Κύριο άρθροΠολιτική

Σε καλή  κατάσταση και λειτουργία βρίσκεται το Κέντρο Υγείας Πρίνου Θάσου, σύμφωνα με τον Γ. Πασχαλίδη

Σε καλή  κατάσταση και λειτουργία βρίσκεται το Κέντρο Υγείας Πρίνου Θάσου όπου το κυριότερο  πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι η έλλειψη σε Διοικητικό Προσωπικό. Ο πρώην βουλευτής κ. Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας και αποκόμισε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις.

Όπως τόνισε αρχικά «Σε όλα τα Κέντρα Υγείας του νομού και σε αυτό της Θάσου, γίνεται μεγάλος αγώνας και του νοσηλευτικού και του ιατρικού προσωπικού. Επειδή η Θάσος έχει κάποιες ελλείψεις, εγώ την επισκέπτομαι συχνά.

Πήγα είδα λοιπόν τα προβλήματα και άκουσα τι συμβαίνει για να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε. Γίνεται λοιπόν μια προσπάθεια καθ` όλη τη διάρκεια του έτους, για την καλύτερη δυνατή κάλυψη.

Έχουμε πρόβλημα λοιπόν με το διοικητικό προσωπικό. Δεν έχουν διοικητικό προσωπικό και αναγκάζονται να βρουν οι νοσηλευτές τρόπο για να κάνουν διοικητικές πράξεις. Έχουν δηλαδή έλλειψη και σε νοσηλευτές και σε διοικητικό προσωπικό και πολλά δεν μπορούν να γίνουν. Εργάζονται όλοι υπέρ του δέοντος».

ΟΙ ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ..

Ο κ. Πασχαλίδης πρόσθεσε ότι «Επίσης οι νεφροπαθείς έχουν ένα σοβαρό πρόβλημα ιδίως τους χειμερινούς μήνες και πρέπει να τους βοηθήσουμε για να μην ταλαιπωρούνται. Οι κυβερνώντες θέλουν να περάσουν ένα άλλο κλίμα, ότι οι  Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ)  θα βοηθήσουν καλύτερα τον κόσμο από τα Κέντρα Υγείας και τα Κέντρα Υγείας θα είναι μόνο για να δίδουν συνταγές φαρμάκων.

Μάλιστα τα αποκαλούν συνταγογραφικά. Αλλά αυτό είναι λάθος. Αυτή την στιγμή οι ΤΟΜΥ έχουν μόνο τρεις ειδικότητες γιατρών ενώ στα Κέντρα Υγείας υπάρχουν πολλές ειδικότητες και ο κόσμος πραγματικά τα εμπιστεύεται.

Οι  ΤΟΜΥ είναι καλές  αλλά ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές. Επίσης δεν τις  ξέρει ο κόσμος. Οι κυβερνώντες θέλουν να απαξιώσουν τα Κέντρα Υγείας και αυτό είναι λάθος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *