Σε ηλεκτροπληξία οφείλεται τελικά ο θάνατος του υπαλλήλου της ΔΕΗ

Ένα τραγικό συμβάν είχαμε στο Ποδοχώρι όταν ένας εργαζόμενος της ΔΕΗ που ήταν πάνω σε έναν στύλο ηλεκτροφωτισμού για μία σύνδεση με κατοικία κτυπήθηκε από ρεύμα και μετά από λίγες ώρες υπέκυψε..  Ο πρόεδρος της  Δημοτικής Κοινότητας  κ. Δημήτρης Τράικος έκανε σχετικές δηλώσεις  σημειώνοντας αρχικά ότι

«Αυτό που έμαθα άμεσα ήταν ότι τον άτυχο εργαζόμενο τον είχε σηκώσει ο γερανός, αυτός κάπου ακούμπησε και ο άνδρας έπεσε μέσα στο καλάθι. Το τι ακριβώς συνέβη δεν το ξέρω, βέβαια ακούγονται διάφορα τώρα, αλλά η αλήθεια θα δοθεί από τους ειδικούς.

Εγώ όταν τον είδα ήταν την ώρα που έμπαινε στο ασθενοφόρο, από μακριά τον είδα και είδα ότι ήταν ζωντανός.

 

Ο άνθρωπος αυτός δούλευε μέσα στον οικισμό ενώ έκανε σύνδεση  με το δίκτυο της ΔΕΗ  ένα καινούριο σπίτι. Είχαν περάσει τα καλώδια και ανέβηκε στο γερανό για να κάνει την σύνδεση. Κάπου εκεί ακούμπησε. Το συνεργείο ήταν δύο άτομα, ένας οδηγός και ο άνθρωπος αυτός. Τώρα τι άλλο έγινε δεν το ξέρω αλλά είμαι βέβαιος ότι όλα θα αποκαλυφθούν.

Μάλιστα τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου δεν είχαν αλλοιωθεί. Εκεί οι γείτονες προσπάθησαν να τον σώσουν μια και ήταν ζωντανός όταν έπεσε. Το ασθενοφόρο ξεκίνησε από την Ελευθερούπολη αλλά και πάλι δεν είμαι βέβαιος από πού ακριβώς ήρθε μια και έκανε περίπου 1 ώρα ή και περισσότερο μέχρι να φτάσει.

Ο κόσμος τον έβγαλε από το καλάθι, του έκαναν κάποιες μαλάξεις αλλά τελικά δεν ξέρω αν θα προλάβαινε κανείς κάτι άλλο».

ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ

Βέβαια όπως επιβεβαιώθηκε τελικά στην Κομοτηνή,  ο γιατρός (ιατροδικαστής) Νίκος Κιφνίδης έκανε την νεκροψία νεκροτομή στον άτυχο και αδικοχαμένο τεχνίτη του ΔΕΔΔΗΕ που έχασε τη ζωή του την Δευτέρα. Όπως ο κ. Κιφνίδης διαπίστωσε, ο θάνατος του οφείλεται σε ηλεκτροπληξία.

Από πλευράς της η ΔΕΔΔΗΕ έκανε την εξής ανακοίνωση:

«O ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για το θανατηφόρο ατύχημα που συνέβη εχθές, Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 στην Ελευθερούπολη Καβάλας και κόστισε τη ζωή σε εργαζόμενό του κατά τη διάρκεια αποκατάστασης βλάβης στη Χαμηλή Τάση.

Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή τους προς την οικογένεια του εκλιπόντος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση