Σε πολλά τμήματα των Τεναγών Φιλίππων φαίνεται πως έχει χαθεί η χρονιά για τους αγρότες……

Περί τα 2500 στρέμματα είναι άσπαρτα στα Τενάγη Φιλίππων στο τμήμα Δάτου – Πολύστηλου λόγω των πλημμυρών. Ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Λόλακας Γιώργος δήλωσε πώς να δεν λυθεί το πρόβλημα άμεσα οι αγρότες κινδυνεύουν να χάσουν την χρονιά τους.

 Αρχικά ανέφερε ότι «Στο κομμάτι Δάτο, Λυδία, Πολύστυλο, εγώ δεν βλέπω καμία παρέμβαση μέχρι τώρα. Και από ο,τι πληροφορούμε από τους αγρότες γύρω στις 3000 στρέμματα αν σπαρθούν βέβαια μετά τις 15 Ιουλίου θα έχουν αποτέλεσμα. Προς το Παλαιοχώρι έγιναν κάποιες παρεμβάσεις, σε εμάς όμως δεν έγινε τίποτε. Και πάντοτε το πρόβλημα είναι με τη γέφυρα που έφυγε από την πλημμύρα. Βέβαια ήταν μια αυτοσχέδια γέφυρα, ένα κιβώτιο μπαζωμένο από χώμα και χαλίκι και δεν έχουν από που να περάσουν οι αγρότες.

 Αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα. Όλα αυτά τα ξέρουν οι αρμόδιοι ενώ ακόμη και το φράγμα δεν μπορεί να κλείσει αφού οι πόρτες του  έχουν χαλάσει, Πρέπει να φτιαχτούν καινούριες πόρτες για να μπορούν οι αγρότες να ποτίζουν ειδάλλως θα έχουν μεγάλο πρόβλημα και με το πότισμα σε λίγο καιρό. Θα έχουμε και αυτό το θέμα».

ΧΑΘΗΚΕ Η ΧΡΟΝΙΑ..

Και πρόσθεσε πως  «Η χρονιά πάει και αυτό το ξέρουν καλά οι αγρότες. Και οι αρμόδιοι ας μιλήσουν με τους ίδιους τους αγρότες. Στο Δήμο Νέστου έγινε μια κίνηση και αυτό πρέπει να γίνει σε εμάς. Εγώ που δεν είμαι αγρότης δεν ξέρω πολλά. Δεν μπορεί ο πρόεδρος της κοινότητας να κάνει κάτι.  Ας μιλήσουν οι ειδικοί και δη οι αγρότες».

 Ο ίδιος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να ρυθμισθούν εκκρεμότητες με το οδικό δίκτυο σε Δάτο και Πολύστυλο. «Αλλά και με την ύδρευση πρέπει να δούμε τα ανοικτά θέματα. Ο βιολογικός  επίσης είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να δούμε σύντομα την λύση που μας έχουν πει ειδάλλως θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα υγειονομικό.

 Η δυσοσμία είναι έντονη και πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.