμε και δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε εκεί. Η εικόνα δηλαδή που δημιουργείται ότι η ΔΕΥΑΚ καθυστερεί δεν καθυστερεί, αντιθέτως μάλιστα και δεν το λέω με διάθεση υπερβολής, εμείς ήμασταν μπροστά από το ξεκίνημα του έργου αυτού, από τις εργασίες του εργολάβου εννοώ, τουλάχιστον δύο με δυόμιση εβδομάδες. Έχουμε τελειώσει από τη Φιλοπτώχου μέχρι τη Βότση εδώ και 15 – 20 μέρες και βλέπουμε ότι η Βότση κλείνει τώρα και ακόμα και στο σχολείο του Αϊ – Γιάννη δεν έκλεισε τελείως, υπάρχει εκεί ένα όρυγμα που φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή κάτι πρέπει να κατασκευάσει ο εργολάβος και θα το κλείσει και αυτό. Εμείς από την περιοχή εκεί, από το ύψος δηλαδή της κλινικής Λητώ μέχρι και το Δημοτικό Ωδείο έχουμε τελειώσει περίπου εδώ και ένα μήνα. Δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε εκεί. Το επόμενο κομμάτι που εμείς δραστηριοποιηθήκαμε είναι από την οδό Φιλοπτώχου μέχρι την οδό Βότση, δηλαδή μέχρι περίπου τα όρια της Εθνικής Τράπεζας, κι εκεί έχουμε τελειώσει πριν 15 μέρες και ο εργολάβος προχωράει κανονικά. Τώρα απομένει να κάνουμε αυτήν την παρέμβαση από την Εθνική Τράπεζα μέχρι και πίσω από το Ωκεανίς, στα αριστερά προς το Φάληρο πηγαίνοντας, όπου μόλις τελειώσει ο εργολάβος τις σκαπτικές εργασίες θα το ολοκληρώσουμε. Άρα δεν υπάρχει πιθανότητα καθυστέρησης από μας, είμαστε κοντά, το παρακολουθούμε σε καθημερινή βάση με συνεργεία δικά μας και επεμβαίνουμε και σε κομμάτια του έργου που μελετητικά δεν είχαν προβλεφθεί».

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Αναφερθείς στις εργασίες που γίνονται στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου προκειμένου να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες, ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε πως «σε ότι αφορά την ύδρευση έχουμε τελειώσει την παροχή νερού κι ο εργολάβος στον οποίο έχει αναθέσει ο Στρατός τις εργασίες εσωτερικά και αυτός προχωράει τις δικές του παρεμβάσεις. Εμείς έχουμε φτάσει μέχρι τον εξωτερικό τοίχο του Ασημακοπούλου προς την πλευρά που είναι το κτήριο του ΟΑΕΔ και την Τρίτη και Τετάρτη τα συνεργεία μας δούλεψαν να τρυπήσουν στην ουσία τον εξωτερικό τοίχο του στρατοπέδου και να μπορέσουμε να πάμε τον αγωγό μέχρι ένα φρεάτιο που είναι προς την πλευρά που υπήρχε η βιοτεχνία «Δελφίνι» και ως ΔΕΥΑΚ δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε εκεί. Θα είμαστε εν αναμονή αν κάτι άλλο μας ζητηθεί στην πορεία» ξεκαθάρισε καταληκτικά ο κ. Ξανθόπουλος, τονίζοντας ότι το αργότερο σήμερα ολοκληρώνονται και τα έργα της αποχέτευσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.