Σε συνολική παρέμβαση θα προχωρήσει ο Δήμος Καβάλας στο Παληό για την  κατάρρευση του τοιχίου

Ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο Παληό με τις εργασίες να συνεχίζονται σε ότι αφορά το τοιχίο που κατέρρευσε στην περιοχή γλάστρες. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Δημοσθένη Τουλκίδη το έργο αποκατάστασης χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο αφορά τον εργολάβο που προκάλεσε τη ζημία και το δεύτερο το Δήμο Καβάλας που θα προβεί σε μία συνολική παρέμβαση, καθώς μετά την κατάρρευση του τοιχίου βγήκαν στην επιφάνεια πληγές παρελθόντων ετών…

Στις δηλώσεις του ο κ. Τουλκίδης σημείωσε πως «καταρχάς να πούμε ότι η κίνηση των οχημάτων εξελίσσεται ομαλά. Δηλαδή όσο ομαλό μπορεί να είναι το να ανεβαίνεις την ανηφόρα και να κάνεις αυτήν την παράκαμψη. Εν πάση περιπτώσει πάντως θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα, να είναι σε ένα σημείο που δεν μπορεί να παρακαμφτεί και εγώ δεν ξέρω τι θα κάναμε. Πάντως με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που κάναμε σε συνεργασία με την Τροχαία και το Τμήμα Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων και την Τεχνική Υπηρεσία, η κίνηση αυτή τη στιγμή εξελίσσεται ομαλά. Έχει απαγορευτεί η κίνηση των μεγάλων βαρέων οχημάτων, μέχρι εκεί ας πούμε καλά. Από κει και μετά, ο εργολάβος που δούλευε από κάτω συνεχίζει να δουλεύει και να στηρίζει τον τοίχο. Αυτό που είδαμε και πρέπει να αντιμετωπιστεί γιατί φοβόμαστε γιατί μάλλον θα το ξαναδούμε και είναι ευκαιρία τώρα που άνοιξε ο τοίχος να κάνουμε και τις απαραίτητες σωστές εργασίες είναι ότι θα προσπαθήσουμε με μία διαδικασία επείγοντος γιατί επείγον είναι, δεν μπορεί το Παληό να μείνει για ένα  δίμηνο έτσι».

ΤΟΥ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ

Τόνισε πως «ξεκινάμε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για να ετοιμάσουμε ένα σωστό τοιχίο αντιστήριξης, έτσι ώστε να μπορέσουμε αφού φτάσουμε σε εκείνο το σημείο της τρύπας αφού ο εργολάβος ο ιδιώτης φέρει τον τοίχο αριστερά και δεξιά από την τρύπα, να προσπαθήσουμε να κάνουμε μια πολύ καλή και σωστή δουλειά της αποκατάστασης του δρόμου, να μην κάνουμε απλά μια συντήρηση αλλά να κάνουμε ένα έργο, για να μην τυχόν έχουμε τέτοια συμβάντα και στο μέλλον. Συνεπώς ξεκινάμε μια μεγαλύτερη διαδικασία από αυτή που αρχικά υπολογίσαμε, η οποία όμως νομίζω είναι απολύτως απαραίτητη για να μην έχουμε τα ίδια σε κάποια χρόνια. Είναι δύσκολο να υπολογίσουμε πόσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσουν οι εργασίες, γιατί πρώτα πρέπει να δούμε τις διαδικασίες των διαγωνιστικών ή αναθέσεων, ήδη πάντως άμεσα θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια μελέτη για το τοιχίο πάνω στην οποία θα υπολογίσουμε το μέγεθος του έργου και από κει και μετά θα μπορούμε να δούμε και για το χρόνο. Οπωσδήποτε όλοι κινούμαστε προς την κατεύθυνση να γίνει το έργο στον ελάχιστο απαιτούμενο χρόνο γιατί και η ταλαιπωρία είναι μεγάλη και το Παληό από δω και μετά θα ανεβάζει ρυθμούς. Κομμάτι του έργου ήδη γίνεται από τον εργολάβο που αναλαμβάνει το μερίδιο ευθύνης του. από κει και μετά όμως καθώς στο σημείο εκείνο είχε γίνει μεγάλη ζημιά παλαιότερα σε αγωγό και αντιληφθήκαμε ότι το υπέδαφος έχει θέμα, δεν μπορούμε απλά να κλείσουμε το τοιχίο και να είμαστε ήσυχοι, συνεπώς θα πρέπει να γίνει ένα άλλου είδους έργο ως προς τη στήριξη του οδοστρώματος και του υπεδάφους, οπότε εκεί τώρα θα είναι μια συζήτηση, θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε και ποιος. Το μεγάλο ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι να ξεκινήσουν οι διαδικασίες πολύ γρήγορα. Σε αυτή τη φάση συνεπώς κινούμαστε με άλλους ρυθμούς για να προλάβουμε να αποκαταστήσουμε το δρόμο, έτσι ώστε να ενοχληθεί κατά το ελάχιστο το Παληό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση