ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι αγρότες της Καβάλας» δηλώνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Καβάλας  Θέμης Καλπακίδης

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι αγρότες της Καβάλας όχι με αποκλεισμούς δρόμων αλλά με την συμμετοχή τους στην Έκθεση Agrotika για να διατρανώσουν την αντίθεση τους με τα κυβερνητικά μέτρα. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Καβάλας κ. Θέμης Καλπακίδης δήλωσε πως η ενέργεια τους αυτή είναι ένα πρώτο βήμα και αξιοποιώντας την κατάσταση θα κινηθούν ανάλογα στην συνέχεια.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «Υπάρχει μια κινητικότητα το τελευταίο διάστημα προκειμένου να υπάρξει μια συσπείρωση όλων αυτών των ανθρώπων που δεν υποκινούνται από προσωπικά ή κομματικά συμφέροντα προκειμένου να γίνει μια επιτροπή η οποία θα κάνει ένα ενιαίο μέτωπο ανθρώπων που έχουν προβλήματα στον αγροτικό τομέα.

Αυτή ήταν μια επιθυμία πολλών και νομίζω ότι ξεκίνησε ήδη. Πάρθηκε μια απόφαση για να γίνει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την 1η Φεβρουαρίου. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί. Θα δούμε την συμμετοχή του κόσμου και αν υπάρχει διάθεση κάποιοι να αγωνιστούν για κάτι παραπάνω.

Διάθεση από τον κόσμο για κινητοποιήσεις υπάρχει. Απλά ο κόσμος με αυτά που έχουν συμβεί τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν απογοητευθεί από ανθρώπους και διοικήσεις.

Και τίποτε δεν αλλάζει παρά μόνο συνεχίζουν να ισχύουν αποφάσεις και χτύπησαν τον πρωτογενή τομέα. Διάθεση για κινητοποιήσεις υπάρχει. Διάθεση για να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στους ανθρώπους αυτούς που υποσχέθηκαν και δεν έκαναν αυτά για τα οποία τους ψηφίσαμε.

Εμείς εκπροσωπούμε τον κόσμο αυτό και δεν είμαστε τίποτε άλλο παρά οι φωνές αυτού του κόσμου που βλέπει τι συμβαίνει γύρω του. Εμάς μας θέλει ο κόσμος σε συγκεκριμένο ρόλο. Σημασία έχει οι αποφάσεις να παίρνονται από τη βάση. Αν δεν γίνει αυτό απλά ο κόσμος να μην διαμαρτύρεται αν δεν γίνονται και κινητοποιήσεις.

Αν ο ηγέτης δεν κάνει αυτό που υπόσχεται ο κόσμος πρέπει να αντιδρά».

ΠΕΡΙ ΤΑΠ

Αναφορικά με εξελίξεις στο θέμα του αγωγού φυσικού αερίου  ΤΑΡ ο ίδιος είπε ότι «Ως γνωστό οι άνθρωποι αυτοί της εταιρείας ΤΑΡ  μόνοι τους σχεδιάζουν, μόνοι τους πορεύονται. Σχεδιάζουν, προσπαθούν να κάνουν συναντήσεις για να πείσουν τον κόσμο με διάφορα σχέδια και υποσχέσεις για να τον πείσουν και να περάσει ο αγωγός από εκεί που θέλουν.

Αυτό όμως δείχνει ότι συνεχίζουν να απαξιώνουν τα θέλω της τοπικής κοινωνίας και για μια ακόμη φορά να δρουν κατά πως οι ίδιοι το θέλουν και επιθυμούν. Δεν λαμβάνουν υπόψιν τις απόψεις της περιφέρειας, του Δήμου Καβάλας, όσων αντιδρούν και ζητούν αλλαγή της όδευσης, χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν το περιβάλλον. Με διάφορες δικαιολογίες , όπως βάζοντας το ΤΕΕ να μιλά, να προσπαθούν να μας πείσουν για το δικό τους δίκιο.

Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι μόνο το κέρδος τους και δυστυχώς η σύγκρουση δεν μπορεί να αποφευχθεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *