ΕργασίαΚύριο άρθρο

Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση των βουλευτών Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ με το Διοικητή του Νοσοκομείου Αναστάσιο Καρασαββόγλου

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με το Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Καρασαββόγλου, όπως δήλωσε ο βουλευτής κ. Παπαφιλίππου.

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του ο κ. Παπαφιλίπου σημείωσε πως «και οι τρεις βουλευτές είχαμε μια συνάντηση ενημερωτική με το νέο διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας καθώς επίσης με το διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και διευθυντές κλινικών. Είχαμε μια εκτεταμένη ενημέρωση, βέβαια για πολλοστή φορά είχαμε παρόμοια ενημέρωση και διαπιστώσαμε εκεί κάποια μικρά προβλήματα γιατί το έχουμε πει ότι επί της προηγούμενης διακυβέρνησης το Εθνικό Σύστημα Υγείας είχε καταρρεύσει. Η προσπάθεια της παρούσας κυβέρνησης είναι να σταματήσει την αιμορραγία του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Το πρώτο είναι ότι έχουν γίνει διορισμοί φέτος μετά από πάρα πολλά χρόνια, επίσης επίκεινται κι άλλοι διορισμοί προσωπικού. Σε γενικές γραμμές είναι σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο. Είμαστε σε επαγρύπνηση, έχουμε δηλώσει σε όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες και στο διοικητή ότι είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και της διοίκησης του νοσοκομείου και έχουμε αναλάβει κάποια ζητήματα τα οποία εκκρεμούν να τα προωθήσουμε στα αρμόδια υπουργεία για επίλυση. Υπάρχουν προβλήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σε όλη την Ελλάδα και στο Νοσοκομείο Καβάλας, όμως πιστεύω ότι είναι σε καλό δρόμο η κατάσταση κι ότι σιγά σιγά θα βρουν το δρόμο τους».

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Πρόσθεσε δε  πως «Δεν υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα αυτή τη στιγμή, υπάρχει έλλειψη προσωπικού στο Νοσοκομείο, θα γίνουν κάποιες προσλήψεις τώρα έχει γίνει η προκήρυξη των θέσεων, δεν είναι δηλαδή σοβαρά τα προβλήματα. Είμαστε σε επαγρύπνηση να μην υποβαθμιστεί το νοσοκομείο, μην τυχόν επιχειρηθεί μείωση των κλινών. Δεν υπάρχει πάντως τέτοιος κίνδυνος κι ούτε έχει γίνει κάποια συζήτηση».

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Ακολούθως ανέφερε πως «Επίσης συζητήσαμε για το θέμα της καθαριότητας, έμειναν όλοι ικανοποιημένοι από το νέο τρόπο σύναψης των συμβάσεων, δηλαδή την κατάργηση των εργολάβων και τη σύναψη απευθείας συμβάσεων με τους εργαζόμενους. Αυτό θα γίνει σιγά σιγά και για τη φύλαξη του νοσοκομείου και σε άλλους τομείς. Είναι πιστεύω σε καλό δρόμο τα πράγματα. Επίσης είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για το παλιό Νοσοκομείο».

ΒΦΛ

«Επίσης τελούμε σε αναμονή εξελίξεων και για τη ΒΦΛ. Προς το παρόν δεν έχουμε κάτι νεότερο, περιμένουμε να δούμε τι θα έχουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα» συμπλήρωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *