«Σε πολύ καλό δρόμο είναι το Δασικό Χωριό Παγγαίου» δηλώνει ο Λευτέρης Κοκκινίδης, επικεφαλής της Κοινωφελούς Συνεταιριστικής που λειτουργεί το Δασικό Χωριό

Σε πολύ καλό δρόμο είναι το  Δασικό Χωριό Παγγαίου, καθώς μετά από επίπονες προσπάθειες  των εθελοντών που το λειτουργούν,  διαθέτει πλέον και κλίνες για φιλοξενία τουριστών. Ο κ. Λευτέρης Κοκκινίδης, επικεφαλής της Κοινωφελούς Συνεταιριστικής που λειτουργεί το Δασικό Χωριό προέβη στις σχετικές ανακοινώσεις.

Όπως τόνισε αρχικά «Αυτή την στιγμή που μιλάμε έχουμε δημιουργήσει τρία δωμάτια και παλεύουμε να δημιουργήσουμε άλλα δύο ώστε συνολικά να γίνουν πέντε από τα συνολικά 20 δωμάτια που είχε το Δασικό Χωριό Παγγαίου όταν λειτουργούσε.

 Αν θυμάστε το Δασικό ήταν κλειστό για 6 χρόνια, ήταν σπασμένο και λεηλατημένο και κρεμόταν από παντού τζάμια και καλώδια. Αυτή την στιγμή λειτουργούμε το καφέ – εδώ και δύο χρόνια το λειτουργούμε – και πλέον λειτουργούμε και τα τρία δωμάτια!

 Όποιος έρθει επομένως εδώ μπορεί να πάει και στην θάλασσα να κάνει τα μπάνια του αλλά και να έχει δροσιά το βράδυ, εδώ κοντά στο Παγγαίο όρος. Εμείς βέβαια θα του δείξουμε που μπορεί να πάει και είναι σίγουρο ότι θα περάσει καλά».

 ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΒΟΥΝΟ

Πρόσθεσε δε πως «Βέβαια το Δασικό Χωριό βρίσκεται στο Παγγαίο, στο μοναδικό βουνό της Ελλάδος που παραμένει αναξιοποίητο. Όλα τα βουνά της Ελλάδας, το Καϊμακτσαλάν, ο Όλυμπος, το Φαλακρό και δεν μπορώ να θυμηθώ πόσα άλλα είναι αξιοποιημένα και σε όλα υπάρχουν δρόμοι σωστοί και ο κόσμος που τα επισκέπτεται, πολλά μπορεί να κάνει εκεί!

 Μόνο το βουνό του Παγγαίου είναι αναξιοποίητο και  θέλω να μάθω το γιατί! Γιατί; Ένα βουνό που έχει την μεγαλύτερη ιστορία στην Ελλάδα. Ο Όλυμπος δεν έχει την ίδια ιστορία που έχει το Παγγαίο. Για αυτό ο Όλυμπος είναι γνωστός μόνο για τους 12 Θεούς.

 Και στο τέλος τέλος δεν μπορεί ένα άτομο μόνο να αγωνίζεται για το βουνό αυτό».

Ακολούθως ανέφερε ότι «Αν τώρα ένας επισκέπτης ανέβει στο βουνό και στο Δασικό Χωριό θα μείνει άνετα στα δύο κρεβάτια του δωματίου και στο ντουζ που διαθέτει. Οι δυνατότητες μας δεν είναι μεγάλες. Δεν θέλουμε έναν ξενώνα με πολλά κομφόρ. Θέλουμε να έχει επαφή με την φύση.

 Επίσης στα 6 χιλιόμετρα έχουμε μια καλή ταβέρνα αλλά μπορεί ο καθείς σε στεγασμένο χώρο να κάνει ο ίδιος ο επισκέπτης μας μπάρμπεκιου. Υπάρχει κατάλληλος διαμορφωμένος χώρος ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε έτοιμα 5 δωμάτια από το σύνολο των 20 δωματίων.

 Ο κόσμος τέλος πρέπει να γνωρίζει ότι είμαστε μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση που θέλει να σώσει αυτό που ο κόσμος πλήρωσε από την τσέπη του μέσα από τα πακέτα LEADER και που αφέθηκε στην τύχη του. Θέλουμε όμως να μειώσουμε και την ανεργία της περιοχής και για αυτό παλεύουμε για το καλύτερο δυνατό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.