ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

Σε λίγες ημέρες πραγματικότητα το  10ο Wood Water Wild Festival, το  διήμερο16 και 17 Ιουνίου  στο μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας

Όπως είναι προγραμματισμένο, το 10ο Wood Water Wild Festival, θα διεξαχθεί το διήμερο 16 και 17 Ιουνίου στο μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας, και  για τον λόγο αυτό χθες το μεσημέρι  δόθηκε από τους συντελεστές του συνέντευξη Τύπου. Παρόντες ήταν η Δήμαρχος Καβάλας κ Δήμητρα Τσανάκα, ο Αντιδήμαρχος κ Ηλίας Καλανταρίδης, η πρόεδρος της «Δημωφέλεια»  κ Αναστασία Ιωσηφίδου, και ο κ Προμούσας από τον πολιτιστικό σύλλογο της Παλιάς Καβάλας που είναι και ο κύριος διοργανωτής της εκδήλωσης αυτής

ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ

 Την έκπληξη στην γιορτή του Wood Water Wild Festival θα κάνει στη Πλατεία της Παλιάς Καβάλας η Δήμαρχος, η οποία είπε πως θα διαβάσει παραμύθια στα παιδιά που θα βρεθούν στην φύση. Παράλληλα δήλωσε ΄οτι«Η ετήσια διοργάνωση του Wood Water Wild Festival σε μια πανέμορφη και άγνωστη για πολλούς περιοχή της Καβάλας, στο περιβαλλοντικό μονοπάτι της τοπικής κοινότητας Παλιάς Καβάλας, αποτελεί μια τρανή απόδειξη πως η ομορφιά και η ζωοποιός δύναμη της φύσης μπορεί να αποτελέσει πρωτόγνωρη κινητήρια δύναμη δημιουργικής διάθεσης και περιβαλλοντικής ευαισθησίας για μικρούς και μεγάλους. Όσα έχουν επιτευχθεί σε αυτά τα δέκα χρόνια της διοργάνωσης χάρη στην πρωτοβουλία δεκάδων εθελοντών και των διοργανωτών είναι εντυπωσιακά. Γι’ αυτό και ο δήμος μαζί με τη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» στηρίζουν έμπρακτα και ουσιαστικά αυτή την ξεχωριστή γιορτή μέσα στη φύση. Δέκα χρόνια μετά η φιλοσοφία του φεστιβάλ παραμένει αναλλοίωτη»,

Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ

Η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» Αναστασία Ιωσηφίδου τόνισε ότι «κάθε πολιτιστική δράση έχει τη δική της προστιθέμενη αξία. Στις εκθέσεις στους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού, όταν τους κοινοποιούμε το WWWF, όλοι ζητούν επιπλέον πληροφορίες. Επειδή είναι το 10ο και επετειακό φεστιβάλ, ζήτησα από τους συνεργάτες μου κάποιες πληροφορίες και μου είπαν ότι μέχρι σήμερα μετράμε πάνω από 35 μουσικά σχήματα, 10.000 άτομα στις συναυλίες, 40 περιβαλλοντικές δράσεις και εργαστήρια, 2.500 παιδιά σε εργαστήριο, 2.000 παιδιά στην τοξοβολία, 2.500 παιδιά στην αναρρίχηση και πολλά άλλα στους αγώνες δρόμου και ορεινής ποδηλασίας. Τίποτα από αυτά δεν θα γινόταν χωρίς τους εθελοντές και χωρίς την ψυχή του πολιτιστικού συλλόγου της Παλιάς Καβάλας».

Ο αντιδήμαρχος Καβάλας Ηλίας Καλανταρίδης επισήμανε ότι «οποιοσδήποτε βρεθεί στον χώρο αυτό έχει να κερδίσει. Και μόνο η ομορφιά της φύσης που τον περιβάλλει είναι ένα τεράστιο κέρδος ιδίως για όσους ζουν στις πόλεις. Είμαι σίγουρος για την επιτυχία και της φετινής εκδήλωσης, αλλά και γι’ αυτές που θ’ ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΜΟΥΣΑ

Ο Γιάννης Προμούσας εκ μέρους του πολιτιστικού συλλόγου Παλιάς Καβάλας, αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα του 10ου WWWF.

«Είμαι χαρούμενος γιατί μετά από 10 χρόνια διαπιστώνουμε ότι μια ιδέα που ξεκίνησε από τον πρώην δήμο Φιλίππων με μια σειρά από δρώμενα στη φύση. Λίγοι το πίστεψαν στην αρχή, αλλά στη συνέχεια με τη βοήθεια του δήμου και της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» καταφέραμε να το γιγαντώσουμε και να κάνουμε ένα φεστιβάλ που αναδεικνύει τον ορεινό όγκο του δήμου μας», επισήμανε σχετικά ο κ. Προμούσας.

Ο κ. Προμούσας  σημείωσε ότι «Ξεκινούν λοιπόν οι συναυλίες το Σάββατο στις οκτώ με το καβαλιώτικο σχήμα. Ακολουθούν στις εννιά οι ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC και αμέσως μετά είναι οι Villagers of Ioannina City».

Πρόσθεσε δε πως «Το πρόγραμμα συνεχίζεται την Κυριακή με εργαστήρια του Ωδείου ΝΕΑΠΟΛΙΣ από τις 2 έως τις 5 και αμέσως μετά συνεχίζονται τα εργαστήρια και παίζουν μουσική οι TOMATO.

«Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε πάρα πολλές δράσεις. Αναρριχήσεις, νυχτερινές διαδρομές, αφηγήσεις παραμυθιών, θεραπευτική ιππασία, yoga, αγωνίσματα, εργαστήρια, μουσείο φυτών, πράσινο εργαστήρι με διάφορα φυτά και περιβαλλοντικές δράσεις, παιχνίδια μέσα στην φύση, εργαστήρι καλλιτεχνικό, ζωγραφική μέσα στην φύση,   υπαίθριο μπαζάρ, βιβλία στην φύση και παιχνίδια στο νερόμυλο. Επίσης τρέχουμε στο Δρόμο του Νερού, και παράλληλα ελπίζουμε σε μεγάλη συμμετοχή και στο ποδηλατικό αγώνα που ετοιμάζουμε στην πλατεία του χωριού» σχολίασε ο ίδιος απευθύνοντας για μια ακόμη φορά ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *