ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Σε μία σειρά κινητοποιήσεων θα συμμετέχουν στο εγγύς μέλλον οι αγρότες της περιοχής μας όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Καβάλας κ Θέμης Καλπακίδης

Σε μία σειρά κινητοποιήσεων θα συμμετέχουν στο εγγύς μέλλον οι αγρότες της περιοχής μας όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Καβάλας κ. Θέμης Καλπακίδης.

Όλα αυτά στον απόηχο του  ανοίγματος των διοδίων της Μουσθένης για 3  ώρες την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους για το ασφαλιστικό και φορολογικό.

Ο κ. Καλπακίδης σημείωσε αρχικά ότι «Εμείς σχεδιάζουμε αρκετά πράγματα εκτός από την «επίσκεψη»  μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε την Παρασκευή. Γενικά ο κόσμος είναι απογοητευμένος μια και δεν γίνονται αυτά που πρέπει να γίνουν.

Εμείς εδώ στην Περιφέρεια έχουμε καταφέρει να έχουμε ένα μέτωπο ενωμένο για να καταφέρουμε πράγματα.

Βέβαια το ζήτημα είναι ότι όχι μόνο στη δική μας Περιφέρεια αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές ο κόσμος απλά δεν συμμετέχει. Και δεν συμμετέχει για πολλούς λόγους που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τους αγρότες αλλά και με την υπόλοιπη κοινωνία.

Κατά καιρούς γίνονται διάφορες συναντήσεις  και δεν θέλουμε να είμαστε συνέχεια στους δρόμους. Άλλωστε έτσι και αλλιώς μας κατηγορούν ότι κλείνουμε τους δρόμους ενώ άλλοι λένε ότι και εμείς έχουμε πρόβλημα….

Και εμείς τους λέμε να έρθουν μαζί μας. Άλλωστε εμείς στις αναφορές μας δεν μιλάμε μόνο για τους αγρότες. Μιλάμε για όλη την κοινωνία. Και σε τελική ανάλυση δεν βλέπω να το παρατηρεί κανείς αυτό.

Δεν ξέρω αν υπάρχει σκοπιμότητα. Και δεν μιλάμε μόνο για τους αγρότες. Αλλά από εκεί και πέρα όλο το σύστημα όπως δομηθεί είναι για να διαλύσει την κοινωνία και την οικονομία. Όποιος το καταλαβαίνει καλώς. Όποιος όμως δεν το καταλαβαίνει μπορούμε να του εξηγήσουμε όταν του λέμε ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ».

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Ο κ. Καλπακίδης πρόσθεσε πως «Ας διαμαρτυρηθούμε όλοι μαζί αν θέλουμε κάτι να αλλάξουμε. Γιατί αυτή την στιγμή σκλαβώνουμε τα παιδιά μας και όχι μόνο τη δική μας ζωή. Επαφές και συναντήσεις με φορείς γίνονται και δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω αλλά πάντοτε θέλαμε να κινούμαστε με τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες.

Γενικά δημιουργούνται διάφορα ζητήματα και ενώ υπάρχει τόσο μεγάλη ανεργία δεν βλέπουμε να κινητοποιούνται όλοι όσοι θα έπρεπε. Βλέπουμε γενικά μια παραίτηση και το θέμα είναι ότι θα πρέπει επιτέλους να γίνει κάτι και δεν νομίζω ότι υπάρχει νόημα αν μείνουμε έτσι.

Προσπάθειες γίνονται αλλά είναι η απογοήτευση του κόσμου και η κατήφεια που έχει δημιουργηθεί με όλο αυτό το σύστημα. Ο κόσμος πεινάει, δεν μπορεί να ταΐσει τα παιδιά του, να πάει στο νοσοκομείο  και δεν βλέπουμε κόσμο ούτε τους άνεργους στους δρόμους.

Και τους προκαλεί η άλλη πλευρά, όπως οι δηλώσεις Πετρόπουλου περί μείωσης εισφορών… Τελικά τι να πιστέψουμε;».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

 

Στην συνέχεια ανέφερε ότι «Από την άλλη εμείς κάναμε μια συνάντηση στην Ξάνθη με την συμμετοχή και των παραγωγικών δυνάμεων της ΑΜΘ χωρίς συντονιστικά, τύπους και επαφές, προκειμένου να μην υπάρχουν  δικαιολογίες παρά να προχωρήσουμε σε έναν δυναμικό αγωνιστικό πλαίσιο.

Εμείς σχεδιάζουμε πράγματα αλλά αφού δεν έχουν εγκριθεί από όλους δεν θα μιλήσω. Απλά θέλουμε όλοι μαζί ενωμένοι να κινηθούμε προς τα κάτω. Θέλουμε να κινητοποιήσουμε και τις άλλες ομάδες και να δώσουμε δείγματα γραφής. Αλλιώς γιατί να κινείται μια μικρή μερίδα ανθρώπων για να δείξει ότι υπάρχει πρόβλημα; Όποιος καταλαβαίνει ότι έχει πρόβλημα πρέπει να κινητοποιηθεί. Αν είμαστε αλυσίδα με ροή τότε όποιος το καταλαβαίνει αυτό ας συμμετάσχει και ο καθείς ας αναλάβει τις ευθύνες του».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *