Σε συμφωνία οι εργαζόμενοι της Καβάλα Oil με την Ενεργειακή Αιγαίου για τα επόμενα 2 χρόνια

Σε συμφωνία ήρθαν οι εργαζόμενοι της Καβάλα Oil  με την Ενεργειακή Αιγαίου για τα επόμενα 2 χρόνια σε ότι αφορά τις συμβάσεις συλλογικής εργασίας με αύξηση 6,1% στις απολαβές τους. Ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων κ. Μανόλης Κελαϊδάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το όλο γεγονός, αλλά και για τη δέσμευση της εταιρείας ότι μέσα στο 2018 θα ξεκινήσει η εκμετάλλευση του κοιτάσματος του Πεδίου «Ε».

Στις δηλώσεις του ο κ. Κελαϊδάκης σημείωσε πως «λευκός καπνός όπως σχολιάσανε ευχάριστα κάποιοι. Την Πέμπτη υπογράψαμε διετή σύμβαση με την εταιρία. Ακούγεται λίγο τρελό αυτήν την εποχή να κλείνουν συμβάσεις και μάλιστα να έχουν μέσα στους όρους της σύμβασης και αυξήσεις. Εμείς όπως έχουμε πει πολλές φορές την κρίση την έχουμε περάσει πολύ πιο νωρίς ως Σωματείο, ως εταιρία και έχουμε αποδείξει ότι σε αυτήν την κρίση με ορθολογισμό, με σύνεση, με συνεργασία, καταφέραμε και πολύ πιο πριν αρχίσει να χτυπάει την πόρτα της εταιρίας κόψαμε πράγματα, βάλαμε πλάτη οι εργαζόμενοι και τώρα ήρθε η στιγμή να ανταμειφθούν οι κόποι μας. Δεδομένου ότι τα πρώτα σημάδια των επενδύσεων φαίνονται στην αύξηση της παραγωγής και δεδομένου ότι η εταιρία ήθελε να επικρατήσει εργασιακή ειρήνη για τα δύο επόμενα χρόνια, ήρθαμε σε συμφωνία».

ΠΕΔΙΟ Ε

Και όπως ξεκαθάρισε ο κ. Κελαϊδάκης «με κυριότερο για μας όρο της σύμβασης όχι την αύξηση, είναι ότι γράφτηκε πως στα επόμενα δύο χρόνια θα προχωρήσει η εταιρία στην εξόρυξη και στον πλήρη ορθολογιστικό προγραμματισμό του Πεδίου Ε. Είναι αυτό το κοίτασμα που από το 2000 οι εργαζόμενοι προσπαθούν να πείσουν τους πάντες ότι υπάρχει πετρέλαιο στην Καβάλα και πρέπει να δοθούν όλα τα εχέγγυα εκείνα και κατ΄ επέκταση και χρηματοδοτήσεις από τους επενδυτές, ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε φρέσκο πετρέλαιο στις δεξαμενές της εταιρίας. Αυτό συμφωνήθηκε την Πέμπτη, μπήκε σε χρονοδιάγραμμα, υπήρχε σχεδιασμένο από την Ενεργειακή αλλά διάφορα προβλήματα οικονομικά μεταφέρανε όλο και πιο πίσω αυτή την επένδυση. Την Πέμπτη δεσμεύτηκε η εταιρία ότι μέχρι το τέλος του 2018 θα έχει κουμπώσει το Ε και θα έχουμε φρέσκο πετρέλαιο στις δεξαμενές της εταιρίας. Αυτό είναι το σημαντικότερο για μας μιας και ήταν διακαής πόθος των εργαζομένων κι έχουμε κάνει τεράστιες θυσίες για να πραγματοποιηθεί αυτή η επένδυση και η κάθε επένδυση, δείχνοντας έτσι το δρόμο σε όλες τις εταιρίες».

ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ

Συμπλήρωσε δε πως «δεν είναι ευκαιρία αυτές οι εποχές μόνο για να εκμεταλλευτούν οι εργοδότες και να ρίξουν το εργασιακό κόστος ή και το όποιο επενδυτικό κόστος για να μεγαλώσουν την κερδοφορία τους. Με συνεννόηση και συνεργασία μπορεί να υπάρχει υγιής επιχειρηματικότητα, μπορεί να υπάρχει απόδοση και δεν είναι κακό να έχεις τους εργαζομένους σου ευχαριστημένους για να προσπαθούν για να έχεις εσύ μεγαλύτερη κερδοφορία. Αμοιβαία συνεργασία χρειάζεται και κατανόηση. Η αύξηση που θα μας δοθεί είναι 6,1% και έχουν συμφωνηθεί και επιμέρους πράγματα όσον αφορά το οργανόγραμμα, τον αριθμό των εργαζομένων, τα θέματα ασφάλειας να λύνονται από κοινού. Η κρίση δεν έχει μόνο ευκαιρία για τους εργοδότες. Μια δυναμική που μπορεί να προσφέρει ένα Σωματείο, κι είμαι υπερήφανος που όλος ο κόσμος στα Πετρέλαια σύσσωμος είναι δίπλα στη διοίκηση του Σωματείου, δίπλα στις αποφάσεις που παίρνει και στους αγώνες που κάνει, είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για να καταφέρεις να πείσεις την εταιρία ότι μπορεί να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους εργαζόμενους και να είναι αυτό προς όφελος και των δύο πλευρών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση