Σε συνέδριο κατά του αντισημιτισμού και του ρατσισμού ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης

Σε συνέδριο στην Αθήνα κατά του αντισημιτισμού συμμετείχε ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η πόλη της Καβάλας παρουσιάζεται ως δημοκρατική.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «την προηγούμενη Πέμπτη έγινε συνέδριο στη Αθήνα που ένας εβραϊκός σύνδεσμος της βόρειας Αμερικής κάλεσε δημάρχους απ’  όλη την Ευρώπη και 10 δημάρχους απ’ όλη την Ελλάδα, Ξάνθη, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Γιάννενα, Βέροια κ.α. Αυτό το συνέδριο ήταν για τον αντισημιτισμό και κατά του ρατσισμού. Τα τελευταία χρόνια το φάντασμα του φασισμού αρχίζει και ξαναφαίνεται, κάτι που βλέπουμε σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις σε όλη την Ευρώπη, το είδαμε και προχθές στη Γερμανία. Παρουσιάστηκαν πρακτικές από διάφορες πόλεις για το τι κάνουν για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και του ρατσισμού.

Για την πόλη μας ήταν πολύ σημαντικό διότι στο site αυτού του συνδέσμου των Εβραίων, η Καβάλα παρουσιάζεται ως πόλη που μετά από μία διοίκηση που είχε αυτήν την παλινωδία με το μνημείο στο οποίο είχαμε γίνει διεθνώς ρεζίλι και μάλιστα το State Department μας είχε στην έκθεσή του ως ρατσιστική πόλη, η νέα διοίκηση του Δήμου Καβάλας έχει αλλάξει πλέον αυτήν την τακτική με όλες αυτές τις εκδηλώσεις και τις επαφές που έχουμε με εβραϊκούς συλλόγους. Αυτό είναι κάτι πολύ καλό για την Καβάλα διότι πέρα από το πολύ καλό πρόσωπο σε όλο τον κόσμο, συμβάλει και στον τουρισμό».

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ… ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Πρόσθεσε ότι «αυτό φυσικά θα συνεχιστεί. Ήδη υπάρχουν εβραϊκοί σύλλογοι από το Ισραήλ που μαζεύουν χρήματα για να κάνουμε το Μουσείο της πόλης που μέσα σ’ αυτό θα υπάρχει και τμήμα της ιστορίας της εβραϊκής κοινότητας της Καβάλας. Επίσης δίνουν κάποιοι από αυτούς και χρήματα για να μπορέσει να γίνει καλύτερη συντήρηση στο κτήριο του Λυκείου Ελληνίδων που υπήρχε παλιότερα εβραϊκό σχολείο. Είναι σημαντικές κινήσεις αυτές για το διεθνές πρόσωπο της πόλης και είναι μια καλή ευκαιρία να το εξαργυρώσουμε αυτό. Πρόθεσή μου είναι οργανώσουμε ένα τμήμα που θα ασχολείται με τα εξωτερικά της πόλης. Ένα άτυπο υπουργείο Εξωτερικών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *