ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Σε παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη της ΔΟΥ την Τετάρτη θα προχωρήσει ο  Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας διεκδικώντας το πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας την Τετάρτη διεκδικώντας το πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης δήλωσε πως πρέπει να προστατεύσουν τα μέλη τους αλλά και τους πολίτες. Στις δηλώσεις του συγκεκριμένα ο κ. Λεμονίδης σημείωσε πως «στο τελευταίο Δ.Σ. δεχθήκαμε μια πρόταση από την Αγωνιστική Συσπείρωση από τον κ. Κοντογεωργίου για να κάνουμε κλιμάκωση αντιδράσεων όσον αφορά το θέμα των ηλεκτρονικών κατασχέσεων αλλά και των πλειστηριασμών για τα κόκκινα δάνεια κυρίως. Νομίζω ότι είναι σε θετική κατεύθυνση το γεγονός ότι γρήγορα φτιάχτηκε ένα δελτίο τύπου το οποίο είναι ιδιαίτερα καυστικό και περικλείει σε όλο του το φάσμα όλα τα προβλήματα που υπάρχουν για τους συναδέλφους όσον αφορά τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς που δεν θα γινόντουσαν ποτέ σύμφωνα με τα λεγόμενα της συγκεκριμένης κυβέρνησης, αλλά έχουν ξεκινήσει και γίνονται και μάλιστα ακόμα και σε πρώτες κατοικίες και σε περιουσιακά στοιχεία που λέγαμε ότι δεν θα γίνουν ποτέ. Νομίζω ότι αν συνεχιστεί αυτό το πράγμα τα λουκέτα θα αυξηθούν όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά σε πανελλαδικό, για αυτό το λόγο ξεκινάμε την αντίδρασή μας πρωτίστως συνεργαζόμενοι με την Ομοσπονδία, με το Σωματείο Συνταξιούχων αλλά και με άλλα σωματεία με τα οποία θα έρθουμε σε επαφή. Είναι μια συνέντευξη τύπου που θα γίνει από ότι διαφαίνεται την Τρίτη το μεσημέρι και την Τετάρτη το πρωί θα είμαστε στα γραφεία της ΔΟΥ στην είσοδο του Διοικητηρίου δηλαδή, για να διατρανώσουμε τη φωνή μας όλοι μαζί ενάντια σε κάτι το οποίο γίνεται και είναι λυπηρό διότι είναι για άλλη μια φορά κάτι που λέγανε οι συγκεκριμένοι κυβερνώντες ότι δεν θα γίνει κι όμως γίνεται».

Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Τόνισε δε πως «είναι η πρώτη αντίδραση, από κει και πέρα κλιμακωτά σίγουρα θα υπάρξουν κι άλλες αντιδράσεις. Το θέμα είναι να υπάρξει μαζικότητα για αυτό το λόγο και δίνουμε έμφαση τόσο στη δημοσιοποίηση του όλου θέματος ούτως ώστε να το γνωρίζουν ακόμα περισσότεροι, θα μοιράσουμε και χαρτιά στα μέλη μας και προσπαθούμε να βάλουμε σε όλη αυτή τη διαδικασία και περισσότερα σωματεία για να υπάρχει μαζικότητα. Από τα capital controls και μετά κλιμακωτά υπάρχουν διάφορα προβλήματα στις επιχειρήσεις μας τα οποία περικλείονται γύρω από τη ρευστότητα. Από κει και μετά τα κόκκινα δάνεια τα οποία όλοι λίγο πολύ έχουμε κάποια δανειοδότηση σε επαγγελματικό αλλά ίσως και θέματα οικίας κλπ είναι το δεύτερο στάδιο το οποίο δεν είχε πειραχτεί μέχρι τώρα. Εφόσον πειραχτεί κι αυτό, νομίζω ότι μετά ο μικρομεσαίος επαγγελματίας δεν υπάρχει περίπτωση να έχει ούτε μια σανίδα σωτηρίας. Ήταν η τελευταία σανίδα σωτηρίας. Αν χτυπηθεί δηλαδή και στο σημείο αυτό το θέμα των δανείων και γίνονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και κατασχέσεις ειδικά σε λογαριασμούς, το μηδαμινό οξυγόνο που είχε μείνει στην επιχείρηση και αυτό θα εκλείψει. Οπότε αν υπάρχουν χιλιάδες λουκέτα ανά την Επικράτεια τα τελευταία χρόνια, θα υπερδιπλασιαστούν και μετά δεν γνωρίζω κατά πόσο ακόμα και οι κυβερνώντες, αυτοί ή οι επόμενοι, πώς θα πληρώνονται. Γιατί τους φόρους τους πληρώνει η μικρομεσαία επιχείρηση, από μας συντηρούνται πάρα πολλές κοινωνικές ομάδες. Όταν σταματήσουμε να πληρώνουμε φόρους γιατί θα έχουν κλείσει μικρές επιχειρήσεις να δω μετά πώς  θα πληρώνονται τους μισθούς τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *