ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Σε συνέδριο στη Στουτγάρδη συμμετείχε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα για τον εναλλακτικό τουρισμό ανοίγοντας τις προοπτικές του Δήμου Καβάλας προς αυτή την κατεύθυνση

Σε συνέδριο στη Στουτγάρδη συμμετείχε η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα για τον εναλλακτικό τουρισμό ανοίγοντας τις προοπτικές του Δήμου Καβάλας προς αυτή την κατεύθυνση.

Στις δηλώσεις αναλυτικά σημείωσε πως «τόσα χρόνια η Ελληνογερμανική Συνέλευση είχε πολλές συγκεντρώσεις, πολύ μπλα μπλα, αλλά επί της ουσίας μηδέν. Το είχα πει στον κ. Φούχτελ, του είχα πει ότι εγώ άλλη φορά δεν ξανάρχομαι γιατί δεν μπορώ να σπαταλάω την ώρα μου στα μπλα μπλα και μού έφερε τον προσκυνηματικό τουρισμό, το Βαυαρικό Γραφείο Τουρισμού. Αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ, είναι η μεγάλη μας ευκαιρία, πρέπει να την αρπάξουμε από τα μαλλιά και να κάνουμε τα πάντα, μην τα περιμένουμε όλα από αυτούς, ότι χρειαστεί για να δουλέψει αυτό το πράγμα, διότι δεν θέλουμε εναλλακτικές μορφές τουρισμού; Ορίστε, εναλλακτική μορφή τουρισμού που σημαίνει τουρίστες όλη τη διάρκεια του χρόνου, που δεν έρχονται μόνο για το πακέτο ήλιος και θάλασσα, που έρχονται να προσκυνήσουν τους Φιλίππους που είναι ένα μεγάλο προσκύνημα για όλο το χριστιανικό κόσμο και αυτό το ξέρουμε πολύ καλά. Μετά πήγα και στη Νυρεμβέργη όπου είχε οργανώσει ο δήμος μαζί με τους ελληνικούς συλλόγους μια εκδήλωση υπέρ των παιδιών του «Χαμόγελου του Παιδιού», που τους εξήγησα ότι είναι μια ΜΚΟ που στην Ελλάδα απολαμβάνει μεγάλης εμπιστοσύνης και σεβασμού και κάνει πραγματική δουλειά και ακούσαμε και την Κορίνα Βουγιούκα με την ορχήστρα της Νυρεμβέργης παρακαλώ, έπαιξε με την κιθάρα της στο πρόγραμμα το οποίο παρουσίασε».

ΧΥΤΑ

Για το θέμα του ΧΥΤΑ ανέφερε πως «η έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων για την επέκταση του ΧΥΤΑ Καβάλας είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα. Μετά από τρία χρόνια γραφειοκρατίας τρελής με τη βοήθεια πρέπει να το πω γιατί είμαι δίκαιος άνθρωπος του υπουργού του Φάμελου και του Γενικού Γραμματέα του κ. Καπετάνιου, γιατί χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα γινόταν. Πρέπει να το πω γιατί και οι δυο είναι Βορειοελλαδίτες και ξέρουν το μέγεθος και τη σημασία της Καβάλας, αλλιώς θα έτρωγε τα λεφτά κάτω η Νότια Ελλάδα, παλέψανε για να τελειώσουμε εγκαίρως και μείς και να μπορούμε να χρηματοδοτηθούμε. Από την άλλη βέβαια μας βοηθάει και το γεγονός ότι οι Νοτιοελλαδίτες ακόμα δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, δεν μπορούν να κάνουν ένα φορέα όπως είναι η ΔΙΑΜΑΘ εδώ πάνω και αυτό τους κρατάει πίσω, γιατί το να βγαίνει κάθε δήμαρχος και να κάνει συνομιλίες είναι πρώτα απ΄ όλα εκτός νόμου. Μεγάλη υπόθεση για τα σκουπίδια της πόλης και θα το καταλάβουν, βέβαια οι πολίτες δεν μπορούν να καταλάβουν τι θα πει αυτό τώρα, αλλά αν δεν γινόταν αυτό ο Δήμος Καβάλας έμπαινε στη διαδικασία των προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση τα οποία πρόστιμα είναι 30.000 ευρώ τη μέρα, δεν είναι αστείο. Σε κάποια φάση το υπουργείο δήλωσε, προφανώς τους βάλανε οι θεσμοί, ότι τέλος δεν πρόκειται η ελληνική κυβέρνηση να πληρώνει τα πρόστιμα των δήμων, θα τα πληρώνουν οι ίδιοι οι δήμοι και αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει αυτό. Τώρα πάμε για δημοπράτηση. Τα τεύχη δημοπράτησης τα έχουμε ήδη έτοιμα και βέβαια αυτό είναι έργο το οποίο θα το κάνει η ΔΙΑΜΑΘ ο φορέας μας, μαζί με μια κινητή μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων γιατί ο παλιός ΧΥΤΑ θα σταματήσει να λειτουργεί. Θα μπαίνουν όλα σε επεξεργασία απορριμμάτων» τόνισε καταληκτικά η κ. Τσανάκα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *